torstai 2. tammikuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY - Vuoden 2013 parhaimmat matkahetket

Aiemmassa kirjoituksessani summailin vuoden 2013 tapahtumia yhteen opiskelu-, työ- ja matkustusrintamilla, mutta ajattelin vielä listata erikseen ikimuistoisimmat paikat ja hetket, jotka tuli koettua tämän mahtisvuoden aikana ja herkistellä hieman ihanille muistoille joita edellinen vuosi soi. Ja tämähän käy mitä näpsäkämmin vuoden ensimmäisen IG Travel Thursdayn parissa Instagram-kuvien kera.

1/VANHA TALLINNA

Vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka tapahtui vasta pääsiäispyhinä kun lähdettiin tuulipukukansan suosimalle kylpylälomalle Juuson kanssa Tallinnaan. Retki oli kuitenkin mukava irtiotto jo hyvinkin raastavaksi muuttuneesta arjesta ja myös meidän ensimmäinen matka pariskuntana (koeajoa siis!). Reissun perusteella uskallettiin jatkaa Aasian valloituksen suunnittelua hyvillä mielin.

2/KOTIKAUPUNKINI TAMPERE

Aina ei tarvitsekaan matkustaa kauas nähdäkseen lähelle! Kun lähdin maailmalle lokakuussa 2012 niin melkein säälivästi naureskelin Tampereelle miettien ettei ikävä kyllä tule. Mutta marraskuisen paluun jälkeen sitä jotenkin alkoi nähdä kaupungin uusilla silmillä ja arvostaa kotinurkkia ihan uudella tavalla. Käytiin vuoden aikana tutustumassa moniin Tampereen huudeihin kuten Pispalan torniin, tulitikkutehtaaseen, Särkänniemeen ja Pispalan uittotunneliin. Syksyn 2013 lähtö ei ollutkaan enää niin heppoinen ja jätin haikeat hyvästit jo 20-vuotta toimineelle kotipaikkakunnalleni. En osaa ajatella asuvani muualla Suomessa, ennemmin muutan vaikka ulkomaille jos Tampereella ei voi olla, heh! Tampere on sopivan pieni ja sopivan suuri, juuri oikeanlainen mulle ja siellä on paljon kauniita paikkoja pieniä tutkimusmatkoja varten.

3/LONTOO

Lontoo on kaupunki jonka tunnen parhaiten Tampereen jälkeen (kertoo jotain omasta liikkuvuudesta Suomen sisällä, sitä ei ole) ja siellä asuu siskoni sekä hyvä ystäväni. On tullut tavaksi käydä heitä moikkaamassa ainakin kerran vuodessa, yleensä kaksi kiitos Rynkkylän edullisten lentojen ja ilmaisen majoituksen. Elokuussa tapahtunut viiden päivän reissu oli lempipaikkojen näyttämistä Juusolle sekä samalla oma jäähyväiskiertue kun ei sitten hetkeen pääsisi taas tallaamaan tuttuja mukulakivikatuja. Täällä lämmön ja ikuisen auringon keskellä huomaan kaipaavani Suomen lisäksi myös Lontoota, sen raikkaan hajuista tuulta, metroja ja ihania puistoja.

4/TRANS-MONGOLIA

Tästä jauhetaan vielä vuosienkin päästä, mutta yksi hienoimpia asioita oli oman junailu-unelman toteuttaminen kulkemalla Trans-Mongolian läpi venäläisellä junalla. Tuli nähtyä hienoja paikkoja; Moskova, Baikal-järvi Siperiassa, Mongolian tasangot, Kiinan muuri ja lopuksi vielä ihmeellinen Japani, joka sai tämän entisen ernuilijan rakastumaan nousevan auringon maahan uudestaan. Tuli asuttua junassa 87 tuntia putkeen, juteltua politiikasta Syyrialaisen lastenlääkärin kanssa junassa venäjäksi, saunottua Baikal-järven rannassa ja juostua siitä suoraan hyiseen järveen, ratsastettua Mongolian silmänkantamattomiin jatkuvilla aroilla ja yövyttyä jurtassa. Kiipesin Kiinan muurille, matkustin luotijunassa ja tapasin suomalaisen työkaverini Shanghaissa. Matkustin lautalla Kiinasta Japaniin, ihmettelin kissakahvilaa ja nukuin tatamilla. Viisi viikkoa ja yli 10 000 taitettua kilometriä täynnä vahvoja muistoja tuleville vuosille.

