maanantai 25. marraskuuta 2013

Bondi Beach - Sydney

Palattauamme Sydneyyn aurinko päätti vihdoinkin, että meidän rankaiseminen ei ole enää kivaa ja alkoi porottaa täydellä teholla (tai sitten taktiikka vaihtui sateisesta masentamisesta elävältä grillaamiseen). Lähdimme hyvän ilman suoman tilaisuuden turvin Bondi Beachille joka sijaitsee Sydneyn itä-osassa ja jonne pääsi kahdella eri junalla sekä bussilla (todiste siitä, ettei Sydneyn julkinen liikenne ole kyllä ihan maailman näppärin).

Rannalle päästyämme eteemme avautuivat komeat rantamaisemat. Surffitukat heiluivat, rusketus kiilsi, laineet välkkyivät. Tuli sellainen fiilis, että meidän on parempi pysyä hyvän matkan päässä etteivät muut pelästy, oli lievästi sanottuna hieman pulun raiskaama olo omissa puhki piereskellyissä verkkarishortseissa kaikkeen tuohon rantaloistoon verrattuna. Bondi beach onkin kuulemma sellainen "näyttäytymis"paikka jossa pätevät omat käyttäytymiskoodinsa. Esimerkiksi aloittelevia surffareita ei siellä katsota hyvällä vaan keltanokan on parempi harjoitella jossain muualla ettei vahingossakaan pilaa muiden aalloilla ratsastusta. Meillä ei mitään rantavehkeitä ollut mukana sillä syöpämittarit huusivat jo hoosiannaa ja meidän aikomuksena olikin ennemmin reippailla kuin hengailla.
Sea, sun and sand.
Aikamme surffailun saloja tuojotettuamme lähdimme kävelemään Bondin eteläpäässä alkavaa kävelytietä pitkin. Kyseinen pätkä (nimeltään The Bondi to Coogee walk) seurailee rantaviivaa ja johdattaa kävelijän läheisille rannoille. Armottoman kuumuuden vuoksi jaksoimme reippailla vain viereiselle Tamarama-biitsille josta oli näkymät myös seuraavalle Bronte-rannalle. ILuurilla saa ladattua ilmaisen Sydneyn kartan joka toimii myös offlinessa näyttäen oman sijainnin ja tämän kartan avulla on ollut todella helppo suunnistaa paikasta toiseen. Tälläkin kertaa kartta avusti meidät takaisin Bondi Beachin bussipysäkeille.


Junalippu (ees taas) North Sydney - Bondi Junction 4,90 $
Bussilippu, yhdensuuntainen 2,20 $

Tamarama ja Bronte-rannat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!