torstai 19. joulukuuta 2013

IG Travel Thursday - Palawan, palmuinen paratiisi

Täältä palmujen siimeksestä kajahtaa IG Travel Thursdayn muodossa turinointia paikasta nimeltä Palawan. Täällä ollessa on kuin aikakapselissa olisi matkustanut ainakin 20 vuotta taaksepäin eikä päivissä meinaa todellakaan pysyä perässä. Katsellessa turkoosia merta ja viidakon peittämiä kalkkikivivuoria ei voi olla ihmettelemättä sitä, että joulu on jo ihan nurkan takana. Ja tänään on vuoden viimeinen Travel Thursday!

Palawanin saari löytyy Filippiinien länsiosasta ja paikka käsittää yhteensä 1770 saarta. Täältä ei siis paratiisirannat lopu kesken! Saaren ja maakunnan pääkapunki on Puerto Princesa ja se sijaitsee saaren keskellä. El Nidon piskuinen kylä löytyy taas Palawanin pohjois-osasta ja paikkojen välinen matka taittuu noin kuudessa tunnissa minibussilla reppu sylissä ja polvet leuassa. Saarelle saapuminen ei ole kaikista helpoin reissu, mutta jos sielu kaipaa postikorttimaisemia, ei sen taittaminen ole ylitsepääsemätöntä; pari lentoa, bussikyyti ja olet perillä.

El Nidossa on monta tapaa lähteä etsimään sitä omaa suosikkirantaa. Palawanin rantoja pääsee kiertämään joko paikallisilla pikkutakseilla, tricycleillä tai vuokraamallaan mopollaan. Rannoilta on mahdollista vuokrata kanootti tai jos itsestä ei löydy tarpeeksi merikarhua, voi osallistua matkatoimistojen ja hotellien järjestämille saarihyppelyille, joko porukassa tai privaattiveneellä. Olemme viikon aikana tutustuneet muutamiin rantoihin ja saariin (taksin ja yhden saariretken muodossa) ja vielä olisi kyllä paljon nähtävää seuraavalle viikolle. Tässä muutamia kuvia meidän kotirannasta Corong Corongista, joka sijaitsee n. 3 km päässä El Nidosta, sekä saarihyppelyllä kohdatuista autioista saarista ja rannoista.

Onko sinulla omaa suosikki-paratiisirantaa ja missä päin se sijaitsee?

Yksinäinen palmu Ellis Beachilla.
Mukava lötköilypaikka resortimme riippumatossa katsellen Corong Corongin maisemia.
Auringonlasku Corong Corongilla.
Tuntematon saari häämöttää Ellis Beachia vastapäätä.
Lisää palmuja!
Snake Island, joka on saanut nimensä saaria yhdistävästä hiekkapolusta.
El Nidon ranta ja komeat kalkkikivivuoret.


Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On! Melkein alkaa kokea jo pietä inflaatiota kun jokaisen nyppylän takaa löytyy aina vaan hienompi ranta x)

   Poista
 2. Juttelin juuri kaverini äitipuolen kanssa Lontoossa joka on alunperin kotoisin Palawanin saarilta. Sai tämän tytön vaikuttumaan sinne matkustamisen tarpeellisuudesta kuten myös tämä sun postaus. Mä pidin Koh Makista, tällaiselle savolaistytölle se oli aika luksusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käynyt ite Thaimaan Andamanian meren puolella muutamissa paikoissa ja mun mielestä siellä on kyllä samantyylistä maisemaa. Eli ei Thaimaa kyllä kakkoseksi jää vaikka niin luulin ensin :)

   Poista
 3. Ei voi olla... Tätä on aikas kova paikka lukea täältä pakkasen keskeltä! :) Paratiisirannoista puheen ollen tosin yksi uusi lempipaikka löytyy täältä Norjasta, Hoddevikan pikkukylä on aivan mieletön surffipaikka. Vaikka parhaat aallot kuulemma lyövät maihin syksyllä, talvella ja keväällä kun kelit ovat varsin arktisia. Hyvää joulun viettoa sinne paratiisiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, kuulostaa mahtavalta! Toihan on vielä hienompaa, että paratiisiranta löytyy lähempänä kotia kuin päiväntasaajaa :) Itse olin todella yllättynyt Baikalilla, kun muuten niin koleassa ja tuulisessa ilmastossa kallioiden väliin muodostuneella rannalla sai ottaa aurinkoa keskellä Siperiaa. Se oli aika hämmästyttävää!

   Poista
 4. Wow näitä maisemia, herran jumala mikä paratiisi! Filippiineille olis päästävä reissaamaan! :) Oma paratiisi taitaa sijaita Borneolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kuvat Borneosta sai kyllä mun sukat myös pyörimään jalassa! Sinnekin pitäisi päästä; rantaa ja sademetsää yhdessä paketissa :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!