5/TATUOIMISTA JAPANISSA

Yksi haave/aikomus oli ollut myös puolihihan jatkaminen ja tiesin, että se tapahtuisi reissussa, mutten tiennyt että koska ja missä. Lopulta paikaksi valikoitui uskomattoman portfolion ansiosta japanilainen Horizaru, joka suunnitteli juuri minulle sopivan japanilaishenkisen kuvion vanhojen kuvieni ympärille. Kuva ei ole vielä valmis ja onkin tarkoitus tehdä uusintamatka Tokioon kevään aikana saamaan puolihiha valmiiksi ja samalla nauttimaan taas Japanin antimista. Olen myös tehnyt lupauksen olla ottamatta enää muita kuvia (puoli selkää ja puolihiha saavat riittää) ja yritän vakaasti pysyä tässä vahvana. Ainakin jonkin aikaa.

6/SUURI SEIKKAILU: AASIAN VALLOITUS

Japanin jälkeen kohtasimme viiden viikon tauon jälkeen Juuson kanssa ja meidän Aasian valloitus käynnistyi ihmeellisellä Hong Kongilla, joka kyllä sai oman sydämeni lämpenemään paikalle. Myös tuntematon Taiwan, Kiinan ja Japanin sekoitus, jätti hyvän mielen vaikka kaupungissa tuli harrastettua pääasiassa hiljaista eloa ja olosta nauttimista. Tästä matka jatkui Thaimaahan, Indonesiaan, Austraaliaan, Malesiaan, Vietnamiin ja Filippiineille. Reppureissailua meidän tyyliin johon mahtui monia ylämäkiä ja niiden vastapainoksi sitten muutamia alamäkiä reissuväsymyksen ja sairaalareissujen muodossa. Näimme monia paikkoja ja opittiin itsestämme uusia asioita.

7/VANHA TUTTU THAIMAA

Thaimaahan oli mukava palata 7 viikon kaupunkien kiertelyn jälkeen ja vietettiinkin suurin osa ajasta Koh Taon saarella. Oli ihanaa hengailla edellisellä reissulla tutuksi tulleen Sandran ja hänen poikaystävänsä kanssa ja vaikka sää ei meitä suosinutkaan niin paljon, oli meillä silti mukavia hetkiä niin Skibbon kuin ladyboy-kabareen ja tuliesitysten parissa. Aurinkoa palvottiin aina kun voitiin ja muuten hengailtiin mukavissa ja edukkaissa bungaloweissamme haaveillen tumma paahto-rusketuksesta.

8/IHMEELLINEN AUSTRALIA

En odottanut Australialta paljoa, mutta se ylitti vähäiset odotukseni mennen tullen ja antoi vähän ekstraakin. Paikka yllätti ihan täysin ja oli ehdottomasti yksi parhaista kohteistamme tällä reissulla. Sydneyssä päästiin asumaan entisen työkaverini luokse ilmaiseksi ja nautittiin kunnon siemauksin kotoisasta olosta niin kaukana kotoa kuin mahdollista kokkailen tuttuja länkkäriruokia ja kierrellen lähiympäristöä. Maassa oli ihan oma fiiliksensä ja epäilen, että sillä on jotakin tekemistä auringonpaisteen kanssa... Yksi tähtihetkistämme oli parisuhteemme 1-vuotispäivän juhliminen suuren valliriutan yllä helikopterikyydissä, ihaillen aivan uskomattomia maisemia ja myöhemmin snorklaten samoissa vesissä.

9/FILIPPIINIT

Suuri tuntematon Filippiinit oli kuin aikamatka parinkymmenen vuoden taakse paratiisisaarelle jossa hiekka on valkoista ja meri turkoosia. Paikka on mitä otollisin jos haluaa karkuun länsimaista oravanpyöräänsä ja hektistä elämänrytmiä, itsellä moinen ekoilu tuli kenties väärään paikkaan reissua (matkaväsymys), mutta silti El Nidon kylä saarihyppelyineen oli todellinen must see ja do. Las Cobanas on kyllä hienoin ranta jossa on päässyt viettämään aikaa, se kuuluisa täydellinen postikorttimaisema. Ei muuta kuin kookosjuoma kainaloon!

