sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Thaimaan suuret setelit pienessä lompakossa

Tai vähäiset setelit haisevassa lompakossa kun tota tuhlailua tutkailee taas tiukalla silmällä. Olen syvästi järkyttynyt miten paljon rahaa meni Thaimaassa. Maa ei ole halpa! Ihan vain kaikille tiedoksi. Sitä kuvittelee, että kaikki maksaa vain pari euroa, mutta jos ei meinaa syödä fried ricea 3 x päivässä, joka ikinen päivä niin väkisin ruokakulut kasvaa, meillä ne olivat n. 12 e/päivä. Varsinkin kun seuraavat matkakohteet olisivat Indonesian mega-viiden tähden-resortti ja Australia niin alkoi hieman paniikki iskemään. Jos ei halvassa paikassa pääse säästämään niin ei varmasti siellä Australiassakaan! :D

Thaimaassa meillä kyllä tuli paljon turhia menoja oman tyhmyyden takia (nyt puhutaan siitä Air Asian lennosta Surat Thaniin, mihin vielä otettiin kylkeen lautta Samuille. Ei ei ei ja vielä kerran ei. Älkää tehkö samaa virhettä. Huomattiin lentoterminaalissa, että NOK air lentää Chumponiin mistä olisi paaaaljon lyhyempi matka Koh Taolle, eli ennemmin katselee sen lentoja jos ei jaksa bussissa istua). Lisäksi hotellistakin otettiin takkiin kun haluttiin päästä pois sieltä hirveääkin hirveämmästä In Touchista. 

Tässäpä tämä aukileikkaus rahan törsäilyyn:

Yöpyminen 131,25 €
Liikkuminen 77,25 € (+Air Asian lennot 98,50 € jotka ostettiin jo Suomessa, ei laskettu mukaan)
Syöminen 193,67 €
Ostokset 122,70 € (ostokset on noin isot kun siihen sisältyy paljon apteekkituotteita, voiteita ja rasvoja, ei niinkään mitään rytkyjä)
Nähtävyydet 11 € (Sis.pääsymaksu Nang Yuanin saarelle ja 1,5 h hieronta)
Pankin nostopalkkiot 29,45€

Yhteensä 565,40 €/16 yötä
35,30/päivä (aivan liikaa! :( )

Oli kyllä hienoa päästä vihdoinkin Koh Taolle ja kaikista hienointa oli nähdä Sandra ja Topias ja viettää heidän kanssa aikaa. Sandraan tutustuin viime vuonna ollessani sen lyhyen aikaa työharjoittelussa Koh Changilla josta matkani jatkui hänen ja Nennen mukana Cambodiaan ja Vietnamiin. Harmi, ettei sää suosinut meitä (ja kun suosi niin Juuso oli sairaalassa kröhöm), joten se mun havittelema kunnon lomafiilis jäi valitettavasti uupumaan (ei päässyt ottamaan arskaa!).

Itse olin yllättynyt kuinka "iso" Koh Tao loppujen lopuksi oli. Alkupäivinä se vielä tuntui rauahisalta paratiisisaarelta, mutta kun Phanganin full moon-partyt loppuivat ja porukkaa valui sieltä Taolle, oli ihmismäärän kasvu selkeästi havaittavissa. Ja tottakai sen huomasi parhaiten juopuneiden tai muuten sekaisten ihmispaskiaisten muodossa, jotka örvelsivät, ajoivat mopolla, kaatuivat mopolla (en oo ikinä nähnyt missään Thaimaassa yhtä monta siteissä olevaa manaattia samassa paikassa), riehuivat rannalla ja harrastivat kaikkea muutakin perinteistä hasardia toimintaa.
Sunset Buri resortin nuorin asukki
Lotus barin tulipojat

Fried rice


Hellyyttäviä katueläimiä

Nicki Minaj a la Transushow

Meidän ruokakulmilla

Sunset Buri Resort

Meidän Bungalow

Resortin uima-allas

Kukko leikkii papukaijaa

2 kommenttia:

Nyt sitä kommenttia!