torstai 23. tammikuuta 2014

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Oodi Tampereelle

Viikko sitten pääsin puhumaan suomea kolmen viikon tauon jälkeen, kun tapasin muut suomalaiset vaihtarit yliopiston orientaatiotilaisuudessa. Aika ei toisaalta ole kovinkaan pitkä, mutta kyllä se tuossakin kohtaa tuntui todella hienolta, ah, sama kieli , sama kulttuuri. Vihdoinkin joku jopa saattaa ymmärtää huonot vitsini! Suomi-teema jatkui sunnuntaina kun vanhemmat saapuivat yöksi luokseni ennen siirtymistään Koh Sametin saarelle ja toivat tuliaisiksi ruisleipää, edam-juustoa, sekä karkkia. Neljässä päivässä tuhosin kolme jumbopussia, hip hei terveellinen elämä! Kun koti-ikävä vibat olivat jo mukavasti taka-taskussa, nyyhkyttelin vielä hetken Nelliinan viimekesän blogikuville, joissa ihanasti vilkkuu kotikaupunkini Tampere taustalla ja päätin, että ehkäpä sitä pitää selata vielä omat kuva-arkistot viime vuodelta ja rutistaa kaikki haikeudet kerralla ulos.

Tuomiokirkko
Tampere on ollut kotikaupunkini nyt 22 vuotta ja muutimme sinne aikoinaan Pietarin ghetoista  vuonna -92. Muista Suomen kaupungeista ei pahemmin ole kokemusta, jopa matkustamisen muodossa hävettävän vähän, joten hyvin puolueellisesti vailla mitään vertailupohjaa voin sanoa tyytyväisenä, että Tampere on kyllä kiva paikka! Tottakai välillä sen pienuus on hieman nakertanut hermoja, mutta enimmäkseen siinä muodossa, että piirit ovat tuntuneet välillä ahdistavan pieniltä. Ja tämähän on tietenkin vain oma vika, sillä porukkaa kaupungista kyllä löytyy joka lähtöön.
Pispalanharju
Tammela
Vapriikki
Pidän todella paljon Tampereen keskustasta, joka on yhden pääkatunsa ansiosta erittäin kompaktin kokoinen. Tammelassa asuessani (viimeiset 2 vuotta opiskeluistani ennen Bangkokiin muuttoa) kävelin ihan kaikkialle sillä se oli niin helppoa ja maisemat enemmän kuin mukavia. Lempireittini kaupungin läpi oli ehdottomasti Tammelasta Erkkilänsiltaa pitkin Tuomiokirkon puistoon josta matka jatkui Keskustorille Koskipuiston kautta Hämeenkadulle tai vaihtoehtoisesti pyöräilysiltaa pitkin Vanhan kirkon mukulakiville. Ah ja voih!

Toukokuussa kun muutto takaisin Tampereelle koittaa, muutamme Juuson kanssa asuntooni, jonka aikoinaan vuokrasin pois helpottamaan opiskeluaikaani. Asunto sijaitsee Etelä-Tampereella lähellä aluetta jossa vietin lapsuuteni, lähellä työpaikkojani ja hyvin yhteyksien päässä keskustasta ja kaikista tärkeintä, lähellä todella mukavia luontopolkuja ja uima-rantaa. Lisäksi remppasin koko kämpän sisälmykset ennen päätöstäni muuttaa pois ja jos vuokralaiseni ei ole paikkaa täysin tuhonnut (ei kai nyt sentään) on hyvinkin mukavaa palata ihanan siistiin kolooni ja aloittaa sisustaminen ilman ärsytyksiä vääränvärisestä seinästä tai liian vanhasta keittiöstä.