10/MUUTTO BANGKOKIIN

Vuosi päättyi hektisillä asunnonetsinnöillä joiden päätteeksi löytyi juuri passeli kolonen meille mun vuoden 2014 vaihto-opiskelua varten. Asunto sijaitsee hyvin paikallisella Hua Markin alueella Bangkapissa, noin puolivälissä lentokenttää ja Bangkokin keskustaa. Oma unelma on ollut myös mahdollisuus kokea asuminen ulkomailla ja vuoden vetäessä viimeisiä henkosiaan kävi tämäkin toive toteen. Nyt kirkas katse on suunnattuna tulevaisuuteen ja sen tuomiin seikkailuihin joita on varmasti luvassa.

Toivottavasti muilla on yhtä hyvät fiilikset omasta menneestä vuodestaan!


Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle.


18 kommenttia:

 1. Tosi hyvä yhteenveto postaus, en ole seurannut blogiasi "alusta asti" joten tässä tuli monta mielenkiintoista faktaa! En tiennytkään että olet myös Tamperelainen, täällä on nimittäin toinen ja innolla suuntaan sinne ensi viikolla lyhyelle visiitille. Ja tuo Trans-Mongolia... AH! Yöpöydällä on kolme tuota pätkää koskevaa kirjaa, nuo muksut vaan ovat ehkä vielä vähän liian pieniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereelle terkkuja! Toivottavasti siellä on satanut lunta (ainakin hetki sitten kaikki oli ihan sulaa) niin kaupunki näyttää kivalta.

   Onneksi junat eivät katoa Siperian raiteilta minnekään! Jostain kumman syystä tuo reissu tuntuu olevan kaikille semmonen suuremman suunnittelun tuotos, toisin kuin esim. haahuilut Aasiassa. Itsekin haaveilin matkasta yli 5 vuotta ennenkuin se miljoonan siirron jälkeen oikeasti tapahtui. Hyvää kannattaa odottaa! :)

   Poista
 2. Aika mahtava reissuvuosi sulla takana! :) Oon muuten ihan samaa mieltä Tampereesta, just sopivan kokoinen kaupunki, jossa on paljon kaikkea nähtävää. Vaikka täällä on jo muutaman vuoden asustellut, niin silti moni paikka on vielä käymättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Itse huomasin kun toimin kouluni kansainvälisenä tuutorina ja paimensin vaihtareita pitkin Tampereen katuja, että oma kaupunki oli jäänyt mielessäni ihan täysin heitteille ja sen otti itsestään selvyytenä. Kun pääsikin tarkastelemaan Tamperetta vaihto-opiskelijan silmin niin tajusinkin, että onhan tää omalla tavallaan hieno paikka :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä! Omat vanhat tatuoinnit kalpenee uuden rinnalla kun nyt on selkeää vertailukohtaa viereikkäin ok-jäljestä ja täydellisestä viivasta :D

   Poista
 4. Aivan tykki postaus.

  Ensinnäkin, tuo Trans-Mongolian reissu on kutkuttanut mua niin kauan etten kehtaa ees aatella. Haluan lukea siitä ihan kaiken, mitä sulla on kerrottavana. Toisekseen, mun frendi on just nyt Japanissa ja päivitti Faceen juttua varmaan samasta kissakahvilasta - ehkä maailman paras konsepti!

  Kolmanneksi, aivan mahtava tuo tatska ja se, että otit sen reissussa. Big up!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti omat kirjoitukseni saavat kutkutuksen kasvamaan niin sietämättömäksi, että on pakko lähteä :) Sitä päätöstä ei meinaan voi katua mitenkään!

