torstai 14. marraskuuta 2013

AirBNB - Omat kokemukset

Taipein kattopuutarha-asunto
Aiemmin olin jo maininnut, että käytimme pariin otteeseen Airbnb:n palvelua majoituksen suhteen. Koska meitä oli Hong Kongissa ja Taiwanissa vielä kolme henkilöä matkustamassa, oli kaikista mukavin vaihtoehto huoneisto, jossa kaikki voi yöpyä, mutta samalla on omaa rauhaa, kun tila ei rajoitu yhteen huoneeseen ja vessaan.

Törmäsin tähän palveluun yhden matkablogin kautta ja pian jopa Aamulehti kirjoitti uutisen Tamperelaisista Airbnb-majoittajista (todiste siitä ettei kyseessä ollut mikään pieni marginaalijuttu). Kaikki netistä kaivetut kokemukset olivat positiivisia ja kuten aiemmin kirjoitin, en kokenut sohvasurffausta omaksi jutuksi (eikä varmasti kukaan muukaan meistä), oli tämä majoituspalvelu loistava vaihtoehto. Kokonaisen asunnon vuokraamisessa oli sekin hyvä puoli, että tuli enemmän kotimainen olo ja asunnoissa oli todella mukava vain hengailla. Meikähän on hengailun suuri ystävä...Juuri totesin Juusolle, että kunhan mulla on netti, jääkaappi, lämmintä vettä ja Pepsi Maxia on mulle se ja sama missä me ollaan.
Taipei: olohuone

Taipei:makuuhuone
Sivustolle piti luoda oma profiili ja sen tekemistä helpotti mahdollisuus synkata tiedot Facebook-tilin kanssa. Palveluun piti tunnistautua ja tämä lisäsi sen luotettavuutta. Itse olen vasta 2. tasolle tunnustautunut, 3. taso olisi passin tietosivun skannaus, mutta koska se pitäisi tapahtua heti (kuvan lisääminen omista tiedostoista ei onnistu), on tämä vaihe jäänyt itseltä tekemättä. Palveluun luotiin oma profiili minne pystyi lisäämään tietoja itsestä. Siellä näkyvät omat tulevat matkat, varaukset, postilaatikko ja arvostelut. Selatessa eri kaupunkien tarjontaa on palveluun mahdollista luoda suosikkilistoja jonne on helppo lisätä eri majoituskohteita myöhempää tarkastelua varten.
Taipei: kylpyhuone

Hong Kong: toinen makuuhuone
Kun on päättänyt omasta matkakohteesta ja halutusta majoituksesta (Airbnb suosittelee aina muutamalle henkilölle kirjoittamista), voi kyseisille majoittajille laittaa yksityisviestiä jossa kysyy majoitusmahdollisuutta itselleen. Itse olin alussa huolestunut siitä, ettei ensikertalaisena minulla ollut yhtään palautetta muilta majoittajilta, mutta tästä huolimatta me saatiin tasan ne asunnot jotka haluttiinkin. Kun majoittaja vastaa myöntävästi, voi asunnon varata asunnon sivustolta omille päivilleen (aivan kuin muissakin hotellin varaussivuilla) ja majoittaja vielä erikseen hyväksyy tämän. Majoitus maksetaan etukäteen luottokortilla ja Hong Kongin asunnossa minulta meni vielä viikko ennen sinne pääsyä hieman yli 100 € vakuusmaksuun. Tämä palautettiin sitten yöpymisten jälkeen.
Hong Kong: olohuone

Hong Kong: toinen makuuhuone
Me oltiin todella tyytyväisiä palveluun. Kuvat ja asuntojen kuvaukset pitivät hyvin paikkansa ja muiden matkustajien kommetteja lukemalla sai täytettyä kaikki muutkin aukot sekä myös paljon vinkkejä läheisistä nähtävyyksistä ja ruokapaikoista. Sivustoa oli helppo käyttää ja vaikka palvelun toisella puolella olikin vain "tavallisia ihmisiä", ei meille tullut mitään ongelmia kommunikoinnissa tai asioiden sopimisessa. Kaikin puolin jäi hyvät kokemukset hommasta.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan myös mietitty Airbnb:n käyttöä tulevana talvena. Hirveä himo lähteä käymään Singaporessa mutta siellä hotellit ovat suhteessa muuhun Kaakkois-Aasiaan todella kalliita. Katsoin Airbnb:n tarjontaa ja todellakin pääsisi edullisemmalla. Luettuani kokemuksesi aion todellakin katsoa majoituksia sitä kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Ja hah, pitääkin sitten itsekin vilkuilla tuota taas Singiksen kohdalla. Kaakkois-aasiassa on niin edukasta, että saa huokeaan hintaan hyviäkin hotelleja, niin on jäänyt majoituksen katselu booking.com ja hotels.com sivustoihin, mutta tosiaan tuo metropoli Singapore onkin ihan eri maata.

      Poista

Nyt sitä kommenttia!