maanantai 13. tammikuuta 2014

AMAZING THAILAND: Koh SametPäräytetäämpä Thaimaassa matkustelun kunniaksi logo, josta te kaikki blogia lukevat sekä tänne eksyvät tunnistatte, että nyt olisi tiedossa matkustelua hymyjen maan sisällä (en ota vastuuta thaiteksteistä, ne on meinaan käännetty suoraan Google translatella ja voi merkitä mitä vaan oman kokemuksen mukaan :D). Jotenkin kuulostaa omaan silmään kivemmalta tehdä ns. juttusarja Thaimaan eri kohteista, niitä kun kuitenkin tulee enemmän kuin muutama. Ehkäpä logo takaa hieman laadukkaampaa tekstiä? No ainakin omia kriittisiä mietintöjä roppakaupalla jos ei muuta!

Koh Sametin piskuinen saari sijaitsee neljän tunnin ajomatkan sekä 30 min lauttamatkan päässä Bangokokista. Paikka on mitä otollisin kohde viikonloppulomalle ja tänne suuntasinkin vain kahden yön seikkailu mielessäni erään vaihto-opiskelijatoverini kanssa. Bangkokin pölyt oli aika karistaa jaloista! 

Koh Sametin löytää Siaminlahdesta, Pattayan ja Koh Changin puolesta välistä ja sinne pääsee helposti Bangkokin Ekamai-bussiasemalta n. tunnin välein lähtevällä isolla mukavalla bussilla (jossa tarjottiin vettä ja muffini!). Saari on kansallispuistoaluetta joten sinne astuessa turret joutuvat maksamaan kansallispuistomaksun 200 baht, joka on voimasssa koko vierailun ajan. Meillä oli mukana koulusta saadut temporary ID cardit joilla pääsimme thaimaalaisten hinnaston mukaan sisälle 40 bahtilla. Ei voi muuta kuin hymyillä, että pienellä pahvin palasella olenkin "paikallinen" :)
Ban Phe:n satamasta lähtevät lautat Sametille
Torahampainen merenneito toivottaa turistit tervetulleiksi
Heti alkuun tuli pientä päänkiristystä majoituksen etsimisessä. Paikka oli pullollaan matkailijoita ja monet hotellit myivät eioota. Lisäksi hinnat olivat aivan älyttömiä, melkein kaikki kahden hengen huoneet olivat alkaen 1200 baht! Lopulta löysimme kaksi vapaata koppia noin keskivälistä Hat Sai Kaew-rantaa ja satamaa hintaan 600 baht kipale. Alunperin hinta oli 800, mutta se tippui pienen ininän ja "olemme köyhiä opiskelijoita Bangkokista"-itkun jälkeen. Huone sisälsi sängyn, jääkaapin, ilmastoinnin, netin ja lämpimän veden eli diili oli aivan loistava, tosin miinuksena sitten ihana home, joka sai itselläni pientä tukehtumiskakomista aikaan yön pimeinä tunteina. Koh Samet ei siis ole mikään sniiduilijan paratiisi, varsinkaan high seasonin aikaan.

Turisteina näytti saarella viihtyvän nuoret ehkä hieman viinaan menevät party-matkailijat sekä keski-ikäiset, myöskin sinne viinaan menevät, venäläisturistit. Saarella sai täyden esittelyn idän naapureittemme speedomuodista, sitä meinaan oli hyvä harrastaa missä vaan, milloin vaan, kehonmuodosta riippumatta. Jottei vaivuta ihan epätoivoon, löytyi saarella myös monia lapsiperheitä muun muassa Ruotsista joten ei siellä ihan rappiotilassa menty kokonaan.
Hat Sai Kaewin ranta on kaikista pisin ja valkohiekkaisin ja se on lähinnä Sai Kaewin kylää josta seiskaeleiskat löytyivät. Sametilla hiekka oli todellakin puuterinvalkoista ja todella hienojakoista ja vesi oli esimerkiksi Koh Changin vesiä turkoosimpi (Andamanian turkooseihin kuitenkin vielä matkaa). Ranta olisi täydellinen paratiisiranta ellei se olisi päivisin tupattuna täyteen miljoona rantatuolia varjoineen sekä kaikkia mahdollisia vesiurheiluvälineitä. Myös meri toimi pääasiassa parkkipaikkana vesijeteille ja veneille, joten uimista piti hieman varoa ettei joutunut liian lähelle liikkuvia jettejä. Meressä oli myös suhteellisen kovaa aallokkoa.
Auringon laskiessa ranta onneksi rauhoittui ja rantatuolit sekä vesilelut vaihtuivat rentoihin löhöilypisteisiin joista saattoi ihastella auringonlaskua ja pimeän tultua Thaimaalle niin ominaisia tuliesityksiä. Rantaa pitkin kävellessä oli mahdollista patikoida aina neljännelle saakka ilman kenkiä (kokeiltu) ja mitä kauemmaksi lauttasatamasta liikkui, sitä pienemmäksi ja leppoisammaksi meininki muuttui. Miinuksena sitten tottakai kalliimmat pöperöt sekä seiskaleiskan puute. Koh Sametilta löytyy muutamia hassuja patsaita rantojen tuntumasta sekä pieniä temppeleitä täynnä punaista Fantaa ja Colaa.
Sähköä saa puusta
Loppupäätelmänä voisin todeta, että paikka ei ole mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta ihan passeli lomakohde. Jos Sametin yhdistää Koh Changilla vierailuun (esim. viikko Sametilla, 2 Changilla) voi mielestäni saada jo todella mukavan loman kaukana pimeydestä ja lumesta. Omia fiiliksiä vähän pilasi oma kipeily, tässä on jo viikko takana outoa yskätautia, joka ei millään meinaa hellittää ja jota homeluola vain tuntui pahentavan. Paikan suurena plussana on valkoinen rantahiekka ja läheinen sijainti suhteessa Bangkokiin. Miinuksena kallis majoitus ja ahdas tunnelma päärannalla päiväsaikaan.
Loput rannat häämöttävät kivikon takana
Hinnastoa:

Menopaluulippu Ekamai - Koh Samet (bussi ja lautta) 406 baht (9e)
Kansallispuistomaksu 200 baht
Majoitus n. 800-1200 baht/yö
Pad Thai tai Fried rice 80 baht
Muuten pöperöt n. 150 baht

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!