perjantai 25. lokakuuta 2013

SairaalareissuaNyt oli sitten Juuson vuoro kokea ruokamyrkytyksen kalman käsi. Hänen tapauksessa hommasta kehkeytyi ihan kunnon sairaalareissu, joka onneksi kesti vain yhden yön ja maksoi rapsakat 320 euroa. Ei ole halpaa makkaraa täälläpäin.

Toissailtana hänelle tuli huono olo, joka kehkeytyi ennen nukkumaan menoa oksennukseksi ja ripuliksi. Koska tuotosta kuvailee parhaiten sana ”vetinen”, vaadin suureen ääneen häntä ottamaan Imodiumia ennen kuin kaikki nesteet sujahtaa perän kautta viemäriin. Kahden sementtinapin ja Buranan jälkeen homma pikkuhiljaa rauhoittui ja uni tuli silmään. Aamulla kaikki oli ”ok” olosuhteisiin nähden ja me jopa käytiin kolmen tunnin reissulla lähisaaristossa. Auringonlaskun jälkeen kuitenkin Juuso valitteli huonoa oloa ja meni jo nukkumaan (eli klo 18).

Olo vaan paheni pahenemistaan, ei ollut kuumetta, mutta Juusolla oli kylmä kun taas pää paloi tulikuumana ja vatsaan koski. Sain sen sitten vihdoinkin houkuteltua lähellä olevalle klinikalle ja päästiin tympeän lääkärin juttusille. Pikaisten tutkimusten jälkeen (kuumeen mittaus, verenpaine ja vatsan painelu eri kohdista) lääkäritäti ilmoitti jo hieman ystävällisemmin, että kyseessä on infektio, jota me ollaan pahennettu Imodiumilla (meistä kukaan ei tiennyt ettei sitä saa ottaa ripuliin jos on vähänkin kuumetta (tosin me ei edes tiedetty siinä vaiheessa, että Juusolla oli kuumetta…)), joka oli oikein pistänyt bakteerit vellomaan vatsassa. Hoidoksi suositeltiin antibioottia suoraan suoneen, joten jos meille sopisi, Juuso otettaisiin yön ajaksi klinikalle.

Eipä siinä paljoa voinut muuta sanoa, kuin että tehdään mitä sanotaan. Sairaala oli yksityinen, joten meidän pitäisi maksaa sairaalasku itse ja vasta myöhemmin anoa korvauksia vakuutusyhtiöltä. Arvioksi annettiin 12 000 -15 000 bahtia (köh köh). Juuso sai klinikalla oman huoneen ilmastoinnilla ja vessalla (joka tosin oli vastapäätä transujen lady-kabareeta ja mielenkiintoisia ääniä) ja hänen käteensä tökättiin heti kaksi tippaa, antibioottia ja nestettä, sekä annettiin myös lääkkeitä suun kautta. Mä sain jäädä yöksi klinikalle myös, mulle rakennettiin lattialle sellanen vahtikoiran peti vessan viereen. Verikokeet otettiin, samoin poopoo-näyte.

Juuso sai klinikalla ollessaan juotavaksi vettä ja aamulla tarjoiltiin riisikeittoa (jäi syömättä), sitten paahtoleipää ja kanariisikeittoa. Kokeiden tulokset tulivat klo 14 päivällä ja siihen asti piti olla klinikalla. Onneksi tuloksista ilmeni, että kyseessä oli vain lievä infektio sekä nestehukka ja Juuso pääsi pussillinen lääkkeitä mukanaan takaisin hotellille. Nyt on sitten pari päivää kaikki maitotuotteet ja merenelävät kiellettyjä ja antibiootteja syödään 5 päivää. Loppulaskuksi tuli 12 850 bahtia, saatiin mukaamme kaikki asianmukaiset asiakirjat lääkärin lausuntoineen, laskuerittelyine sekä testituloksine.