   Ja kiitoksia! :)

   Poista
 5. Ihania kohteita sulla takana! Ja Tampere kyllä on Suomen <3. Vaikka itseäni siellä välillä kyllästyttää, niin matkojen jälkeen on juuri parasta palata nimenomaan Tampereelle. Ja kyllä sieltä edelleenkin löytyy uusia kulmia, vaikka itsekin siellä olen kymmenisen vuotta asunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä Tampereella kyllä tulee se fiilis eteen, että paikka on liian pieni ja ihan mälsä, mutta kyllä niitä pieniä ympyröitä vaan kaipailee nyt tippa linssissä :D Tiedän muuttavani vaihto-opintojen jälkeen takaisin lähelle aluetta missä vietin lapsuuteni ja silmissä kiiltää jo vehreät maisemat, järvi ja lämmin kesäilta. Ah! <3

   Poista
 6. Vau, miten ihana vuosi sulla on ollut! :) Kuulostaa ihan mielettömältä, ja listalla oli paljon paikkoja, joihin itsekin haluaisin tai joihin haikailen takaisin. Toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Mukavaa uutta vuotta myös sulle ja mahtavia matkoja myös!

   Poista
 7. Moi! :) Löysin sun blogin kun yritin ettiä ihmisiä/blogeja aiheesta "Phuketissa työssäoppimassa" Kävin siis 6.12-22.12.2013 heittämässä 2 viikon reissun Phuketissa, (oli siis mun eka kerta Thaimaassa) Patong Beachilla ja meijän hotelli oli ihan Bangla Roadin vieressä ja mun sydän jäi ihan totaallisesti sinne! Ne ihmiset ja se yöelämä puri muhun ihan täysin! Oon ensimmäisen vuoden ravintola-alan opiskelija (tarjlilijaksi) ja ensiminen ajatus ku tulin suomeen sen itkun ja masennuksen keskellä oli että "Mä haluun takas, mä haluun Patongille työssäoppimaan!" Mietin tietäisitkö mitään asiasta? Onko se mahdollista? Täytän ens kesänä 17. Mulla ois ehkä yks ravintola tiedossa jossa on siis suomalainen mies omistajana. En vaan yhtään tiedä miten ottaisin yhteyttä häneen, löysin kyllä ravintolan fb sivut mutta onko susta ihan tyhmä idea mennä kyselemään ottaisivatko he työssäoppijan? Mulla ois ihan sairas into päästä sinne ja arvostaisin jos vastaisit kaiken mahdolliset tiedot ja vinkit! Sulla on tosi upee ja värikäs blogi! :) T. Tyttö kuopiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Tiedän niin hyvin tuon tunteen kun se rakastuminen maahan tapahtuu ja on hirveintä ikinä lähteä takaisin Suomeen, kylmään ja pimeään. Koitan tähän kirjoittaa omat tietoni työharjoittelusta Thaimaassa (vaikka omani menikin reisille) ja toivottavasti siitä on jotain apua sinulle.

   Ensimmäinen asia joka sun kannattaa tehdä on mennä puhumaan opettajallesi/ryhmänohjaajalle ja kysyä mahdollisuutta suorittaa työharjoittelu ulkomailla. Jos se on ok niin ota mahdollisimman tarkkaan selvää, että onko sillä jotain minimivaatimuksia keston suhteen, paikan suhteen ja työtehtävien suhteen.

   Kun tiedät koulusi kautta mahdollisimman paljon niin mielestäni ei ole mitään estettä ettetkö voisi ottaa yhteyttä firmaan suoraan vaikkapa sähköpostitse. Tässä välissä on niin monta kilometriä, että käyminen eikä kyllä soittaminenkaan hevillä onnistu, joten fiksu ja tarkasti kirjoitettu sähköposti tai faceviesti on vallan mainio keino ottaa yhteyttä :) Esim. Raya Diversille haetaan maililla (tai nykyään kai matkamessujenkin kautta).

   Kannattaa katsoa myös ehkä pari muutakin paikkaa jos vain mahdollista mistä myös kysyisit, niin sinulla on varalla muita jos ensimmäinen sanoo ei. Saatat ehkä olla liian nuori lähtemään vielä. Lisäksi opiskelijaviisumin saaminen voi olla hankalaa joten voi olla, että joudut olemaan maassa turistivisalla jolloin on laitonta työskennellä. Monet tekee tätä, mutta kannattaa ymmärtää, että jos käy huono mäihä, ei sääntöjen rikkomisen yleisyys ole tekosyy omalle rikokselle.

