tiistai 12. marraskuuta 2013

Sukeltamista Indonesiassa

Syy miksi uhmattiin jopa kuolemaa (no ainakin melkein) päästäksemme maailman laidalle Bunakeniin oli Juuso alkanut sukellusharrastus (tulee sellanen olo kun tätä kirjoittaa, että milloin me mennään minne mä haluan mennä :D Mutta kyllä sekin hetki tulee!). Indonesian merissä Juuso suoritti AOWD:n eli Advanced-tason kurssin. Siihen kuuluu viisi eri sukellusta, joista pakollisia olivat suunnistus- ja syväsukellukset. Muiksi sukelluksiksi Juuso valitsi kalan tunnistuksen, nosteen hallinnan ja yösukelluksen. Hylkyäkin hän harkitsi, mutta tuolla Bunakenissa oli hyvänä mahkuna tehdä syväsukellus hylyllä (30m) niin hylyn sai vähän kuin kaupan päälle.


Kurssi maksoi 320 euroa ja se sisälsi kaikki pelit ja vempeleet. Juuson sanojen mukaan täällä sukeltaminen oli ihan erilaista kuin Taolla, Taoa voisi kuvailla sanoilla "mutalammikko" Indonesian vesiin verrattuna. Ymmärtää siis hyvin miksi ihmiset matkustavat tänne asti vaikka se onkin hankalampaa ja maksavat hieman enemmän majoituksesta ja sukelluksista.

Koska Bunakenilla ei oikeastaan ole mitään muuta tekemistä kuin sukeltaminen, sinne tulevat vain sukeltajat. Meikäläinen oli kuin lintu kalojen seassa. Muuten ihan ok, ei mua haittaa jos ihmiset silmät pyöreänä ihmettelee miksen sukella (samanlaisella äänensävyllä ja eleillä kuin jos kertoisin, että uskon edelleen maapallon olevan litteä tms), mutta välillä oli aika puuduttavaa kun mistään muusta ei puhuttu kuin sukeltamisesta. Ok, se on kaikkien teidän mielestä kivaa, mutta ei se saakeli mikään uskonto ole! Samalla se loi vähän teennäisen kuvan koko hommasta, ruokailessa oli vaan ok puhua kaloista ja paikoista missä on sukeltanut (monesti oli pakko häipyä paikalta ennenkuin alkoi naurattamaan liikaa kun homma muistutteli jo pippeleiden mittailukilpailua) ja siitä tuli fiilis, että ollaan muka ystävällisiä mutta halutaan silti pitää kaikki käsivarren mitan päässä. Joten me viihdyttiin sitten aikalailla omissa oloissa kun ei ollut mitään tarvetta lähteä pätemään millään. 

Tuli myös vähän surkuhupaisa fiilis siitä, että onko suomalaiset oikeasti noin helvetin huonoja solmimaan ystävyyssuhteita? Jos sekaan olisi heittänyt kaljaa ja viinaa niin olisiko sitten juttu luistanut muustakin kuin märkäpuvuista ja manta-kalasta? Ja kyllä, meillä oli jopa yritystä muunlaiseen kommunikointiin, mutta ne kerrat tyrehtyivät vikkelään.

Muita sukelluskohteita meillä ei tällä reissulla olekaan enää sovittuna, mutta varmasti Juuso sukeltaa vielä muuallakin kun vaan tulee mahdollisuus. Pitää ottaa selvää mitä mahkuja löytyy Vietnamista ja Filippiineiltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!