lauantai 18. tammikuuta 2014

Hyvä vapaapäivä

Toissapäivänä tuli vietettyä oikein hyvä vapaapäivä täällä omilla kotikonnuilla Bangkokissa. En ole maininnut vielä kertaakaan Bangkokin mielenosoituksia tai shutdownia, joka alkoi maanantaina 13.1 ja ajattelin, etten asiasta sen suuremmin puhukaan siitä yksinkertaisesta syystä, että vaikka asun täällä, en koe omaavani asiasta sen suurempaa tietämystä asiasta kuin ihmiset Suomessa. Mutta kerron lyhyesti sen mitä tiedän.

En ole käynyt keskustassa shutdownin jälkeen kun ihan oman turvallisuuden vuoksi on ehkä fiksumpaa pysyä poissa alueelta missä on mielenosoituksia. Täällä Hua Maakissa mielenosoitukset eivät vaikuta normaaliin arkeen ja ainoa asia mihin on pitänyt kiinnittää huomiotaan, on punaisten vaatteiden välttäminen (vastapuolen tunnusväri). Sinänsä hassua, että ulkomaan uutisissa kai asiasta puhutaan jo melkein jonkinlaisena sotana ja USA:n ulkoministeriö on neuvonut (samoin sitten Saksa saksalaisia opiskelijoita) tyyliin varaamaan viikon ruuat kotiinsa, sulkemaan ovet ja ikkunat ja laittamaan foliohattu päähän. Suomen ulkoministeriöltä ei ole tullut mulle mitään viestiä vaikka olen tehnyt matkustusilmoituksen. Hmm...Snif. Meidän koulu on toiminut normaalisti sillä se on niin kaukana, että jos täällä räjähtäisi ydinpommi, me silti mentäisiin kouluun, koska se olisi vaikutusalueen ulkopuolella. Harmi sinänsä...

Tänään koulun kansainvälinen toimisto ilmoitti, että heidän varasuunnitelmana on siirtää meidät Suvarnabhumin kampukselle hetkeksi aikaa JOS tilanne muuttuu väkivaltaiseksi. Toivotaan, että tilanne ei mene siihen. Eilen siellä tosiaan oli pommi heitetty väkijoukkoon loukaten 31 ihmistä ja tästä syystä koulukin varautuu pahenevaan väkivaltaan. Katsotaan millaiseen bunkkeriin meidät sitten tunkaistaan! Ainoa pieni päänkiristys tulee siitä, että porukat tulee Bangkokiin mun luo yhdeksi yöksi ennen matkansa jatkumista Koh Sametille ja mun pitää selvittää mistä on fiksuinta ottaa bussi kohti saaria. Ettei vaan jää ruuhkan vangiksi istumaan ja ihmettelemään.
Takaisin vapaapäivään. Meidän omassa talossa ei ole uima-allasta mutta meillä on lupa käyttää samaisen omistajan hotellin kattoallasta aina kun haluamme. Menin torstaina sinne ensimmäistä kertaa ja vietin rentouttavat 3 tuntia miellyttävän lämpimässä auringonpaisteessa (en muuten tiedä, että onko sitä tottunut tähän paahteeseen vai onko täällä oikeasti nyt vähän "vilposempaa"). Hotellin uima-altaaksi paikka on todella hiljainen ja nytkin siellä oli vain yksi mies lisäkseni. Sai rauhassa levittäytyä, uida ja (koska olen ikuinen suorittaja) lukea yhden kurssin kirjaa ja siirtää aivotoimintaani enkun kieliseen moodiin.

Sain yhdeltä koulukaverilta vinkin eräästä lähistöllä sijaitsevasta marketista kun kirosin sitä, ettei keskustaan pääse ja oma i need to buy-lista on vaan kasvanut kasvamistaan vaatteiden suhteen. Matkalle lähtiessä ei sitten tullut mieleen esimerkiksi laittaa sivuun kaupunkielämään sopivia siistimpiä vaatteita jotka vanhemmat olisivat voineet toimittaa Bangkokiin. Ei. Mukana on vaan ne risaiset hien raiskaamat rievut, jotka ovat jo hetken olleet kunnon roskiskamaa. Hieman mieltä masentavaa kulkea yliopistolla sillinhajuinen Deuterin reppu olalla kun paikallisilla heiluu LV:t kainalossa. Kyllä nyt karisee mielikuvat rikkaista länkkäreistä. 

Marketti sijaitsi 4 km päässä erään suuren ostoskeskuksen yhteydessä ja suuntasin taksilla sinne illalla. Nyt täytyy sanoa, että kaikki poissuitsitut materialistin himot palasivat rytinällä takaisin ja melkein itkin onnesta kävellessäni vaatteilla vuorattuja käytäviä pitkin nähden aina vaan siistimpiä ja siistimpiä rättejä ympärilläni. Nyt tiedän minne Kelan opintotuet sujahtaa... Sain ostettua kaiken listalla olevan paitsi sen laukun (tiedossa siis uusi vierailu pian) ja sanottava on, että tämä on kyllä kivoin marketti missä olen Thaimaassa käynyt koskaan, ikinä, missään (ja pitää tehdä siitä parempi postaus myöhemmin parempien kuvien kera). Paikka on täysin paikallisille suunnattu ja kaikki hinnat oli näkyvissä eli mistään ei tarvitse tinkailla tai miettiä maksaako nyt enemmän kuin paikallinen. Hinnat olivat todella edukkaita ja alle 200 bahtilla sai oikeastaan mitä vaan. Kyllä oli pieni ihminen onnellinen illalla!

Ihanat ja tuikitarpeelliset ostokseni

4 kommenttia:

 1. Mun vapaapäivänä Las Vegasissa on tarkoitus kiertää kaikki Outletkauppakeskukset. Vaateet rinkassa on sellaista näitäenkäyttäisikotonaikininäedespainajaisissa-kamaa ja vaikka oon niin kovasti yrittänyt siirtää ajatuksia pois materialismista, niin ois joskus, edes yhden kerran koko vuoden aikana olisi mukava näyttää ihmiseltä. Tänään nimittäin lähdetään Las Vegasin yöelämään! :D Nyt kahvi naamaan ja menoksi!

  VastaaPoista
 2. Jooo! :) EN ees halua kuvitella millaista on näyttää kodittomalta pussirotalta LAS VEGASISSA. Tän reissun aikana on kyllä tullut hoettua mm. seuraavia mantroja:
  - Vaatteiden pitää olla mukavia ja käytännöllisiä matkustamista varten
  - Rinkka saa painaa vain 15 km joten vain tärkein tulee mukaan
  - Et kuitenkaan pitäisi sitä kotona
  Mutta olet oikeassa, joskun on vaan mentävä! :D

  VastaaPoista
 3. Tosi mielenkiintoinen postaus! Olen osunut Bangkokiin kahdesti mellakoiden aikaan ja hiemanhan tuohon liikkumista haitannut. Tosin alueesta riippuen pystyttiin kulkemaan ympäriinsä :) ei käy yhtään muuten kateeksi tuo sun uima-allas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on toisaalta hämmentävää lukea uutisista mitä tuolla 10 km päässä tapahtuu kun täällä homma kulkee ihan normaalisti. Nyt taidettiin tosin julistaa Thaimaahan/Bangkokkiin poikkeustila kun aseelliset konfliktit on lisääntynyt sitten torstain. Tottakai kun meitsi pääsee vihdoinkin vaihtoon niin alkaa joku sota...

   Poista

Nyt sitä kommenttia!