lauantai 2. marraskuuta 2013

Sukellusta Koh Taolla

Meidän Thaimaa-ajan matkakohteeksi valikoitui Koh Tao sukeltamisen vuoksi. Juuso halusi suorittaa OWD:n eli sukelluksen alkeiskurssin ja nettiselailujen jälkeen saarella sijaitseva suomalainen Koh Tao Divers valikoitui voittavaksi arvaksi tähän puuhaan. Koska en itse ollut mukana, selitän tähän vain kaikki perusasiat kurssista ja muuten voitte sitten nauttia merenalaisista tunnelmista kuvien muodossa.

Kurssi kesti 3 päivää, mutta jo ennen sitä mukaansa sai oppikirjan ja tehtävänivaskan mikä piti täyttää omalla ajalla,. Ekana päivänä katseltiin vain opetusvideo, joka kesti noin tunnin verran ja vasta toisena päivännä sukellettiin. OWD-kurssiin kuuluu neljä sukellusta jotka on jaettu kahdelle päivälle. Ensimmäisenä päivänä harjoiteltiin matalassa vedessä rannan lähellä ja tehtiin pieni sukelluslenkki. Toisena päivänä kerrattiin edellisen päivän asioita ja opittiin vähän lisää eri varusteiden toiminnoista. 

Kurssi maksoi n. 250 euroa, tarkasta summasta ei tietoa kun hän ei muista. Itse tässä pyörittelen silmiäni moiselle...2 kommenttia:

 1. Ihania vedenalaisia kuvia! Odotan innolla omaa OWD-kurssiani. Vesi on itselle hieman pelottava elementti, joten kurssiin liittyy myös vahvasti itsensä voittaminen :) Ajattelin myös suosia suomalaista sukelluskoulua, tosin Raya Diversia, koska Phuketiin olemme menossa ensiksi. Olen kuullut paljon hyvää tuosta Koh Tao Diversista myös ja varmasti myös reissun aikana heidän kanssa lähdetään sukeltamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sitten tulevaan suoritukseen! :)

   Mä olen itse vain kerran kokeillut n. 1 tunnin verran altaassa sukeltamista ja vaikkei siitä nyt hirveesti voi mitään sanoa, niin pitkällisen harkinnan jälkeen oon ite tullut tulokseen, että meri on itselle juurikin liian pelottava :D Oon niin tietoinen itsestäni ja liikkeistäni kun opin jotain uutta ja kaikki vaatii miljoona toistoa, etten voisi kuvitellakaan, että jo muutaman kerran jälkeen menisi mereen tekemään jotain regulaattorin poisottoja tai maskin tyhjennyksiä. Oman hengityksen kuuleminen oli sitten taas oma suuri askel kohti paniikkikohtausta. Päätin siis jättää sukeltamisen Juusolle joka selvästi nauttii hommasta (huomenna alkaa AOWD) ja jään rannalle ottamaan arskaa 8)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!