torstai 26. joulukuuta 2013

Las Cobanas Beach

Kuulimme ensin resortin omistajan puhuvan kauniista rannasta, joka sijaitsee noin 3 km päässä meidän majapaikasta etelään. Myöhemmin El Nidossa käydessämme kaikki tricycle-kuskit huutelivat ...Cobana?! ...Cobana?! Eräänä päivänä päätettiin kävellä rantaviivaa pitkin niin pitkälle kuin päästäisiin. Corong Corongin (meijän biitsi) jälkeen tuli pienempi autio ranta jonka palmujen sekaan oli nousemassa jonkinmoinen megaresortti. Seuraava ranta oli vielä pienempi, mutta hiekka oli pehmeämpää ja valkoisempaa ja paikalla oli vain yksi talo (privaattiranta?). Talon läheltä johtivat portaat kallion päällä kiemurtelevalle päätielle jonne matkamme jatkui kallioiden estettyä kulun rannasta rantaan. Silmiemme eteen oli kuitenkin jo avautunut piiiiiitkä valkoinen hiekkaranta jonka yllä liehuivat palmut ja meri oli ah, niin turkoosia. 
Hylätty bungalowi matkan varrella
Kannoista tehty polku
Perille päästyämme päättelimme tricyclepyörien määrästä (ja tekstistä kyltissä), että kyseessä onkin juuri tuo Las Cobanas Beach jonne jokainen kylän kuski haluaisi viedä meidät. Miksi? Koska siitä saa peräti 150 pesoa suunta! Käveltyämme pitkin kapeaa polkua viidakon läpi rannalle totesimme, ettei paikkaa turhaan tyrkytetä. Todella pitkä pehmeähiekkainen ranta jatkui seuraavan mutkan taakse, ihmisiä ei ollut paljoa ja rannalle oli rakennettu muutama rento ravintola/baari, josta sai hedelmäsheikkejä, tuoreita hedelmälautasia sekä herkullista pikkupurtavaa.

Paikalle oli ehdottomasti tultava uudestaan ja vietimmekin leppoisan aaton aaton (ennen Juuson sairastumista) makoillen rannalla, tehden hiekkalinnoja ja uiden meressä. Kuten resortin omistaja sanoikin, ranta on ehdottomasti kivoin El Nidon läheisyydessä ja tähän yhtyy kyllä muutkin paikalle eksyneet.

1 kommentti:

Nyt sitä kommenttia!