torstai 9. tammikuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY - Amazing Thailand

Kuten aiemmassa kirjoituksessani totesin, jää tämän kevään osalta matkustaminen Japania lukuun ottamatta "kotimaa" painotteiseksi tarkoittaen sitä, että Thaimaa tulee entistä tutummaksi. Olen vieraillut maassa 5 kertaa ennen vaihto-opintoja ja pääasiassa kiertänyt rantakohteita Bangkokin lisäksi. Vuoden 2011 maaliskuussa repäistiin erään ystäväni kanssa ja lähdimme kolmen naisen voimin kiertämään Thaimaan rantakohteita kolmeksi viikoksi. Rakastuin paikkaan heti (niinkuin moni muukin) ja sen jälkeen täällä on tullut vierailtua 2011 lokakuussa (4 viikkoa), 2012 tammikuussa (2 viikkoa), 2012 lokakuussa (3 viikkoa) sekä 2013 lokakuussa (2 viikkoa).

Koska reissut ovat aina painottuneet siihen läskien grillailuun mitä myös aurinkopalvonnaksi kutsutaan on kovana tavoitteena tämän kevään aikana nähdä sitä vähän aidompaa Thaimaata; kaupunkeja, temppeleitä ja luonnonpuistoja. Haluan vierailla lännessä ja pohjoisessa. Lisäksi pelkästään täällä Bangkokissa on aivan älyttömästi kaikkea nähtävää ja koettavaa. Näin suoraan sanottuna toivon myös, että tämän 4,5 kk ajanjakson jälkeen tulee tunne, että "tää on nähty" ja seuraavilla lomilla voi suunnistaa hyvillä mielin muualle :) Ennen uusien seikkailujen kohtaamista voikin käydä läpi missä kaikkialla sitä on jo vierailtu ja millaista siellä oli.


BANGKOK 
Oikeastaan mikä tahansa seikkailu alkaa Thaimaassa aina Bangkokilla ellei sitten ole valmista charter-lentoa esimerkiksi Phukettiin. Bangkok on iso, kuuma ja sekava. Aluksi en voinut sietää paikkaa ja yksi yö Khao Sanilla oli oma versionsa Danten helvetistä. Pikkuhiljaa kun oma reviiri laajeni ja paikasta alkoi saamaan jonkinlaista käsitystä on mielikin muuttunut ja nythän Bangkok on kotini seuraavat reippaat 4 kuukautta.

Bangkok on todella hyvä tukikohta, sillä täältä on edukasta lentää lähimaihin, mutta myös juna- ja bussiliikenne on levinnyt laajalle. Kaupungista löytyy niin temppeleitä kuin suuria, nykyaikaisia ostareita, voi vierailla vanhassa Chinatownissa tai kangaskauppojen valtaamassa Little Indiassa, nauttia iltamarkettien antimista tai mennä elokuviin löhöilemään  suuriin nojatuoleihin VIP-lipuilla. Tehtävää ja nähtävää on!

KOH LANTA
Koh Lanta oli ensimmäinen saari jonne matkustin Bangkokista haipakkaalla 24 tunnin bussikyydillä. Lanta on hyvin tasainen, pitkien välimatkojen saari jossa ilman mopoa on hankalaa liikkua. Saari oli hyvin rauhallinen ja päiväohjelmaamme kuului rannalla makoilu ja mopolla ajelu. Kävimme Lanta Lanta-markkinoilla syömässä kanatikkuja ja hengailimme iltaisin Korner-nimisessä rokkibaarissa. Meno oli lupsakkaa ja vierailisin mielelläni Lantalla uudestaan.

PHI PHI
Phi Phi on jäänyt mieleen kaukaisena ruotsalaisten lemmenlaivana, jossa pileet jatkuivat 24/7, kultaiset kutrit heiluivat ja rusketus oli tasaisen pronssinruskeaa (ei tosin meillä). Paikka oli aivan liian hektinen omaan makuun ja todella kaukana mistään Thaimaalaisesta. Teimme kuitenkin todella kivan veneretken läheisille saarille joista yksi oli The Beach-elokuvasta tuttu laguuni (joka oli tietenkin täynnä turisteja).  Myös muut retken saaret olivat hienoja ja niissä ei ollut muuta porukkaa, saimme ihan keskenämme fiilistellä Bamboo islandin puuterinvalkoista hiekkaa. Nämä olivat omia ensimmäisiä kosketuksia niihiin kuuluisiin "paratiisipaikkoihin".

