maanantai 11. marraskuuta 2013

Mites se vaihto-opiskelu?

Oon melkeimpä itsekin tässä unohtanut, että kaiken tämän reissaamisen jälkeen olisi myös vähän opiskelua luvassa. Tai korjaan, toivoin hartaasti, että sitä opiskelua olisi luvatun mukaisesti luvassa Bangkokissa tammikuussa. Huhtikuussa selvisi, että jos mielin lähteä vaihtoon, on sinne lähdettävä vasta tammi-toukokuu aikana. Koska tämän muutoksen seurauksena kaikki Assumption Universityn sivuilla olevat hakupäivämäärät lakkasivat olemasta valideja lähdin syksyllä reissun hieman jännäkakat housuissa sen suhteen, että tuleekohan musta vaihto-opiskelijaa koskaan. Kävin ennen lähtöä vielä koululla juttelemassa kv-toimiston ihmisten kanssa ja he nyt kyllä onneksi valoivat uskoa sen suhteen, että kaikki on vielä hanskassa ja prosessi vasta käynnissä.

N. pari viikkoa sitten mietin mielessäni, että pitäisiköhän mun laittaa jotain kyselyviestiä koululle, olihan jo lokakuun puoliväli menossa, enkä vieläkään ollut tullut hullua hurskaammaksi asian suhteen. Aivan kuin joku olisi lukenut ajatukseni (kerrankin!), saapui TAMKista ilmoitus, että he olivat saaneet hyväksymiskirjeeni Bangkokista. Vuhuu! Nyt vihdoinkin se on virallista: aloitan  opiskelut Assumption Universityssä 6.1.


Kiitos tämän paperin saan muutamat tärkeät asiat rullaamaan eteenpäin:

- Pääsin täyttämään Kelan muutosilmoituksen ja koulun apurahahakemuksen, jotka pitäisi postittaa täältä Australiasta asap (eli tänään kun sade lakkaisi) niin ne kerkiää vielä tämän kuukauden aikana perille. Kuukausittainen raha tilille on enemmän kuin tervetullut

- Alan ottaa selvää siitä, onko minun mahdollista anoa viisumia Bangkokista, sillä Suomesta sitä on luonnollisesti hiukan hankala saada nyt


Kämppäjutut selviää sitten kun palaamme Bangkokkiin vuoden lopussa. Tässä on ollut hyvin aikaa pohtia reissatessa, että mitä sitä toivoisi asunnonsta löytyvän kun siellä tulee olemaan 5 kuukautta. Vaikka silloinkin meidän on tarkoitus reissata, on nyt noussut mieleen halu tehdä itse ruokaa eli keittiön olemassaolo. Vaikka Bangkokissa ruoka-ainesten ostaminen tulee yleensä paljon kalliimmaksi kuin riisipöperöiden ostaminen kadulta, on nyt 2,5 kk reissun alkamisen jälkeen käynyt selväksi, että joskus on muuten helkkarin kiva tehdä itse jotain tuttua ja maukasta pöperöä. Katsotaan sitten mitä Hua Maakin alueella on meille tarjottavana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!