sunnuntai 19. tammikuuta 2014

AMAZING THAILAND: Koh Samet illalla


Palataan vielä hetkeksi takaisin Koh Sametille ja erityisesti pikkuisen saaren iltatunnelmiin.  Auringon laskiessa rantatuolit vaihtuivat vauhdikkaasti illallispöydiksi sekä mataliksi lekottelupaikoiksi muhkeiden nojatyynyjen kera. Ihmiset tulivat nauttimaan illallista meren äärelle ja Thaimaan saarille ah niin tyypillinen tulishow päräytti iltamenot käyntiin myös Sametin päärannalla.

Täytyypä sanoa, että saaren versio yllätti positiivisesti taidolla ja koreografialla (!!). Yleensä noi Thaimaan ranta-apinat (kaikella hyväsydämisyydellä) tuppaa keskittymään vain maksimaaliseen kepin/ketjun pyöritykseen ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Taolla esitys kärsi pientä inflaatiota kiinnostuksessa kun homma vain jatkui ja jatkui eikä mitään uutta tuotu niin sanotusti pöydälle. Näillä veijareilla oli show-silmää muillekin jaettavaksi ja esitys tarjosi loppua kohti aina vain hienompia ja hienompia temppuja. Oikein hyvä! Taolla ensimmäisen kerran nähty "tulimeri" oli täälläkin kovana loppupalasena hämmästyttämässä turisteja ja olihan se oikeasti taas hienon näköistä kun pienet tulihiutaleet lensivät ilmassa spiraalin mallisesti.
Koh Sametilla oli tarjolla pimeän aikaan riisilyhtyjä 100 bahtin hintaan, jotka päästetään sytytyksen jälkeen matkustamaan kohti taivaita. Tuolla summalla oli pakko lähettää oma lyhty hyvien toivomusten kera pimeyteen ja ihme ja kumma, omani ei syttynyt heti tuleen (olin tästä täysin vakuuttunut) vaan jatkoi nousuaan kunnes katosi näkyvistä. Thaimaassa riisilyhtyjä on tapana sytyttää suurten festivaalien aikaan ja eritoten marraskuussa pidettävän Loy Kratong-festivaalin yhteydessä.

Kuvat on lainattu opiskelijaystävältäni Matthiakselta jolla oli reissulla mukana hieman kehittyneempi kamera. 
Koh Samet kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!