lauantai 21. joulukuuta 2013

Island Hopping - Tour B

Teimme meidän kolmantena Palawan-päivänä ensimmäisen saarihyppelyretken. Täällä El Nidossa on tarjolla neljä eri retkeä ja ne ovat kaikilla järjestäjillä suurinpiirtein samat, niin sisällöltään kuin hinnoiltaan. Päätettiin helppouden takia ottaa oma reissu suoraan meidän resortista, näin säästyimme vaivalta liikkua muualle kuin meidän omaan rantaan aamutuimaan.

Retkemme oli "B" ja se sisälsi seuraavat kohteet: Snake Island, Cudognon cave, Cathedral cave, Lagen Beach ja Elis Island. Retken pituus oli noin 6 tuntia ja sen hintaan sisältyi lounas, joka valmistettiin ja nautittiin autiolla saarella. Meillä kävi hyvä tuuri ja retkellä oli mukana vain toinen pariskunta resortistamme ja piskuinen veneemme kiisi aina muiden järjestäjien veneiden edellä jolloin pääsimme hetkeksi nauttimaan paikoista itseksemme. Muutenkin liikenteessä oli tällä retkellä ehkäpä kolme-neljä venettä, joten niitä pelättyjä turistijoukkohyökkäyksiä ei näkynyt. 

Pientä kitinää herätti meidän oppaan kiivas eteneminen paikasta toiseen. Lounaspaikkaa lukuunottamatta tahtimme oli tyyliä perille pääsy, juuri sen yhden kuvan räpsäisy ja sitten hoputettiinkin jo eteenpäin. En sitten tiedä oliko oppaalla tarkoitus välttää kaikki muut paikalle ilmestyvät veneet, mutta itseä hoputtelu rasitti enemmän kuin muutama turistityllerö lisää.Onneksi lounaan jälkeen tahti hiljeni ja itsekin pystyi rentoutumaan ja nauttimaan maisemista. Nyt on kuitenkin valitettavasti myönnettävä, että hienot maisemat ovat kokeneet pientä inflaatiota tän meidän matkaamisen aikana. Ei vaan tullut sitä WAU fiilistä ja se kyllä jäi hieman harmittamaan. Maisemat olivat kyllä upeita, muttei näkynyt mitään mitä ei olisi ennen jo nähnyt (ja oikeasti ahdistaa sanoa tämmöistä, kuulostaa meinaan siltä, että kuvittelen olevani joku kovakin matkaaja mikä en tosiaankaan ole, ennemminkin vain väsynyt). Tuli kovasti mieleen Etelä-Thaimaan saaret ja vuoret.

Koska meikäläiset oli reissussa niin tottakai piti sattua jotain epämiellyttävää. Juuso hyppäsi veneestä suoraan pienen kiven päälle, kun oltiin menossa lounastamaan. Jalkapohja auki. Seuraavat päivät menikin lepposasti jalan hoitamisessa ja tarkkailussa. Täällä kun ei kuulemma ole kuin joku voodoo-tohtori kylässä niin lisäsi meidän motivaatiota oikeasti pidättäytyä suuremmista toiminnoista ennenkuin oltiin varmoja ettei vuorossa ole tulehdusta tai verenmyrkytystä. Miten tässä käykin aina näin? :)
Snake Island
Cudognon
Cathedral Cave jonne ei menty sisälle
Lagen Beach
Maukas kalalounas
Elis Island

2 kommenttia:

  1. Todella upean näköistä! Olisi unelma olla siellä valokuvaamassa maisemia sateisen Suomen sijasta ^^ Ihana meri ja ihana mökki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Täällä kyllä maisemissa riittää ihmeteltävää ja kuvattavaa :)

      Poista

Nyt sitä kommenttia!