sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Bunaken-saaren kyläMeidän löhöilyloman loppupuolella saatiin aikaiseksi tehdä patikointiretki läheiseen kylään Bunaken-saarella. Sinne oli matkaa 2,5 kilometriä, mutta haasteena oli alkumatkan tien täydellinen puuttuminen. Kylään pääsi meidän resortilta vain laskuveden aikaan rantaa pitkin kävellen. Noin puolessa välissä kävelyä sitten huomattiin, että mopoja huristeli ohi pienen matkan päässä joten kiivettiin pois rantahietikolta ja löydettiin hieman yli metrin leveän halkeilleen betonitien. Saarella ei ole autoja joten ei ole tarvetta leveimmille teille. Tietä seuraamalla päästiin kylään saakka.
Hylättyjä bungaloweja tien varrelta

Kylään päästessä tie haarautuu kahdeksi kaduksi
Paikallinen hautausmaa
Pastori?
Paratiisiranta paikallisten kaatopaikkana
Tämä ihana ranta kylän liepeillä oli kyllä ihan kaamean näköinen. Käytännössä se toimi kyläläisten roskien dumppauspaikkana. On se hienoa, että me maksetaan kansallispuistomaksun saarelle tultaessa (10e/hlö) ja sitten paikalliset kohtelevat omaa asuinaluettaan näin. He eivät kuulemma osaa aatella tuota paskaa roskana vaikka kuinka neuvotaan, ettei mereen saa heittää mitään. Joten tällä kertaa sitten todisteita paikallisten tyhmyydestä ja välinpitämättömyydestä kun Thaimaan kohdalla valitin turisteista. Luulisi, että luonnon kunnioitus lähtisi tuolla aina sieltä välilihan tienoilta suoraan jos asuu tuollaisessa paikassa missä ei oikeastaan ole mitään muuta. Mutta ei niin ei.
Vaikka Indonesia on maailman muslimein maa (suurin muslimienemmistö maailmassa) on Pohjois-Sulawesin alueella kristittyjen enemmistö. Manado oli täynnä kirkkoja ja myös Bunakenin saaren pikkupikku kylässä oli oma kirkkonsa. Katolilaisuudesta huokui sellainen pieni Etele-Amerikkafiilis tuonne ja oli aika hasardia kuulla englanninkielisiä joululauluja soitettavan täysillä yhdestä talosta.

Myöhemmin kun oltiin Manadon kentällä odottamassa portilla koneen lähtöä meidän viereen tuli kolme keski-ikäistä Indonesialaista miestä juttelemaan innoissaan englanniksi. Oli aika jännää kuulla paikallisten suusta kun nämä kiroavat hallitusta ja sen korrupteneisuutta sekä kritisoivat muslimeita ja niiden toimintaa hillittömän väestönkasvun aikaansaamiseksi (muslimimiehillä on yleensä siellä 4-5 vaimoa eli lapsia on sitten 10 tai enemmän). Että joo... Jos kerran muslimeista muslimein maa saa omilta kansalaisiltaan huutia niin on se jännä kun Suomessa suunnitellaan jo sharia-lain käyttöönottoa ettei kukaan vaan keksi sanoa rasistiksi. Poliittiset puheet sikseen, vaikka niistä voisin turista paaaaljonkin.
Söpö mummo jonka kioskista Juuso osti veden. Kylässä ei ollut kauppoja.
Lisää metsittyneitä bungaloweja matkalla omille huudeille

2 kommenttia:

  1. Kyllä se meri tuo tullessaan nuo roinat kauempaakin, ei kaikki ole paikallisten paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti, mutta silti väittäisin, että suurin paska on ihan alkuperäisväestön tuottamaa (se, mikä on kylän ja biitsin rajalla vuoriksi kasattuna) kun ei ole tietoa tai taitoa roskien ympäristövaikutuksista.

      Poista

Nyt sitä kommenttia!