sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Symphony of lights ja Temple Street market


Yksi "must see" Hong Kongissa on iltaisin klo 20 aikaan alkava Symphony of lights. Ihmismassat vyöryää Kowloonin satamaan päälistelemään Hong Kongin saarelta tulevaa pilvenpiirtäjien valoshowta, jossa erilaiset strobot, valonheittimet ja talojen kyljissä vilkkuvat valotaulut sykkivät musiikin tahdissa. Hakkasi mennen tullen Shanghain valot, mutta siisteintä olisi ollut, jos yhtäkkiä olisi kaijuttimista parähtänyt Eye of the Tiger soimaan. Se ois kruunannut koko homman, sillä jotenkin noissa neonvaloissa on vaan sellaista kasarivibaa :P

Paikalle kannattaa tulla ajoissa sillä muutkin turistit ovat varmasti valojen perässä. Me oltiin joskus varttia ennen mestoilla ja oli jo hankaluuksia löytää eturivin paikkaa. Alla iLuurin taidonnäytteitä yöllisistä valoista (sydän itkee verta kun tolla ei saa hyviä kuvia pimeessä).Valojen jälkeen suunnattiin meidän kämpän naapurissa olevalle Temple kadulle, jossa yllämainitun valoshown tavoin alkavat pimeän tultua jokapäiväiset iltamarkkinat. Täällä oli tavaraa! Kaikkea pientä, söpöä, kiinalaista ja oma sokeutuminen runsaudenpulasta taisi olla pelastava tekijä siinä, että ostin vain jo pitkään tarvitun alustopin itselleni 3 eurolla enkä mitään muuta. Tuo on kyllä maailman kätevin paikka pienten tuliaisten ostoon (juuri niitä pieniä tavaroita joilla ei oikeasti tee mitään). 

Me nyt missataan Ladies market (nimensä mukaan paikka jossa myydään paljon vaatteita ja muita rytkyjä) tällä reissulla, mutta eipä sekään harmita (eipä), sillä rinkkaan on kertynyt jo huolestuttava määrä kaikkea ylimääräistä kannettavaa. Olisi kyllä ihan erilaisella meiningillä liikkeellä jos kotiinpaluu olisi lähitulevaisuudessa. Nyt pitää kantaa tulevan 8 kuukauden omaisuutta selässä ja se vaikuttaa hyvin moniin päätöksiin, yleensä tosin lompakkoa säästävällä tavalla.


Temple street marketin ruokakojut herkkuineen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!