RAILAY
Railay on pienen pieni paikka Krabilla jonne pääsee vain pitkähäntäveneellä. Paikka on kiipeilijöiden suosiossa, me tosin jätimme moiset uurastelut muille ja keskityimme nauttimaan kauniista rannasta ja oman resortin uima-altaasta. Paikassa oli hyvä, leppoisa fiilis, mutta siellä ei ollut yhtäkään seiska eleiskaa ja hinnat olivat katossa. Railayhin on mahdollista tehdä päiväretkiä Ao Nangista ja mielestäni pari päivää on enemmän kuin tarpeeksi paikan koluamiseen.

AO NANG
Ao Nang Krabilla on jäänyt mieleen vain ylihintaisesta turistikrääsästä, jota intialaiset miehet tyrkyttivät joka käänteessä hyvinkin agressiivisesti.  Tässä kohtaa omat laukut pursusivat jo kaikesta mahdollisesta mitä saattoi vain ostaa Thaimaasta ja niin painorajoitusten kuin oman lompakon kannalta oli fiksua hieman hillitä itseään. Ranta oli nätti ja sen suuntaisesti kulki myös ravintoloita ja kojuja täynnä oleva rantakatu.

KOH PHANGAN
Tänne tulimme vain yhdeksi yöksi ja kyllähän kaikki arvaa miksi! Full Moon Partyt, nuo kauhistuttavat pileet jotka saavat fiksunkin turistin unohtamaan käytöstapansa ja riehumaan apinan lailla pitkin rantaa. Unleash the dragon!  Täysikuupippalot olivat kyllä kokemuksena aikamoiset, tapahtuma todellakin tarvitsee sen tietynlaisen mielentilan jonka turvin voi sivuuttaa kaikki epämääräiset näkemiset mielestään pois ja nauttia rantahiekassa tanssimisesta kavereiden kesken. Todellinen Once in a lifetime - kokemus.

KOH SAMUI
Samuilla vietimme aikaa Lamai beachilla yksinkertaisessa bungalowimajoituksessa kahden metrin päässä rantahiekasta. Ihanan rauhallinen ja kaunis paikka, joka sai vähän vipinää kylillä järjestettävästä night marketista. Samuilla tuli syötyä heinäsirkkoja, koettua ensimmäinen ruokamyrkytys (se majoneesi...), vierailtua vesiputouksella ja ratsastettua elefantilla.  Elefantilla ratsastus oli kyllä hieno kokemus ja tuossa paikassa eläimet näyttivät voivan hyvin. Kuitenkin nyt, kun on lukenut aiheesta enemmän omien opintojenkin puolesta, ottaisin todella hyvin selvää eri paikoista ennenkuin menisin uudestaan millekään elefanttisafarille. Monet paikoista ovat pelkästään turisteja varten rakennettuja eikä niissä niin hyvin huomioida eläimen tarpeita. Lonely Planetissa on mainittuna ainakin muutamia isoja puistoja, joissa tutustuminen suureen eläimeen tehdään sen ehdoilla eikä turistin.

PHUKET: PATONG
Patong beach, jossa jälleen kerran intialaiset kauppiaat häiriköivät taukoamatta ja halutessasi pääsit vierailemaan Sedun yökerhossa.  Hyvin hektinen paikka, joka ei kyllä itselle tarjonnut muuta hyvää kuin mahdollisuutta syödä muutakin sapuskaa kuin fried ricea. Agressiiviset huumehöyryissä riehuvat ladyboit, aurinkotuoleilla valloitettu täysin tavallinen ranta, ylihintavat tuotteet ja suomenkieliset ruokalistat olivat asioita, jotka eivät pahemmin mieltä lämmittäneet eikä itselläni ole kyllä mitään tarvetta palata paikkaan uudestaan. Onneksi myös Phuketissa on muutakin kuin Bangla road ja meininki pienemmillä rannoilla on varmasti huomattavasti mukavampaa.

