sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Island Hopping - Tour A

Matkalla Big Lagoonille
Odotimme neljää päivää tarkkaillen tiukasti Juuson koipea ja mahdollisia jälkiseurauksia haavasta. Kun se pahin tulehtumisriskiaika oli kulunut ja tassu oli vieläkin tallella, varasimme seuraavan saarihyppelyreissun ja vuorossa oli retki "A". Siihen sisältyi Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon. Simizu island ja 7 Commando beach. Paljon ohjelmaa tälläkin kertaa!
Simizu Island, lounaspaikkamme
Miellä oli nyt isompi vene ja yhteensä 8 matkustajaa, mutta arvaatkaas mitä! Meillä oli nyt eri opas, sellainen mun mittainen pieni filipino-mies, jolla oli hyvä englanti ja joka kertoi mielellään paikoista.  Meidän porukasta vain kaksi pisti liivit päälle, minä, ehkä heikoin uimari Suomessa, sekä yksi toinen nainen, joka ei osannut uida ollenkaan (jännää miten oma olo helpottuu kuin ei olekaan se kaikista huonoin räpeltäjä! On sitä ihmisellä välillä heikoissa kantimissa tää oleminen...) Me saatiin sitten ihan erikoishuolenpidot, meikä taapersi oppaan perässä ja toisella oli apunaan yksi laivan pojista, joka raahasi urheasti tyttöä pelastusrenkaan päässä jokaiseen laguuniin ja niistä pois. Muut pärjäsivät hyvin omillaan, kun eivät pitäneet liivejä, eivätkä näin ollen kuuluneet riskiryhmään toisin kuin me kaksi. Ihan kiva, että oppaat huolehtii oikeasti siitä, ettei tapahdu mitään ja varmistaa, ettei heikot uimarit jää kalan ruuaksi.

Tämä A retki on pääsiassa kokonaan uimista ja snorklausta. Meidän vene oli niin iso, ettemme päässeet lähelle laguuneita ja sinne piti uida. Myös laguuneissa piti uida. Kuten jo Ison valliriutan yhteydessä kirjoitin, vedessä oleilu ja monen asian samanaikainen tekeminen eivät vain suju mulla. Koko retki olisi ollut sula mahdottomuus ilman liivejä ja niidenkin kanssa olo oli kuin kuivaksi väännetyllä tiskirätillä. Jos jollakulla muulla tulee henkisiä ongelmia liivien kanssa, niin vinkkinä kerrotakoot, että aasialaisten kanssa on aina turvallista lähteä retkelle, silloin meinaan myös miehet roikkuvat pelastusrenkaassa hengenhädissään jolloin itse vaikuttaa jo suhteellisen tasokkaalta vesinokkaeläimeltä ;)
Have a break?
7 Commando Beach

Jotenkin tämä retki oli nyt paljon kivempi vaikka porukkaa oli enemmän, niitä muita laivoja oli paaaaljon enemmän, merenalaisia kiviä joihin saattoi lyödä varpaansa oli lukematon määrää ja lopussa ilmakin käänsi meille selkänsä sylkien kylmää sadetta niskaan. Siellä me vaan urheasti painettiin aaltojen läpi jokaiseen laguuniin vaikka voimat oli ihan lopussa ja väristiin kylmästä sateen piiskatessa naamaa. Ei ihmekään, että retki A on suosituin turistien keskuudessa (vaikka on edullisin!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!