perjantai 15. marraskuuta 2013

Ensimmäinen päivä Australiassa

Matka Indonesiasta jatkui Kuala Lumpurin kautta AUSTRALIAAN. Vaikka alussa mulle tämä maa olikin vain sellainen "nää, käydään nyt kun saadaan liput halvalla ja kaverit asuvat siellä" niin pikkuhiljaa reissun aikana odotus ja innostus kasvoivat ja nyt ootin sinne menemistä vesi kielellä. 

Meidän matkustuskombosta vene + lento + hotelliyö + lento + lento en kirjoita muutamaa riviä enempää. Totean vain, ettei se tälläkään kertaa ollut niin hehkeää ja Makassarista varattu "lentokenttähotelli" Kanaka Giana Hotel oli taas ihan oma ilmestyksensä. Hotellin plussaksi voitaneen sanoa mukavan sängyn ja ilmastoinnin, kaikki muu olikin sitten mielenkiintoista ei niin positiivisessa mielessä. Ei lavuaaria, ei peittoja (nukuttiin pyyhkeiden alla) ja aamupala (jota ei edes pitäisi olla) tuupattiin meidän huoneeseen 6.30 ja sisälsi teen lisäksi kaksi outoa pullaa (uni olisi ollut vielä poikaa). Ei voi sanoa, etten koskaan enää mene kyseiseen kaupunkiin sillä sitä ei koskaan tiedä, mutta toivon totisesti, että voidaan välttää paikka tulevilla matkoilla. Se ei nyt vain ollut yhtään meidän paikka.

Lento Kuala Lumpurista Sydneyyn lähti yöllä ja kesti n. 7 tuntia Air Asia X:n koneella. Oltiin jo etukäteen tilattu meille sekä ilta- että aamusafkat sekä varattu omat paikat. Näin päästiin kaksisteen kolmen hengen penkkiriville ja mä sain nukuttua kahdelle penkille käpertyneenä (Juuso kärsi vieressä yhdellä penkillä). Saavuttiin perille klo 11 aikaan paikallista aikaa ja samalla siis hypättiin aikavyöhykkeelle, joka on 9 tuntia Suomea edellä. Se jos mikä tuntui kaukaiselta

Sydneyyn olivat muuttaneet loppukesästä kaksi työkaveriani varastolta opiskelemaan ja työskentelemään ja heidän luokseen saimme kutsun tulla asumaan (iso säästö hotelliöissä). Renata ja Arttu tulivat meitä vastaan lentokentälle ja näin me päästiin sukkelaan jo paikallistuneiden ystävien avulla perille heidän asuntoonsa, joka sijaitsi North Sydneyssä, aikalailla Harbour Bridgen kupeessa. Meidän ensimmäisenä tehtävänä oli kaupassa käynti ja jonkun pikaisen ruuan valmistaminen (pakastepizza jee jee) ja sitten vaan nukkumaan lentoyön väsymystä pois.

Powernappien jälkeen suunnaksi otettiin Sydneyn keskusta! Renillä ja Artulla oli vapaapäivä, joten päästiin viettämään mukava loppuilta kaupungilla kierrellen. Meille suuri elämys oli jo pelkästään Harbour Bridgellä kulkeminen, otettiin Juuson kanssa joka toisella askelluksella kuvaa kun kaverit odotti kärsivällisesti. Heille maisemat olivat jo tuttua kauraa kun sama silta ylitetään melkein päivittäin työmatkoilla. Olin jo aiemmin sanonut Juusolle, että yksi syy miksi odotin Australiaa niin innolla, on ne yksinkertaiset asiat: asfalttitiet, ruokakaupat, länsimaisuus ja valkoiset ihmiset joista me ei erottauduta! Tällä mun reissulla on saanut niin paljon tuijottelua osakseen, että oikeasti ja hyvin vilpittömästi voin sanoa, että sulautuminen valtaväestöön tuntuu helkkarin hyvältä. Myös sellainen asia kuin ruokakaupassa käyminen oli taivaallinen kokemus, varsinkin kun paikallinen ALDI oli oma versionsa Lidlistä (sisältä täysin samanlainen ja samat tuotteet) .Kavereiden asunnolta keskustaan on n. 6 km matkaa. Aluksi tuntui ihan käsittämättömältä, että he kävelevät aina kyseisen matkan, mutta ei se loppujen lopuksi ollutkaan niin ylitsepääsemätöntä meillekään (mitä nyt pohkeet olivat kovilla). Kävelykierroksemme pääkohde oli Sydneyn The Royal Botanical gardens jossa oli tarkoitus ihmetellä paikallista luontoa ja bongailla lepakoita. On kyllä hieman absurdia, että täällä lentelee ihan muuten vaan puissa kakaduja ja muita papukaijoja sekä iltaisin kissan kokoisia lepakoita ja maassa voi nähdä opossumeja ja kenguruita.


Klo 21 aikaan Sydneyn oopperatalon lähistöllä oli vielä todella upea ilotulitus.  Tämä joenvarsi-show vei kirkkaasti voiton Hong Kongin ja Shanghain vastaavista ja oli oiva päätös meidän ensimmäiselle päivälle Sydneyssä ja Australiassa. Kotimatkalla nähtiin vielä pieni opossumi istumassa aidan päällä. Voin kertoa, ettei tuona iltana ollut mitään ongelmaa nukahtamisen kanssa vaikka omana nukkumispaikkana olikin sohvan, rahin ja sohvatyynyjen yhdistelmä (joka oli itseasiassa helkkarin mukava nukkumispaikka!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!