tiistai 26. marraskuuta 2013

Taronga Zoo

Ja niin meidän viimeinen kokonainen päivä Australiassa koitti! Jälleen kerran ei voinut muuta todeta kuin menipäs aika nopeasti, mutta 2 viikkoa jättimäisessä maassa valuu kyllä hyppysistä nopeammin kuin kamelin pieru hälvenee autiomaassa. Mielestäni olisi ollut hyvin noloa olla näkemättä meidän reissun aikana Australian tunnetuimpia eläimiä kuten koalaa ja kengurua, joten meidän viimeisen päivän ja viimeisten pennosten kohteeksi muodostui eläintarha. Sydneyssä ja sen ulkopuolella on montakin paikkaa minne mennä jos mielii nähdä elukoita, mutta kaikki hienoimmat kansallispuistot olivat aivan liian kaukana meidän nopeasti päätetylle päiväretkelle, joten parhaaksi vaihtoehdoksi nousi Taronga Zoo, joka sijaitsi n. 5 km päässä meidän majapaikasta.

Edellisenä iltana innoissani etsiskelin eläinpuiston sivuilta tietoa, olisiko mahdollista päästä koalan kanssa tekemään läheisempää tuttavuutta. 20 dollarilla Taronga zoosta irtoaisi animal encounter, mutta pikkupränttiin oli lisätty, ettei koalaa saa kuitenkaan pidellä. No ylläri, mutta silti, mikseeeeiiiii? Juuso arveli syynä olevan sukupuolitaudit ja toteamus kuulosti niin oudolle, että oli pakko googlettaa. Tuli sitten opittua, että koalien suurin vihollinen nykypäivänä on lajin kimpussa vellova sukupuolitauti klamydia! Sanotaankin, että varmin paikka nähdä koala on eläinten sukupuoliklinikka. Eläimet paranee ihmisten lailla antibiooteilla, mutta osa tartunnan saaneista on pakko lopettaa ja osa naaraista jää hedelmättömiksi mikä pienentää kantaa ennestään. Voihan  pussikarhut!
Taronga Zoo sijaitsee Mosmanin alueella ja sinne pääsee keskustasta kätevästi lautalla. Koska me oltiin jo valmiiksi kätevästi Sydneyn pohjoispuolella, päätettiin patikoida paikalle jalkaisin. Hyvä sää, mahtavat maisemat. 5 kilometriä meni yhdessä hujauksessa. Sisäänpääsymaksu eläintarhaan on 44 dollaria, mutta meillä molemmilla oli alennuskupongit, joilla saimme -15%. Hintaan sisältyi myös köysihissillä ajo, mikä on tarkoitettu lautalla tuleville ihmisille siirtymisvälineeksi satamasta lippuluukulle (eläintarhan alue rakentuu mäelle ja lasketuuu satamaa kohti), mutta pääsisäänkäynnin kautta tulevat saavat ympärimatkan ilmaiseksi. Päätimme aloittaa kierroksemme kyydillä niin näkisimme hyvin koko alueen yläilmoista ja samalla saisimme lepuuttaa jalkojamme.
Köysihissin upeat maisemat
Yhteiskuva pehmokoalan kanssa kun ei oikean kanssa sitten mentykään
Siellä se klamydiapylly nyt nukkuu
Eläintarha on auki 9.30-17 välisenä aikana. Me saavuttiin paikalle hieman puolen päivän jälkeen ja meidän piti oikeasti pitää lopussa kiirettä jotta kerettäisiin näkemään loput haluamamme elukat. Alue on todella iso ja fiksun oloinen ja eläimet näyttivät hyvinvoivilta. Eläintarha avattiin vuonna 1916 ja se käsittää Australian tunnetuimpien eläinten lisäksi monia muita eksoottisia eläimiä kuten norsuja, kirahveja ja isoja kissapetoja. Paikka toimii kokonaan pääsymaksujen ja lahjoitusten turvin. Omaksi lempieläimeksi nousi vompatti, joka oli niin suloisen näköinen rouskutellessaan porkkanaa silmät sikkurassa (se oli juuri herännyt). Lopuksi se löntysteli ison kiven luokse ja rahnutti takapuoltaan kiven terävää reunaa vasten (=rakkautta ensi silmäyksellä). Myös mangustit olivat todella hupaisia otuksia! Myös kengurut tuli nyt nähtyä, ihan kolmen eri lajikkeen verran joten viimeinen tehtävämme Australiassa tuli suoritettua suuren menestyksen kera.
 
Kuviahan kaikista eläimistä ei ole sillä kännykän iLuurin akku päätti sanoa sopimuksen irti kesken päivän (kiitos uudelle paskempaakin paskemmalle päivitykselle!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!