torstai 3. lokakuuta 2013

Syy tulla takaisin

PÄDÄM!
Ainakin melkein.

Tuli siis otettua lisää väriä läskeihin Japanissa ollessa. Mä olin päättänyt jo ennen Suomesta poistumista, että tällä 9 kk reissulla tuun tekemään puolihihani loppuun. Vielä ei kuitenkaan ollut hajuakaan, että missä, miten ja koska. Lähinnä päässä oli ajatus siitä, että voisi aina sopivan tilanteen tullessa vastaan, ottaa jotain täydennystä edellisiin ja pikkuhiljaa saada iho täytettyä musteella.

Kiotossa ollessa sitä jotenkin illan pimeinä tunteina eksyi hakemaan tatuoijia Tokiosta ja löysin tämän sivun. Kävin läpi mainittuja tatuointistudioita, muttei mikään oikein napannut ja tuli sellainen fiilis, että ylihintaista, eikä niin erikoista, kattellaan uudestaan Thaimaassa. Mutta sitten tuli Horizarun sivusto vastaan ja tiedättekö sen fiiliksen, jossa melkein näkee enkelien laskeutuvan taivaalta halleluian soidessa taustalla? Koin sellaisen selatessani tyypin töitä ja omat kommentit liian kallista muuttuivatkin ihan sama mitä maksaa, tuonne mä meen julistuksiksi.

Ei muuta kuin mailia kirjoittelemaan ja jotenkin siinä sitten tuli sanottua, että haluan puolihihan kokonaisuudessaan. Ja siitä se sitten lähti. Sovittiin tapaaminen 27.10 jolloin luonnosteltiin kuvaa ja itse tatuoiminen tapahtui 1.10.
Ensimmäinen malli.
Olin jo ihan rakastunut tuohon ensimmäiseen malliin jonka Horizaru piirsi. Hän keksi laittaa pyytämäni Maneki-nekon makaavaan asentoon (yleensä kissa istuu, niikuin tästä huomaa) jolloin se kattaa enemmän luisevaa habaani. Kissalla on oikea tassu pystyssä, tämän sanotaan tuovan onnea tai pitävän rahan hallussa, ihan kummin haluaa aatella. Myös Daruma-nukke on onnen symboli. Lisäksi kuvaan tulisi onnenkolikoita, sakura-kukkia sekä kinkku (tai mikä toi yksi pökäle nyt onkaan! xD ).

Tatuointistudio sijaitsee Tanedan pysäkin lähellä Yamanote-linjalla ja on vain ajanvarauksella auki. Kaikki tarvittavat pelit ja rensselit löytyvät työtilasta, joten vaikka tatuoiminen onkin kansan mielestä rikollisten harrastus niin kyllä taiteella on silti pitkät perinteet Japanissa ja tekijät ovat todella taitavia.

Me oltiin varattu hommaan 6 tuntia aikaan, tai tatuoija oli sitä mieltä, että kuudessa tunnissa kerkeää tekemään kuvan loppuun. Koska oma kivunsietokyky oli tuossa 5 tunnin jälkeen murskattu nollaan ja rystyset suussa koitin pitää itseni kasassa, oli pakko sanoa, että stoppi tulee kuuden tunnin kohdalla. Tuolloin oli vasta rajojen lisäksi 80% varjostuksista tehty, sillä toi tatskaaja oli ihan älyttömän tarkka kaikista pikkujutuista! Mikä on siis sinänsä tietty todella kivaa, ettei hommaa tehdä suhaisten, mutta kun neulat palaa kymmenettä kertaa kainaloon surraamaan samaa ihon kohtaa auki niin AU AU AU AU AUUUUU! No more, please! Teki mieli sanoa monesti, että ei kukaan sinne näe, anna olla jo perkele :D

Tatuoija olisi varmasti jatkanut vielä parisen tuntia värien kimpussa, mutta kun olin tosiaan jo itkun partaalla, päätin ettei väkisin kannata pusertaa. Niinpä kysyin, olisiko ok, että jatkettaisiin keväällä kun palaan mestoille. Ollaan siis Juuson kanssa monta kertaa puhuttu, että mennään Japaniin vielä keväällä kun asutaan Bangkokissa ja nythän sitten mennään! Haluan todellakin, että sama henkilö tekee työn loppuun.

Yllättävän ison pinta-alan tatuointi nyt viekin vaikkei se pituudeltaan ole kuin maksimissaan 30 cm. Ja hyvin nuo vanhat kuvat uppoaa taustan sekaan vaikka näin livenä huomaakin vanhan ja uuden värin sävyerot (vanhat kuvat näyttää yhtäkkiä ihan passskoilta :D), mutta kaippa tuo sävyero tasoittuu sitten ajan kanssa.

Pitää muuten tässä kohtaa huomauttaa, että jos joku olisi sanonut vielä kuukausi sitten, että ottaisin japanilaisen tatuoinnin itselleni, niin olisin pierryt tulta moiselle huomautukselle. Omaan silmään on pitkään japanilaistyyliset kuvat vaikuttaneet hieman samalta kuin täällä Suomessa pääkallot ja tulenlieskat. So 90´s! Japanissakin kun myytiin sellasissa kadunvarsikojuissa mauttomia lohikäärmeillä ja koi-kaloilla brodeerattuja vaatteita, jotka pystyn niin hyvin kuvittelemaan sen perinteisen Tampereen mäkkärikulman jengin päälle ja viisi kiloa partavettä päälle. Hyh hyh. 

Mutta niin se mieli vaan muuttui kun näki ihan kunnon taidolla tehtyä tavaraa. Lisäksi mun mielestä Horizarun töissä on hieman sellaista kieli poskella meininkiä, ettei kaikki ole niin vakavaa (mm. yksi maneki-neko jolla on kivekset), niin huumori nyt aina vetoaa meikäläiseen. Oon todella tyytyväinen tähän käteen. SUPER!

5 kommenttia:

 1. ooooh, tuleepa siitä hieno!!!
  en oo kyllä itekkään mikään älytön japonialaisen tatuointitaiteen ystävä mut toi näyttää sun kädessä aivan sairaanks hieanolle!
  just sellaselta et todellaki sopii sulle! :)
  JEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! :)
   Ehkäpä tolla kissaukkelilla on jotain tekemistä asian kanssa xD
   Kissat forever!

   Poista
 2. Ihan sairaan kiva! :) Oliks paljon halvempaa ku Suomes?

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Toi maksoi mulle tossa vaiheessa 460 e. Yhteensä se tulee olemaan joku n. 800 e. En siis yhtään osaa sanoa mitä toi suomessa maksaa :D
   Tolla tatskaajalla tuntiliksa on 115 e, mutta mulla se otti vaan neljän tunnin hinnan nyt vaikka olin siellä kuusi tuntia.

   Poista
  2. Eli ei Japani mikään halppispaikka oo tatuoinneille, kyllä noi omansa saa :P

   Poista

Nyt sitä kommenttia!