HUA HIN
Hua Hin sijaitsee noin 2,5 h ajomatkan päässä Bangkokista ja on suosittu paikka kaupunkilaisten viikonloppukohteena. Paikka on myös kuninkaallisen perheen suosiossa. Hua Hin voidaan mielestäni jakaa kahteen osaa: kylä, jossa löytyy ravintoloita ja edullista majoitusta ja jossa rantaviiva on rakennettu täyteen puoliksi meren päällä seisovia asumuksia ja hostelleja sekä ranta-alue, jonne on pieni kävelymatka kylästä ja jossa kaikki megaresortit sijaitsevat. Ainakin lokakuun alussa paikka oli niin hiljainen, että kaikki ravintolat aukesivat vasta klo 12 mikä oli hieman kummallista.  Night marketteja oli useita ja muista rantakohteista poiketen Hua Hinissa myytiin oikeasti mielenkiintosia ja hienoja juttuja, ei pelkkää turistikrääsää.

PATTAYA
Paikka jonne en koskaan halunnut mennä, mutta jossa olen loppujen lopuksi käynyt kolme kertaa. Hah! Koska omat odotukset paikasta olivat niin hirveät, Pattaya yllätti melkeinpä positiivisesti. Tottakai kaikki hirvitys jutut kaupungista pitävät paikkansa, mutta sieltä voi löytää myös jotain hyviäkin asioita joista nauttia välipysähdyksen verran, kuten makkaraperunoista suomalaisessa ravintolassa, kattavasta Thaimaata käsittelevästä kirjavalikoimasta ostoskeskuksessa, halvasta hyvästä sushista sekä hiljaisesta uima-altaasta ostoskeskuksen  katolla. Pattayalla on myös hyvin edulliset markkinat joka toinen päivä, jossa on Bangkokin Chatucak-marketin jälkeen mielestäni kattavin valikoima oikeasti hienoja vaatteita. Ärsyttävin piirre (prostituutio kun keskittyy pääasiassa vain walking streetille) on älytön venäläisten määrä, joka meinaa sitä, että kaikille länkkäreille huudellaan venäjäksi.

KOH CHANG
Rennoimmat löhöilyhetket on tullut vietettyä Changin saarella, joka sijaitsee lähellä Cambodian rajaa. Saari on saanut nimensä elefanttia muistuttavasta olomuodostaan ja se kuuluu Moo Ko Changin meriluonnonpuistoalueeseen. Koska Chang on noussut turistien suureen suosioon, on paikka muuttunut jo parissa vuodessa huomattavasti ja uskoakseni muutos jatkuu edelleen. Saarelle pystyy tekemään jo pakettimatkoja Suomesta! Itse tuolla ollessa paikka oli kuitenkin rauhallisuuden tyyssija jossa päiväohjelmaan kuului rannalla loikoilu, meressä lilluminen ja hyvän ruuan syöminen. Maksoimme thai-temppeliä muistuttavasta  bungalowista 800 bahtia kahteen pekkaan ja pääsimme kävelemään rannalle paljain jaloin.

KOH TAO
Viimeisin vierailu suuntautui pikkuiselle Koh Taolle Juuson sukellusharrastuksen perässä.  Löysimme itsellemme mainion bungalowin läheltä rantaa, mutta syrjässä kaikelta melulta Sairee beachilta. Valitettavasti sadekausi päätti olla nimensä veroinen ja reissurusketuksen saaminen jäi hieman kesken sateiden vuoksi. Paikka jäi kuitenkin mieleen sopivan pienenä, mutta tarpeeksi kehittyneenä rantailukohteena jossa varmasti jokaiselle löytyy jotakin miellyttävää puuhaa.

Omissa toiveissa olisi nyt mm. Ayuthayan ja Lopburin temppelien näkeminen, Kanchanaburissa vierailu, Koh Sametin rannoista nauttiminen, pohjoisen valloitus Chiang Main ja Chiang Rain muodossa, kansallispuistoissa seikkailu (niitä riittää!) sekä Andamaanien meren turkooseista vesistä nauttiminen.

Onko sinulla ehdottomia lemppari tai inhokkipaikkoja Thaimaassa?

****

Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle.

