perjantai 31. tammikuuta 2014

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Khao Yai National Park

Nythän on jo perjantai, mutta torstai meni itsellä täysin viidakossa samoillessa eikä guesthousenkaan wifi tahtonut illasta toimia kiitos ranskalaisturistien, jotka varas(t)ivat koko kaistan itselleen. Olimme siis kahden päivän reissulla Khao Yain kansallispuistossa, joka ompi Thaimaan vanhin kansallispuisto sekä UNESCOn maailmanperintökohde.

Ensimmäinen päivä vietettiin puiston ulkopuolella tutustuen lepakkoluolaan, guanon tarinaan sekä menimme pellolle katsomaan kuinka "kaksi miljoonaa" lepakkoa lähti yölliselle saalistusretkelleen auringon laskun aikaan. Miljoonat lepakot kuulostavat liioittelulta, mutta kun parven lento jatkui puoli tuntia tasaisena virtana päittemme yllä, saattoi pikkuisia otuksia ollakin sen verran. Tai sitten enemmän.

Toisena päivänä suuntasimme itse puistoon. Trekkasimme viidakossa ja tasangolla, pysähdyimme lounaalle näköalatornin juureen josta avautuivat vaikuttavat maisemat norsujen ruokapaikalle. Valitettavasti emme törmänneet retkellämme norsuihin, mutta pääsimme näkemään apinoita ja gibboneita sekä erilaisia peuroja. Tämä oli ensimmäinen reissu Thaimaassa muualle kuin rantakohteisiin ja oli todella hienoa päästä näkemään kuinka monimuotoinen luonto voi olla yhdenkin puiston sisällä.


Jos teillä on muuten ehdotuksia tai suosituksia paikoista Thaimaassa missä kannattaisi käydä (miinus ne rantsut) niin saa ehdotella! Meillä on vielä hieman tyhjää kalenterissa keväällä ja jos joku tietää jotain ihan tykkipaikkoja niin ei muuta kuin näppis sauhuamaan!
 
Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä prettyprettyugly.

8 kommenttia:

 1. Viidakkovaellus!! Ei yhtään hullumpi syy missata torstai ja Instagram Travel Thursday ;) Täällä Uudessa-Seelannissa opetellaan kanssa elämään hitaan, tai olemattoman netin kanssa. Tekee välillä oikeastaa ihan hyvää. Tai ainakin kärsivällisyys kehittyy, pakostakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näin toitotin myös itselleni vaikka samalla sormet syyhysi halusta päästä verkkoon x) Välillä ajatus "kirjoitan nopeasti blogiin" ei kyllä toteudu täällä, kuvien lataaminen on hiii-daas-taaa. Mutta silloin ei kyllä tosiaankaan turhia pyöri netissä, menee hermo muuten :P

   Poista
 2. Tuo lepakkokuva on mieletön! Ne on todella hämäriä olentoja ja niitä on todella ollut paljon siellä :) Harmi, ettei norsuja näkynyt mutta varmasti oli kokemuksena upea. Kuulitteko gibbonien laulua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Ja viidakossa trekatessa kuulimme gibboneiden huutelua, se oli kyllä todella jännän kuuloista! :)

   Poista
 3. Kannattaa ehdottomasti käydä Erawanin kansallispuistossa, siellä upeat veisputoukset! Onnistuu loistavasti samalla reissulla kuin Kwai-joen silta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanchanaburiin olisi tarkoitus mennä ja tuota Erawania ollaankin mietitty! Epäilyttää vain se, että onko se sitten loppujen lopuksi kuinka samanlainen kuin tämä Khao Yai tai ylipäätänsä kaikki luonnonpuistot. Erawania on kyllä kehuttu todella paljon :)

   Poista
 4. Vitsit kun mä rakastan näitä sun seikkailustooreja! <3

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!