keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Queensland - CairnsOli jo etukäteen tiedossa, että 2 viikkoa pelkästään Sydneyssä olisi liian tylsähköä (jos nyt tuota sanaa voi käyttää tässä yhteydessä), mutta kun Australia-tietämys oli ihan nollatasossa ei osannut lähteä suunnistamaan minnekään vaikka lennot oli jo ostettuna. Japanissa sitten lueskelin Running with wild horses- blogia ja sieltä eteeni tupsahti paikka nimeltä Cairns, joka keskeisen sijaintinsa vuoksi on täydellinen paikka jos sademetsät tai suuri valliriutta kiinnostavat. No sehän kuulosti passelilta! Vilkaisin nopeasti paljonko lennot Sydneyn ja Cairnsin välillä maksaisivat ja kun meno-paluu oli vain 120 e/hlö, hätyyttelin Juusoa ottamaan paikasta myös selvää ja sanomaan olisiko se hyvä kohde meidän reissulle.

Koska meno sinne kuulosti enemmän kuin fiksulta, oli meillä pian lennot ostettuna ja hostelli varattuna. Jaettiin lomamme Australiassa niin, että 5 ensimmäistä päivää oltaisiin Sydneyssä, seuraavat 5 Cairnsissa ja loput 3 taas Sydneyssä. Tällöin oli jo jotain käsitystä Australian välimatkoista niin päätettiin, ettei meidän 2 viikon reissulla kannata haukkailla liikaa paikkoja ja kahdessa kaupungissa olisi tarpeeksi nähtävää ja ihmeteltävää. Koska sitähän voi aina tulla takaisin! (Tähän väliin pakko kirjoittaa, että huvikseni katsoin lentoja Kilroyn sivulta välille Helsinki-Tokio-Sydney-Helsinki ensi toukokuulle ja ne olivat VAIN 1400 e!!! Lennot Finnairilla ja Quantasilla. Ei tää nyt ehkä oo ihan niin halpaa kuin saippua, mutta emmä nyt tiiä, kyllä voisin ihan mielelläni maksaa moisen summan lennoista TÄNNE.)
Aborginaaleihin törmäsi heti lentokentällä.
Lennettiin Tiger Airilla Queenslandiin, lento kesti 3 tuntia ja siirryttiin jopa aikavyöhykkeellä nyt 1 tunti taaksepäin. Cairnsiin saapuessa huomasi ensimmäisenä ilmaston muutoksen. Täällä oli taas kuuma ja kosteaa. Huuh huuh, ja ei kuin hikoilemaan. Cairnsin turismi näytti keskittyvän meren lähellä kulkevan Esplanaden läheisyyteen ja meidänkin hostelli sijaitsi sen varrella. Oikeastaan ajaessa lentokentältä hostellille tuntui, että kaikki ohitse vilahtavat talot olivat hotelleja ja hostelleja. Missä paikalliset oikein asuu? Kuten kuvista huomaa, Cairnsissa ei ole omaa hiekkarantaa missä möllöttää, mutta onneksi rantaan on rakennettu ilmainen uima-allas tekorantahiekkoine ihmisten iloksi.

Kun me käppäiltiin ensimmäistä kertaa rantakatua pitkin mulle tuli pieni paniikinpoikanen; onko tämä paikka näin pieni? Mitä me tehdään täällä? Mutta huomasi jo tuolla kilometrin matkalla, että tämä on se spotti mistä ihmiset lähtevät sitten lähiympäristöön tekemään retkiä. Retkikojuja oli iiiihan joka puolella, tämä taitaa olla ensimmäinen paikka jossa näitä on näin näkyvästi esillä Thaimaan lisäksi. Meidän hostellillakin oli monta seinää päällystettynä pelkillä esitteillä kymmenistä erilaisista sukellus-, snorklaus-, trekkaus-, sademetsä-, luonnonpuisto-, mikä vaan-retkestä. Vain omat pennoset on rajana kaikelle tekemiselle ja näkemiselle.

Meidän ensimmäinen päivä meni rantakadun tutkimiseen ja ruokakaupan paikallistamiseen (Woolworths) nokosten lisäksi. Hostellimme oli Caravella 149 backpackers ja se sijaitsi rantakadun varrella, mutta hieman syrjemmässä kaikiesta suuremmasta vilskeestä. Maksettiin 40e/yö huoneesta, joka sisälsi kaikki tarpeelliset mukavuudet (ilmastointi, lämmin vesi, jääkaappi). Hostellissa oli suuret keittiöt missä sai itse kokkailla ja ilmainen Wifi ruokailualueella. Koska meikäläinen on niin hirvee datanörtti, mun oli pakko ostaa 15$ maksava oma netti huoneeseen. Mutta aah, se oli nopea! Kun kaikki tarpeellinen oli käden ulottuvilla oli reissumiehen helppo hymyillä tässäkin kaupungissa.

Täältäkin löytyi tulipallojen ja -keppien pyörittelijöitä
Valaistuja Esplanaden kävelyosuuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!