23 kommenttia:

 1. Mun inhokki on ehdottomasti tuo Railay. Jotenkin kaikki se turistisuus pisti yököttämään ja samoin Tom Yam-keitto, josta sain viikon kestävän mahataudin. Thaimaassa parasta oli ehdottomasti pohjoinen, Chiang Maissa jumitimme melkein kaksi viikkoa, koska siellä vaan oli niin mukavaa (ota pyörä alle ja eksy pienille hiljaisille kaduille!). Burman rajalla oleva Soppongin kylä jäi kans positiivisena mieleen, hienoja maisemia sadekauden jälkeen, todellista rauhaa ja Thaimaan vuoristoheimojen asukkaita, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ei Railaysta sinänsä pahaa muistikuvaa, oltiin siellä kai 2-3 yötä, mutta eihän siellä nyt oikeasti oel mitään tekemistä. Pidemmällä ajalla alkaisi varmaan hieman hermo kiristyyn.

   Ja teidän turinoita Pohjois-Thaimaasta mä luinkin ihan innoissani enkä malta oottaa, että pääsen itse sinne :)

   Poista
 2. Ah tuo Pattayan ihanuus on nyt jo Phuketissakin, eli venäläiset. Ravintoloissa on tuotu suoraan venäjänkieliset menut ja räätälit huutelee perään venäjäksi tervehdyksiä tai jotain muuta. Ei kai niihin auta kuin tottua mutta muutaman kerran meinannut palaa hihat niiden etuiluun jonossa :D Mulla on joku fiksaatio jonottamiseen ja omaan vuoroon, enkä voi sietää etuilua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän ton jonotusfiiliksen, itellä keittää heti ylitse jos etuillaan! Mongoliassa oli pahimmat etuilijat, sitten tulee Kiina eikä täällä Thaimaassakaan ny paljoa kunnioiteta "kaikki vuorollaan" aatetta.

   Tällä Aasian reissulla oon törmännyt vain todella fiksuihin ja "normaalisti" käytäytyviin venäläisiin, on pitänyt ihan muuttaa omaa käsitystä entisen kotimaani turistikannasta kun se ei olekaan niin dorkaa ja röyhkeää kuin ennen aattelin. Mutta niitä idiootteja taitaa löytyä jokaisen kansalaisuuden joukosta enemmän tai vähemmän, sitten pitää vain laittaa silmät kiinni ja sietää :P

   Poista
 3. Ihana Thaimaa! Hieman alkaa ikävä kolkutella :) Tää oli tosi kiva kooste eri paikoista. Osa on itselle tuttuja muuten vaan ja osassa olen käynyt. Pattaya oli vihoviimeinen paikka minne olisin halunnut Thaimaassa, mutta kun harjoittelupaikka oli siellä, niin sinne sitten. Siinä kaupungissa on monta puolta, joista itsekin olen montaa mieltä. Jos unohtaa kaikki huonot puolet, niin vähänkin sivummassa avautuu jo ihan erilainen kaupunki. Ja markkinat on hyvät! Myös läheinen Koh Larn on kiva pieni saari ihan Pattayan kupeessa. Kauniita rantoja, mutta isoimmat täynnä venäläisiä. Pienemmemmillä on paaaljon rauhallisempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyykin vakoilla sun blogista harjotitelukirjoituksia! :)
   Mun yks hyvä kaveri on kotoisen Pattayalta ja sekin nimenomaan aina halaua muistuttaa, että siellä on muutakin kuin viinaa ja naisia. Ne pitää vain löytää kaiken töryn (törky, miten se taivutetaan? xD) alta.

   Ja kiitos tosta saari-vinkistä, pitää ottaa selvää! Se voisi olla mitä otollisin lyhyen viikonlopun paikka :)

   Poista
  2. Mun blogissa ei taida olla mitään harjoitteluun liittyvää, kun aloitin blogin vasta paljon myöhemmin. Mutta muutama Pattayan/Koh Larnin juttu löytyy varmasti :) Larnilla ei taida olla juurikaan hotelleja (ei ainakaan näkyvästi), mutta jos yöpyy Pattayalla, niin laivoja menee koko ajan saarelle. Kävin itse siellä aina päiväseltään rannalla. Pattayan ranta on ihan hirveä!

