maanantai 7. lokakuuta 2013

Victoria Peak

Toinen päivä Hong Kongissa ja me päästiin vihdoinkin Victoria Peakille. Te, jotka olette eksymässä tälle samaiselle nähtävyydelle niin suositellaan tulemaan ajoissa, meinaa siis ennen klo 12 (mielellään jo ennen klo 10) sillä jonot on valtavat ja ne pitenee päivän kuluessa. Kun me eilen saavuttiin tälle vesiputokselle jonka reunaa pitkin jono lippuluukulle menee, meillä meni puoli tuntia siihen, että huomattiin jonottavamme jonnekin Madame Tussun vahakabinettiin kun näitten kyltit ja opastukset oli kyllä jostain sieltä syvemmästä suolen mutkasta. Emmekä olleet edes vähä-älyisellä päällä, muiden turistien kasvoista paistava epätietoisuus ja EPÄTOIVO kertoi meille karua kieltä siitä, että kaikki muutkin olivat ihan yhtä pihalla. Kun me vihdoinkin tajuttiin minne jonoon mennä, oli se kasvanut meidän tulemisen jälkeen kaksinkertaiseksi ja sen päähän astuttuamme olimme kyltin "1,5 hours" kohdalla. 

Meidän vesivarannotkin oli jo uhkaavasti huvenneet niin päätettiin tulla seuraavana päivänä eli juuri tänä nimenomaisena päivänä uudelleen. Olimme joskus klo 11 aikaan paikalla ja oikein hymyilimme nähdessämme lyhyen jonon. Hah! Vähänpä tyhmät turistit taas tiesi! Lippuluukulle jonotettuamme, pääsimme jonottamaan porteille, jonka jälkeen jonotimme vielä laiturille ja laiturilla jonotimme vielä junaan. Yhtä jonotusorgiaa! Täällä jos missä meinaa tulla pieni paniikkikohtaus silkasta hapenpuutteesta ja liian läheisestä kontaktista muihin ihmisiin. Kun pienet kiinalaiset yhtenäisenä massana lähtee rynnimään eteenpäin ei siinä ole paljoa mitään sanomista.

Tuo Tram otettiin käyttöön jo vuonna 1888 ja en edes halua tietää miten ne on siihen aikaan kavunneet tuon mäen ylös. Oli meinaan ihan tuossa nykyaikaisessakin versiossa jo vähän jännäkakat housuissa, juna pysähtyi pari kertaa odottelemaan sellaiseen särmikkääseen 45 asteen kulmaan. Ensimmäinen pysähdys kun tapahtui vielä heti Juuson laukaistua vitsillä "mieti jos tää juna lähtisikin valumaan alaspäin kauheeta kyytiä, hehehhehee" niin hehehhehehee vaan takaisin. Ostettiin junaan menopaluuliput näköalatasanteen kera ja tämä passi maksoi 75 $ eli 7 euroa. Ylhäällä on kyllä myös ilmainen näköalapaikka heille jotka haluavat pennejään venyttää (eroa ehkä joku 30 m korkeudessa, joten ei sinänsä menetä paljoa).


Maisemat oli tietty aivan huikeat, meille kun vielä sattui suhteellisen kirkas päivä vastaan. Aurinko tosin porotti niin lujaa, ettei silmiä oikein pystynyt pitämään auki (vois hankkia ne aurinkolasit ennenkuin sokeutuu) ja mun putoamiskammo esti lähemmät tuttavuudet kaiteen kanssa, mikä hieman haittasi kuvailuja. Mutta kannattaa tulla ja niin moni kyllä tuleekin, jonotuksesta päätellen. Huipulta näkee Hong Kongin liikekeskittymän sekä Kowloonin vastarannan 552 metrin korkeudelta.

Emme olisi Aasian megapolissa ellei tännekin olisi rakennettu ostoskeskusta näköalatornin sisälle. Shopping shopping! Me tosin mentiin vain syömään ja vasta sisälle päästyämme tajuttiin, että ollaan Forrest Gump- teemaravintolassa! Siellä pyöri leffa 24/7 ja ravintolan nimen mukaan paikassa tarjottiin katkarapuja kaikissa mahdollisissa muodoissa. Oli perkeleen kallista, mutta oli myös hauskaa ja hyvää.


Mustikka-mansikka smoothie


Katkarapulaivamme

Victoria Peakissa on oma postitoimisto josta lähettämällä kortin saa siihen erityisen vain näköalatornia varten suunnitellun leiman. Olihan sellanen pakko lähettää Suomeen! Honkkarissa on muuten postimerkit halpoja eli täältä on ihan mukavaa lähetellä kortteja kun eurolla saa kolme postimerkkiä.

Hinnastoa:

Metro Hong Kong Islandille 9 $
tai Star Ferry Islandille 2 $

Victoria Peak Pass 75 $
Smoothie 49 $
Katkarapulaiva 165 $

Ravintolassa lisätään 10$ service charge loppusummaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!