keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Erilainen joulu

Joulu Filippiineillä: lämmintä, palmuja, hotellin juhlabuffee, livebändi, mukavaa tunnelmaa pitkälle yöhön. NOOT.

Joulustamme tuli hyvinkin erilainen, muttei ihan sillä lailla miten oltiin suunniteltu. 23.12 Juusolla alkoi aamu ryhdikkäällä ripulisuihkulla ja klo 15 mennessä kuume oli noussut. Jo parissa tunnissa mittari näytti yli 38 astetta ja ibuprofeiinia piti vetää naamaariin jatkuvalla syötöllä. Yöllä jatkuvasta kuumea alentavasta lääkityksestä huolimatta kuume oli kavunnut 39,6 asteeseen. Nyt ei ollut leikin asia.

Aamulla läksimme samantein lääkäriin. Hotellistamme eräs nainen lähti meidän mukaan varmistamaan, että päästään perille. Käytiin ensin pyörähtämässä Health Centerissä, mutta jouluaaton vuoksi se oli ylläri pylläri kiinni. Ei muuta kuin kalliiseen yksityiseen sairaalaan. Siellä Juuso rullattiin vuodepotilaaksi tippaletku kädessä (pieniä flashbackeja Taolta, krhmmm) ja ilmoitettiin, että sinne oli jäätävä ainakin yön yli tarkkailuun ja lääkkeiden ottoon. 

Kiinnostus jäädä sairaalaan oli taas ihan nollissa, varsinkin kun englanninkielen hyvästä taidosta huolimatta sekä lääkäri, että hoitajat tuntuivat säheltävän joka suuntaan eikä oireita tunnuttu kuunneltavan. Niitä ei esim. yritetty liittää mihinkään syyhyn vaan kaikkea (kuume, ripuli, mahakipu) hoidettiin vähän kuin erillisinä "tauteina". Kun kysyimme sitten mahdollisuutta lähteä jo illalla pois lääkkeiden kera lääkäri ilmoitti, että kyseessä voi olla Dengue-kuume. Ja mitä siihen sitten voi sanoa? Ei muuta kuin makoilemaan sairaalapedille ja ihmettelemään kaikkia lääkkeitä ja liuoksia joita tungettiin Juuson sisään. 

Me päästiin onneksi pariksi tunniksi sairaalasta pois käydäksemme jouluillallisella resortissa ja samalla hakemassa vähän lisää tavaroita sairaalaan yötä varten. Oli aika haikeaa syödä vaan nopsaa ruoka pois alta kun paikka oli täynnä ihmisiä, livebändi soitti ja lauloi joululauluja ja pöytäkattaukset oli siirretty rannalle. Toisaalta me molemmat oltiin jo henkisesti niin naatteja, ettei ajatuksissa ollut muuta kuin nopea nukkumaan meno.

Joulupäivänä eli tänään kuume oli laskenut tarpeeksi, veriarvot palanneet lähelle oikeaa ja me päästiin ulostautumaan sairaalasta jo klo 11 aikaan. Pussillinen lääkkeitä kourassa ja muutama tonni köyhempänä. Tällä kertaa kaikkiin lääkkeisiin ja yölliseen hoitoon oli suttaantunut rahaa n. 187 euroa. Juusosta on pikkuhiljaa tulossa vakuutusyhtiönsä kultapoika, on nyt meinaan rahat kyllä otettu takaisin korkojen kera.

Vaikka oli lohduttavaa saada tietoonsa, että täällä El Nidossa on sairaala, oli paikka silti todella vaatimaton. Siellä oli yksi vessa käytävässä kaikille ja se oli juuri sellainen maailman tyhmin kyykkyvessan välimalli missä pönttö on matala eikä siinä voi istua eikä seistä. Siinä sitten reisijumpan avulla koittaa tiristellä tuotoksiaan oikeaan suuntaan. Pönttö vedettiin vesikauhallisella ja lattia oli tästä syystä aina lainehtimassa kaikesta epämääräisestä. Sairaalassa ei ollut peittoja ja oikeastaan sinne piti tuoda kaikki itse. Ensimmäisenä päivänä mä jouduin hakemaan osan lääkkeistä kauempana sijaitsevasta apteekista kun sairaalalla ei ollut tuotteita.

Nyt Juuso googletteli sille määrättyjä lääkkeitä ja yksi on tunnistettu naisten vaginavaivoihin määrätyksi lääkkeksi ja toisesta sanotaan, että se on kissoille ja koirille... En tiedä, että pitäisikö sitä vielä käydä sairaalassa kysymässä, että onko lääkkeet nyt varmasti oikeita. :D

Ja Denguesta. Oireista ja esiintyvyydestä voi lukaista täältä ja ainakin tällä hetkellä ei Juuson oireet täsmää siihen (ONNEKS). Mutta kuten Terveyskirjastossakin todetaan, diagnoosi voidaan tehdä vasta viikon päästä oireiden alusta verikokeen avulla. Me nyt siis toivotaan, että Juuson oireet häipyy kokonaan pois lääkkeiden avulla ja elämä jatkuu taas ilmaan mitään dengueita. 

Ei voi muuta sanoa kuin, että pitikin taas käydä näin. Reissumiehet on kohta vähän liiankin traumatisoituneita näistä vastoinkäymisistä. Nyte me lepuutellaan tämä loppupäivä ja huomenna on tarkoitus siirtyä Palawanin pääkaupunkiin eli Puerto Princesaan.

Tässä teille kuitenkin muutama jouluinen kuva jotka kerettiin kuvailla ennen suunnitelmien muutosta.4 kommenttia:

 1. Tervehtymisiä sinne! Pidetään peukkuja, että lääkkeet tepsii ja denguetta ei ole eikä tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä nyt taisi kissa/vaginalääkkeet tehdä tehtävänsä ja kuume on näillä näkymin poissa. Onneksi! :)

   Poista
 2. Ei sais nauraa mutta noi naisten alapäälääkkeet denguen hoitoon kuulostivat aika erikoiselta :D No, kai se on tärkeintä että tauti saadaan kuriin, on lääke sitten tarkoitettu siihen tai ei :D

  Toivottavasti tervehtyminen tapahtuu pian ja pääsette nauttimaan reissailusta taas! Kurjaa sairastaa reissussa, varsinkin jos iskee jotain perus turistiribbeä tujumpaa pöpöä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, mäkin kysyin jusuolta, että onko se nyt googletellut oikein, mutta ei kai noi vekkulit lääkkeiden nimet niin paljoa eroa maailmalla? Mutta olo on nyt taas hyvä, joten tämäkin tauti jälleen onnistuneesti selätetty :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!