torstai 21. marraskuuta 2013

The Great Barrier Reef

Se oli päähänpisto, idea. Pimeydessä kuiskattu mitä jos jota seurasi hermostunut hihitys (Juuson suusta) ja mun varmaa nyökkäilyä. YOLO, ne sanovat ja niin sanotaan mekin! Meinaan idea kypsyi mielessä jo Thaimaan suunnilla ja heti Cairnsiin päästyämme käytiin varaamassa oma matkamme sinne. Nimittäin suurelle valliriutalle. Ja mikä meidän retkestä teki hieman spesiaalin (meille) oli helikopterikyyti kaupungista Valliriutan ylitse ponttoonille, josta päiväretkemme jatkui snorklailun parissa. 

Syy, miksi tätä piti hieman jahkailla ja keräillä niitä kadonneita kiveksiä kunnon repäsyyn oli tietenkin raha. Reissu meinaan maksoi lievästi sanottuna aika paljon kun miettii, mitä kaikkea muuta rahalla olisi voinut saada ja kuinka vähässä ajassa kyseinen summa pistettiin haisemaan. Mutta kun kerran ollaan täällä niin miksipä ei! Saatiin huijattua toisillemme, että itseasiassa homma on ihan okei kun juuri samaan aikaan meillä pärähti 1 vuosi yhdessä lasiin. Pitäähän semmoista juhlistaa! Joten ei muuta kuin kopteri alle ja menoksi.
Meidän reissu hankittiin Sunlover Cruises nimiseltä järjestäjältä, mutta helikopteri+snorklausretkiä oli yhteensä viidellä eri järjestäjällä. Valitsimme kyseisen firman sillä heillä lähtö olisi Cairnsista, heidän ponttooninsa olisi hieman pienempi (vähemmän porukkaa) ja siellä saisi viettää enemmän aikaa kuin muilla järjestäjillä. Hintaa koko hauskuudelle tuli 439 AUD + 1,5% luottokorttimaksu/henkilö. Euroissa 310. Jaiks.

16.11 meidät haettiin hostellista pakun kyytiin kolmen muun turistin kanssa firman toimistolle jossa me katsottiin turvallisuusvideo helikopterista ja meidän paino tarkistettiin sijoittelua varten. Saimme vyötäröillemme tyylikkäät pelastusliivipakkaukset ja sitten olikin jo aika hypätä koneeseen. Ja mitä kyydistä voi kertoa?

Kuvia tuli otettua kuin raivotautinen, maisemat olivat aivan mielettömät ja jo ensimmäisten minuuttien aikana saattoi sanoa ääneen vilpittömästi, että kannatti. Kyllä oli joka hilun arvoinen kokemus jo tuossa vaiheessa ja päivä oli vasta aluillaan. Ylläolevasta kuvasta näkee millainen muikku ilme naamalla olin koko matkan ajan. Helikopterikyyti ei ollut mikään nopea sujahdus taivaan halki vaan matka ponttoonille kesti melkein puoli tuntia. Me laskeuduttiin pienelle puiselle lautalle josta vene haki meidät ja suuntasi kohti ponttoonia ja snorklailuja. Koska kuvia tuli otettua taas enemmän kuin laki sallii, jaan retkestä kirjottelun kahteen osaan. Ponttooniseikkailut jatkuvat siis seuraavassa kirjoituksessa!
Huomenna me jätetään Australia taakse ja siirrytään kolmeksi päiväksi Malesiaan, Kuala Lumpuriin. Sieltä suhahdetaan sitten 2,5 viikoksi Vietnamiin. Ollaan jo jonkin verran katseltu mitä tehdään Vietnamissa, mutta vielä ei ole muuta lyöty lukkoon kuin Hanoin hotelli 3 yöksi. Suunnitelmia olisi enemmän kuin matkapäiviä, joten pitää taas hieman valikoida ne tärkeimmät paikat minne mennä.

1 kommentti:

Nyt sitä kommenttia!