   Jos sulle tulee jotain kysyttävää niin vastaan kyllä mielelläni omien tietojeni ja taitojeni puitteissa :) Oma vinkkini on se, että ota hyvin selvää asioista, kysele ja hurmaa sitten työharjoittelupaikka omalla päättäväisyydellä ja tietämyksellä. Näin hekin sitten tietävät, että olet tosissasi ja kiinnostunut muustakin kuin piletyksestä :)

   Poista
 8. Vautsi mitä reissuja! Oot kyllä päässyt tosi paljon kiertelemään Aasiaa :) Ja Thaimaassa asumisella on kyllä puolensa, joten sun vaihtariajasta tulee varmasti huippu (itse olen ollut työharjoittelussa Pattayalla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasiaa on kyllä tullut nyt koluttua kiitettävä määrä, vielä kun on 5 kk aikaa koluta ne loputkin nurkat! :P

   Poista
  2. Kiitos todella paljon Kat! :) Nyt loppiaisen jälkeen kun koulu jatkuu niin meen ensimmäisenä selvittelemään tota asiaa! En pysty edes miettimään mitään muuta ja pelkään sitä miten paljon petyn jos se ei oliskaan mahdollista (mikä on aika todennäköistä ikäni vuoksi) Mutta ois kiinnostavaa kuulla kuinka sulla meni reisilleen se ja (jos oikein ymmärsin) kuinka pääset lähtemään 5kk päästä sinne? :) Ja mikä paikka sua kiehtoo eniten Thaimaassa? T. Tyttö kuopiosta :)

   Poista
  3. Ei mitään! Mä tiedän tuon innostuksen ja niin mälsältä kuin se kuulostaakin niin kannattaa yrittää pysyä housuissa ja jos esimerkiksi työharjoittelu on mahdollista vasta vuoden päästä niin odottaa kiltisti ja käyttää jäänyt aika hyödyksi esim. opiskelemalla thai-kieltä ja kulttuuria :)

   Voit lukea mun työharjoittelusta klikkaamalla tuossa aiheet kohdassa "kansainvälinen työharjoittelu". Lyhyesti kerrottuna suomalainen omistaja kelle menin olikin vähän rankempi tapaus. Mua hieman varotettiin siitä aiemmin, mutta ajattelin, että hän on vain tarkka, että kaikki tehdään eikä vaan lomailla. Kyseessä oli kuitenkin sellanen ihminen, että en tiedä millaista mielenlujuutta homma olisi vaatinut ja myönsin itselleni siellä ettei ainakaan itellä sitä ole. Sain myöhemmin yhteyden erääseen poikaan, joka oli ollut samassa paikassa töissä ja hän kertoi omat mielenkiintoiset tarinansa sekä paikalliset työntekijät sanoivat myös, että kaikki lähtee ennemmin tai myöhemmin. Oma nopea päätös lähteä oli siis oikea.

   Silti koko tilanne oli aika vammanen ja samallahan oma unelma murskaantui murusiksi omien silmien edessä. Voit kuvitella tuon oman palosi asian suhteen, sen että pääset jo paikan päälle ja sitten joudutkin toteamaan ettei siitä tule mitään ja lähdet takaisin Suomeen keskelle marraskuuta epäonnistuneena ja luhistuneena :D Nöyrää touhua...

   Mun kaveri opiskeli aikuiskoulutuskeskuksen kautta kirjanpitoa niin hän pääsi Bangkokkiin työharjoitteluun yhteen ravintolaan ja toimi siellä pääasiassa tarjoilijana. Opetti paikallisia tekemään kunnon pizzoja (thaimaassa ne on sellasia aika säälittäviä väkerryksiä) ja nautti elämästä. Eli on se mahdollista! :)

   Ja olen nyt siis täällä Bangkokissa vaihto-opiskelijana yliopistossa ja asun 5kk Thaimaassa. Sitä meinasin tuolla 5 kk jolloin mulla on aikaa kierrellä Thaimaata ristiin rastiin.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!