sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Days until...

Keskellä viikkoa meillä oli suuroperaatio koskien lentolippujen ostoa ja kyllä Visa taas vinkui. Nyt on kaikki tärkeimmät päivämäärät tiedossa ja jopas tuntuu homma lopulliselta. Melkein siltä, että kohtahan tämä on jo ohi!

Juuson työkuviot selvisivät todella nopeasti, töitä EI OLE, hah, ja hän tulee takasin! Kylläpäs ilo vaihtui itkuksi kun tajuttiin, että vaikka hän periaatteessa voisi ottaa lennon seuraavalle päivälle niin kyllä Thaimaan viisumikäytöntö pitää huolen siitä, ettei nopeat liikkeet onnistu. Oli kyllä taas sellaiset sillisalaattimeiningit, meikä repi hiuksia päästä Bangkokissa ja Juuso kaipaili jo jotain sydäntahdistinta Suomen päässä. Periaatteessa oli kolme vaihtoehtoa:
a) Juuso ostaa lennon heti, tulee visa on arrivalilla (pitäisi ennen lentoa ostaa myös poistumislippu muualle ja hänen pitäisi tehdä visa runi, se samainen josta juurikin pelastin itseni)
b) Juuso ajaa Helsinkiin anomaan henk. koht. visaa ja hakee sen myös (visan saa 4 päivässä, mutta jokainen voi itse laskea paljonko rahaa menee bensaan)
c) Juuso hakee viisumia postitse, ottaa lennon tarpeeksi pitkälle ja odottaa kiltisti kotona (lento siis ainakin 2 vkon päähän, konsulaatti neuvoo 3 viikkoa)

Ensinnäkin pitää kysyä, että miksei konsulaatilla ole mitään pikapalvelua josta voisi repiä hyvät rahat? Kuten itse sain täällä Bangkokissa todeta, viisumi kyllä tehdään ihan tunnissa. Thaimaan naapurimaissakin viisumin saa yleensä samana päivänä, miksei Suomessa?

Ja toiseksi, me nyt sitten valittiin vaihtoehto C, koska samalla siirrettiin lento niinkin pitkälle kuin 25.1 millä saimme säädettyä homman niin, että nämä 60 päivää riittävät Juusolle ennen meidän Japanin matkaa ja näin ollen hänen ei tarvitse mennä käymään immigrationissa hakemassa 30 päivää ekstraa ja maksaa siitä. Pysyittekö kärryillä? Hyvä, en minäkään! Ei oo helppoo tää ihmisen elämä...

Mutta niin, Juuso lentää 25.1 ja saapuu Bangkokiin 26.1, kahden viikon päästä siis jo! Sitä ennen pääsen nauttimaan vanhempieni seurasta, he kun tulevat tänne lomailemaan kahdeksi viikoksi ja yöpyvät yhden yön luonani ensi sunnuntaina. Ennen matkalle lähtöä ajattelin, että nään vanhempani seuraavan kerran sitten joskus puolen vuoden päästä. Ja nyt se tapahtuukin jo viikon päästä!
Kuten aiemmin jo totesin, meillä tulee olemaan vain yksi ainoa ulkomaanmatka tänä aikana. Sieluni suree, mutta lompakko kiittää. Lennot Japaniin piti ostaa nyt heti Juuson viisumianomuksen vuoksi ja matkamme ajankohdaksi valikoitui 26.3-5.4 HANAMIn takia. Juuso haluaa nähdä kirsikankukkien kukkivan eikä itsellänikään ole mitään vaaleanpunaista maisemaa vastaan. Kytistelin netistä keskiarvoa Hanamin ajankohdasta ja Tokiossa täyskukinta on noin marraskuun lopussa/huhtikuun alussa. Kaikki riippuu ilmastosta, mutta toivotaan, että päästään näkemään edes vilaus roosista lehdyköistä sielläolon aikana.

Tähänkin reissuun on nyt vain reipas 2 kk aikaa ja sitä ennen pitää hieman suunnitella ohjelmaa Tokioon, varata hotellit ja valloittaa Thaimaan pohjoinen. Huh! Ei tässä kyllä paljoa kerkiä laiskotella jos haluaa ottaa ilon irti kaikesta ajasta.
Ja sitten se kaikista oleellisin päivämäärä, oman paluun hetki. Oli vaikeaa uskoa lentoa varatessa, että tässäkö tämä nyt sitten on. Eihän tuohonkaan maagiseen 18.5 enää kauaa mene, ompas haikeata. Mutta päällimmäinen fiilis on hyvä ja jännittynyt, Suomessa odottaa uudet tuulet ja seikkailut niin asumisen, työn ja opiskelun parissa (jos kaikki menee hyvin!) niin ei yhtään harmita palata. Samalla pääsee sukeltamaan suoraan Suomen kesään ja nauttimaan sen (välillä vaihtelevasta) lämmöstä, ystävistä ja luonnosta.

Nyt kun tärkeimmät päivämäärät on lyöty lukkoon ei voi kehitellä turhia verukkeita vaan on mentävä, nähtävä ja koettava!

6 kommenttia:

 1. Mä näin susta unta viime yönä :D
  Muuta en muista paitsi, et sulla oli kauheesti asiaa ja selitit miten onnellinen oot ku pääsit takas Ikeaan töihin ku tulit Suomeen :D
  Eli tää oli selvästi sitte enneuni :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei aivan ihanan mahtavan upeaa! Mä meinaan just hetki sitten kuulin, että Ikeaan haku on ny tammikuun lopussa ja tänään mietiskelin jo hakemustani.
   Heh heh heee! :)))

   Poista
 2. Voi vitsi, nyt olen vähän kateellinen! Pääset Japaniin! Ja vielä kirsikankukkien aikaan! Ai että, mäkin tahdon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oisin itelleni kateellinen ellen olisi menossa sinne! :D Japani kolahti jotenkin niin joka aspektilla, että on tosi siistiä päästä sinne vuoden sisällä uusiksi ja vielä hieman eri vuodenaikaan kuin viimeksi. Nyt voi myös hyvällä omalla tunnolla hieman lisää raottaa kukkaron nyörejä ja ostella kaikkea kivaa omaa kotiin. Enkä malta oottaa kaikkia ruokaelämyksiä!!

   Poista
 3. Ooh, Japani on munkin lempparipaikka tällä reissulla. Se oli jotenkin niin uskomattoman... siis niin uskomaton, ettei sitä voi sanoin kuvata. Seuraavasta reissusta haaveilen, onneksi Suomesta on ihan kohtuuhintaisia suoria lentoja, että saattaapa olla mahdollisuuksia palata vielä lähiaikoinakin. Hokkaidossa haluaisin käydä seuraavalla kerralla ja Naganossa myös. Oot kyllä onnentyttö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, Finskillä kai saa välillä jotain 600-700 e lippuja sinne ja nyt niillä on se uusi reittikin avattuna jos haluaa mennä Japaniin laskettelemaan (se on kuulemma sitten tulevaisuudessa to do-listalla... :D )
   Katsotaan pureeko Japani-kärpänen vielä pahemmin uuden reissun myötä :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!