   Poista
 4. Olipas kiva kattaus Thaimaasta. Itse en ole koskaan Bangkokia lukuunottamatta edes haaveillut matkustavani sinne. Jotenkin juuri nuo turistipaikat ym. tarinat ovat jättäneet huonon mielikuvan. Vuosi sitten kävimme kuitenkin päiväreissun Malesiasta Thaimaan puolella Koh Lipen saarella ja sehän oli ihana pieni paratiisi. Sen jälkeen onkin alkanut enemmän houkuttamaan nimenomaan tuollainen saarikierros maahan. Niin ne vain mielikuvat paikoista muuttuu kun käy itse katsastamassa paikanpäällä ja välttelee kunnon turistipaikkoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jos tietää itsestä että tollanen perusturistimeininki ottaa hermoon niin sitten kannattaa kyllä välttää ne kaikki suurimmat tunnetut paikat ja suunnata juurikin pienemmille saarille. Toivottavasti itse pääsen käymään nyt tuolla Lipellä ja muilla pikkusaarilla mitä siellä on, ne kiinnostaisivat kovasti :)

   Poista
 5. Koh Tao on paras!

  Phuketista en tykännyt ekalla kerralla yhtään, mutta tokaa kertaa kun mentiin ja oltiin useampi päivä, otettiin mopo alle ja käytiin tutkimassa nähtävyyksiä niin sitten tykkäsin. Se on niin iso paikka ettei siellä kannata vaan niihin pahimpiin turistikeskittymiin jämähtää!

  Samuistakin sain ekalla kerralla vähän huonon kuvan kun joku lautassa suositteli Chawengia kun se "on niiiiiin ihana", olin siellä yhden yön ja lähin vihaisena aamulautalla seuraavalle saarelle :P Mutta tokalla kerralla kävin hoitamassa viisumiasioita ja mopoiltiin saaren ympäri, avautu paikka vähän enemmän ja sinne voisi jopa mennä toiste. Tuosta elefanttikuvasta tuli vaan mieleen, kun Samuilla käytiin katsomassa jotain vesiputousta ja sen juurella oli joku eläinpuisto/safarimesta tms. Tiikeri oli laitettu n. metrin mittaisella ketjulla kiinni betonimölkkyyn, jonka päällä se käveli ahdistuneesti ympyrää. Vähän myös ihmetyttää, mitä ihmiset miettii kun ne menee ottamaan yhteiskuvia niiden tiikereiden kanssa, jotka on todennäköisesti huumattu. Makoilevat niiden päällä yms. :(

  Mutta aina kun on jotain aktiviteetteja, joissa on mukana eläimiä, niin onhan niitä kaikenlaisia yrittäjiä jotka ottaa vaan turisteilta rahat pois eläinten terveyden kustannuksella. Jos on epävarma eläinten kohtelusta, niin parempi jättää menemättä kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä arvasin, että sun lemppari on Tao! :D (nyt kun oon lueskellut tarinoitasi sieltä)

   Ja se on totta, ettei mitään paikkaa kannata teilata näkemättä sitä kunnolla. Itsekin voisin Phuketissa majailla joillain toisilla pikkubiitseillä ja pitää tarvittava hajurako Patongiin, varmasti olisi toimiva ratkaisu :P

   Ja hyh tuo tiikeri, itse olen pari kertaa törmännyt isoimmissa paikoissa kahlittuun apinaan ja sitten niiden kanssa sai ottaa kuvia. HYI! Jos oikein tiedän niin lähellä Bangkokia on vieläkin tiikeritemppelialue jossa noita tiikereitä makoilee ja turistit menee niiden päälle ja ottaa kuvia. Paikka on saanut todella huonoa palautetta. mutta silti sinne vaan menee porukkaa. Vaikka sitä kuinka haluttaisi silittää tiikeriä niin se ei missään olosuhteissa ole sen arvoista, että eläin kärsii turistien mielihalujen vuoksi :( Silittelee sit pehmoleluja ja ihailee eläimiä kauempaa.

