keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Bunaken: Living Colours resort

Järkyttävän lennon jälkeen yövyttiin yksi yö Manadossa, Pohjois-Sulawesissa sijaitsevassa kaupungissa ja päivällä tuli kuski hakemaan meitä kohti Bunakenin saarta ja Living Colours resorttia. Me oltiin varattu täältä jo etukäteen kuuden yön mittainen setti, jonka aikana Juuso suorittaisi AOWD:n eli sukelluksen jatkokurssin ja meikäläinen venyttelisi esinahkaa bungalowin terassilla. Luvassa olisi siis monta päivää pyhää ei mitään.

Bunakenin saari on pieni, 8 neliökilometrin mittainen ja on osa kansallispuistoa. Tänne tullessa pitää maksaa kansallispuistomaksu, joka meillä oli 150 000 rupiaa/hlö. Saarella ei muutaman sukellusresortin lisäksi ole kuin yksi uimaranta ja pari kylää. Ei mitään kauppoja, vain pieniä kioskeja kylässä josta sai lämmintä vettä. Paikka on siis todella todella pieni, syrjäinen ja kaukana kaikesta. Resortille päästäksemme meidän piti veneillä suoraan mangrovepusikon läpi.
Maisemat meidän bungalowin terassilta
Meidän bungalowi oli kukkulan päällä ja resortissa on tehty fiksusti niin, että majat ovat hiukan erillään toisistaan ja pusikoissa piilossa. Näin näkösuoja säilyy ja omalla terassiillaan voi melkeimpä heilua ilkosillaan. Huone on todella tilava ja rakennettu perinteiseen Indonesialaiseen tyyliin (ihan kuin tietäisin mikä sellainen on.) Huoneessa on fani (ilmastointi olisi ollut kyllä jees), vesiautomaatti ja paljon kaappitilaa. Koska saari on niin pieni, resorttien majoitushintaan kuuluu ateriat eli meilläkin on täällä aamiainen, lounas- ja iltabuffet omassa resortissa ja juomia voi ostaa ravintolan kaapista.

Ötököitä on jokapuolella ja vaikka niitä vastaan yrittää taistella, se on täysin toivotonta. Mä vuoraan itseni hyönteismyrkyllä kolmisen kertaa päivässä ja silti oon täynnä hyttysen puremia. Täällä on heinäsirkkoja, torakoita ja ties mitä pörisijöitä joita ilmestyy asuntoon. Todella ötökkäkammoinen ihminen ei täällä voisi olla, sillä ötököitä ei pääse missään pakoon. Ootan innolla huomista pakkaamista ja jokaisen tavaran läpikäymistä mahdollisten salamatkustajien takia.Eläminen täällä on aika kallista (omaan budjettiin), 50e/yö/hlö, mutta toisaalta täällä ei oo päässyt tuhlamaan rahaa mihinkään muuhun.  Ja me ollaan päästy oikeasti rentoutumaan. Nyt on rentouduttu niin paljon, että päätä on alkanut kivistämään pelkkä makaaminen, datailu ja auringonotto! Täällä on aurinko paistanut melkein taukoamatta, joten rusketuskin on mukavan rapeanruskea ja sehän oli tavoitteena koko ajan :) Ja Juuso on päässyt sukeltamaan todella hienoihin paikkoihin, siitä lisää sitten vähän myöhemmin.

Jos jostain pitää itkeä niin itken resortin kuljetuksista saarelle ja takaisin. En tiedä onko muilla samanlaisia ongelmia kuljetusten kanssa, mutta tuntuu, että niiden järjestäminen on älyttämän hankalaa vaikka niistä maksetaan kunnon hinta. Huomenna me joudutaan lähtemään jo klo 12 saarelta vaikka lento on vasta puoli kahdeksan aikaan illalla. Vähän tuntuu mälsältä, että meidät vaan "dumpataan" pois ja sitten joudutaan maleksimaan jossain tuhlaamassa aikaa ennen lentoja.

Huomenna siis lähtö Manadoon josta lento Makassariin (toivottavasti ilma suosii nyt). Siitä sitten lento Kuala Lumpurin kautta Australiaan.2 kommenttia:

 1. Näyttää aika ihanalta lemmenpesältä ;)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hikisten raajojen, tahmean naaman ja ötököiden pesä x)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!