Nyt on ihan sellainen fiilis, että huh, selvittiin säikähdyksellä. Täällä kun voi oikeasti olla kyseessä ihan mikä vaan. Ei sitä muuten ajattele tai osaa niin paljon varoa kaikkea (esim ruuan suhteen), että se on ihan sattuman kauppaa tuleeko mitään ja jos tulee niin kuinka pahana. Ja tässä kohtaa on varmasti turhaakin turhempaa korostaa kuinka hyvä on olla matkavakuutus mukana. Ei tuo 320 e mikään ihan pikkanen summa ole reppureissaajalle ja jos kyseessä olisi ollut joku vakavampi juttu, niin puhuttaisiin jo tuhansista euroista kun pitäisi kaikki saarelta poiskuljetukset järjestää tms.

Lähtö Bangkokkiin on jo ihan nurkan takana (mihin tämä aika katoaa?), mutta sille ei kyllä mitään voi. Loppuaika mennään toipilaan ehdoilla ja katsotaan mihin voimat ja jaksaminen riittää. Tänne pääsee aina uudestaan. Ihan sitten terveenäkin.

8 kommenttia:

 1. Kurja juttu, mutta onneks ei ollu sen vakavampaa. Juusolle paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Huhhuh, 320e vuorokauden hoito. Ihmettelen kyllä suuresti ihmisiä, ketkä lähtevät ilman vakuutusta hoitoon. Tai jos on tarpeeksi paksu lompakko niin mikäs siinä...

  Onneksi selvisitte kuitenkin noin pienellä. Toivotaan, että matkanne jatkuu ilman sairasteluja :)

  VastaaPoista
 3. Musta kyl vähän haiskahti tossa klinikan summassa se, että ne tiesi rahojen tulevan loppujen lopuksi vakuutusyhtiöltä ja siksi niin korkea summa yhdestä yöstä. Mutta niin, eipä se meitä paljoa nyt haittaa, siinähän kuppaa :D

  Ja olisi kyllä mukavaa jos ei enää ainakaan mitään vakampaa tuu tapahtuun. Kun on poissa kotoa niin kaikki pienikin vastoinkäyminen tuntuu paljon pahemmalta kun ei ole sitä tukiverkostoa ympärillä.

  VastaaPoista
 4. Huuhuuhu ei kuulosta kauheen hehkeeltä :( Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin! :)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa asia mikä nyt aiheuttaa surua on Juuson ruokakarenssi, kun tekee mieli vaan kaikkea kiellettyä :P

   Poista
 5. paranemisia!

  matkavakuutus on kyl ehdottoman tarpeellinen, mekin käytiin bkk:ssa viime talvena aaaaika monta kertaa sairaalassa, ja vaikka se yks lasku oli ehkä vaan muutaman kympin (pari kertaa oli tosin kalliimpaakin, riippuen tilanteesta), niin laskin et meillä kolmella meni yhteensä joku about tonni sairaalamaksuihin. ja thank god ainakin pohjola maksoi ripeästi aina ne korvauksensa, eikä tarttenut ees noita todistuksia koskaan lähettää. puoli vuotta käskivät säilyttää, voisin siis varmaan jo viskata ne menemään kun ei niitä oo kukaan kysellyt :)

  kiva kun sait jäädä sairaalaan yöks :) ulkomailla on kurjaa olla yksin sairaalassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kauheesti yritti olla urhea ja sanoi, että mee takas hotellille. Mutta kun kävelin sinne niin mietin vaan että MÄKÖ MUKA SAISIN UNTA NYT. Viltti ja kirja kainaloon ja takasin vaan! :D

   Ja kyllä, omastakin mielestä olisi aivan älyttömän mälsää olla yksin ja "hylättynä" sairaalassa, niin kyllä se seura varmasti lämmittää. Mä kyl taisin vaan nukkua kuin pieni sika siellä tyytyväisenä Juuso pyöriessä sängyssä xD

   Hoo, hyvä tietää että Pohjolassa menee noin. Mulla kans Ifillä sai rahat ilman todistuksia mitä ihmettelin aikoinaan suuresti. Katsotaan mitä Lähi-Tapiola sanoo, mutta skannataan kaikki paperit varmuuden vuoksi jo nyt niin sitten ne on helppo lähettää jos ne niitä vaatii.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!