   Poista
 6. Aikamoinen Thaikku-paketti, KIITOS! Me melkein meinattiin tehdä pysähdys Thaimaassa matkalla Uuteen-Seelantiin, mutta nyt se jäikin odottelemaan seuraavaa kertaa. Tämä postaus menee kuitenkin kirjanmerkkeihin odottelemaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Toivottavasti edes osa omista fiiliksistä/tiedoista pitää ielä vpaikkansa, lähdin miettimään, että Thaimaa on kyllä sellainen maa, että täällä kaikki muuttuu niin nopeasti! Mutta onneksi niitä pieniä mukavia paikkoja on vielä tallella jossa pääsee nauttimaan olostaan :)

   Poista
 7. Upeita kuvia! Itse oon aina mieltänyt Thaimaan juurikin sellaiseksi suomalaisten örvellyslomakohteeksi, ja ehkä siksi en oo koskaan hirveästi kiinnostunut maasta. Mutta kyllä näitä sun juttuja lukemalla alkaa pikkuhiljaa tulla toisiin aatoksiin, kiva tietää, että Thaimaassa on muutakin kuin pelkkiä turistiresortteja! Luin muuten sun blogia oikeen urakalla viime viikolla, ja ihan mahtava oli lukea teidän reissusta :) Hirveen informatiivisiä postauksia oot kirjottanut, ja jos joskus eksyn samoille kulmille, niin tiedän kyllä, mistä lähteä tietoa hakemaan tietoa Aasian matkakohteista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitoksia ja mukavaa, että mun jutut kuulostaa käyttökelpoisilta! :)

   Thaimaan voi ehkä jakaa sellaisella hyvin ylimalkaisella otteella juurikin pakettimatkalaisten Aasian Teneriffaksi (Phuket ja Pattaya) ja sitten taas supersniiduilja-reppureissaaja-paratiisiksi (aika moni muu paikka). Pitää vain kaivella hieman tietoa, että minne kannattaa mennä ja sitten vain pelkät lennot kouraan ja menoksi! :)

   Poista
 8. En oo ikinä käyny Thaimaassa ja epäilen, että en välttämättä ihan heti tuu lähteneeksikään kun en liiemmin välitä tropiikista. Sun kuvia on kuitenkin kiva kattoa ja onhan tuo luonto aivan mieletön! Thairuoasta en saa koskaan tarpeekseni, eli ruokailemaan voisin kyllä lähteä millon vaan jos halvalla pääsis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuuma ilmasto on iso nounou niin Thaimaa on kyllä aikamoinen painajainen siinä suhteessa. Välillä se kyllä tuntuu painajaiselta jopa mulle joka rakastaa lämpöä yli kaiken :P

   Yksi syy miksi Thaimaa iski niin kovaa heti alussa oli hyvät ja edukkaat pöperöt, jotka sopi niin hyvin omiin nirsoihin mieltymyksiin. Noms!

   Poista
 9. Kiitos tästä postauksesta, en ole vielä eksynyt kuin yhdeksi yöksi Bangkokiin ja haaveissa on itseasiassa Pohjois-Thaimaa. Thaimaa on kuitenkin sellainen paikka, että moni aina miettii minne saarille sitä oikeasti kannattaa reissata niin tämä on oikein hyvä kooste ja varmasti hyödyllinen monelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Ensi kuussa olisi tarkoitus lähteä kiertämään Pohjoista sekä länttä, toimivottavasti niistä turinoista saat itsellesi vinkkejä sekä poltetta tulla käymään täällä "hymyjen maassa".

   Poista
 10. Oma Thaimaani rajoittunut kahteen kertaan Bangkokissa ja viikkoon Koh Samuilla. Samui sopii rauhallista lomailua kaipaavalle. Turistikohteiden ulkopuolinen Thaimaa kiinnostaisi minuakin, se ihan aito elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omastakin mielestäni Samui on todella kiva paikka kunhan ei eksy sinne kauheuksien Chaweng-biitsille. Siellä meno ei taida pahemmin erota Pattayan tai Patongin bilekaduista.

   Poista
 11. Niin monta tuttua ja rakasta paikkaa, voi että. Aivan huikea postaus, kiitos! Mä oon haikaillut takaisin Thaikkuihin jo pidemmän aikaa, toivottavasti seuraavan reissun ajankohta tulisi taas pian..

  Mutta siis vielä: aivan huikeita kuvia, supersuperlike!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!