Vanha huopakattotehdas
Lähdössä Viikinsaareen
Tässä viimeisen vuoden aikana ennen maailmalle lähtöä oppi katsomaan Tamperetta ihan uusin silmin. Tästä suurin kiitos kuuluu ihanille vaihtareille joiden kv-tuutorina toimin syksyllä 2012. Heidän ansiostaan tavallinenkin muuttui epätavalliseksi eikä omia kotimaisemiaan enää ottanut niin itsestään selvyytenä. Myös reippailut lähiympäristössä Juuson kanssa saivat mut entistä enemmän vakuuttuneeksi siitä, että Tampere on paikka jossa haluan asua ja jonne voin aina palata maailmanvalloitus-seikkailujen jälkeen. Särkänniemi, Lapinniemen venesatama, Pispalanharjun munkkikahvila, Näsilinna, vanhat puutalot, alarannan Radiokirppis... Onneksi ette katoa minnekään tällä välin!
Viinikka
Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä prettyprettyugly.

13 kommenttia:

 1. Tampere on <3 !! Mä olin kurkkuani myöten täynnä sitä, kun sieltä lähdin ja päätin etten pelaa IKINÄ. No mieli voi muuttua ja nyt Tampere tuntuisi ihan varteenotettavalta asuinpaikalta tulevaisuudessa. Ei sillä, että Helsingissäkään mitään vikaa olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli semmonen totaalikyllästyminen paikkaan kun 2011 päätin hakea kouluihin ja mietin Helsinkiä ensimmäiseksi vaihtoehdoksi. Olin ihan "tää on niin nähty" asenteella liikkeellä, mutta onneksi päädyin sitten laittamaan Tamkin ensimmäiseksi sillä asennevamma katosi ajallaan.

   Tässä on kyllä juurikin pitänyt "mennä kauas nähdäkseen lähelle" ja oma unelmani olisi mahdollisuus asua ja luoda uraa Tampereella niin, että työhön liittyisi matkustelua (koska se on kivaa :D) mutta se tukikohta olisi Mansessa.

   Poista
 2. OI, Tampere! Vanha rakas kotikaupunki <3 Tampere on tarpeeksi iso ja tarpeeksi pieni. Siellä on ihmisen hyvä olla :) Pyynikin munkit, pispalan portaat, Rauhanniemi.. ihania paikkoja monia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, tuosta tulisi hyvä slogan Tampereelle! x) Tampere: tarpeeksi iso, tarpeeksi pieni. Täällä on ihmisen hyvä olla.

   Ja olet aivan oikeassa! Itse koen, että kaupungin mittasuhteet ovat juuri täydelliset leppoisaan ja viihtyisään elämään.

   Poista
 3. Tampere on kyllä niin kiva kaupunki! Mun veli on asunut siellä jotain kymmenen vuotta (ollaan siis täältä etelämmästä kotoisin), mutta liian harvoin tulee vierailtua. Viimeksi kävin tossa syksyllä ja siitä taisin itsekin kirjoittaa IG travel thursday-hengessä. :) Joka kesäiset chilifestarit kyllä yleensä viimeistään houkuttelee Tampereelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on sun blogin luku-urakka tässä vielä kesken (mutta olen jo kesässä 2012!) niin pitääkin sitten fiilistellä postaustasi Tampereesta kun se tulee vastaan :)

   Poista
 4. Ihana Tampere <3! On se kyllä Suomen kaupungeista ykkönen. Sinne on aina kivaa palata reissujen jälkeen!

  VastaaPoista
 5. Asuin opiskeluaikoina Tampereella 6 vuotta ja en kyllä vielä siinä ajassa kyllästynyt. :) Itse asiassa Tampere on varmaan ainoa paikka, johon nykyään Suomessa haikailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi paikassa on sitä jotakin mistä niin monet tykkää :)

   Poista
 6. Tampereen seudulla oon viettäny monta kesää Näsijärvessä uiden. Jotenkin Tampere on vaan niin kiva kaupunki, ihan eri tavalla kuin mun opiskelukaupunki Turku, josta pakenin usein Pispalaan parempaan seuraan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, Pispala on kyllä mahtis paikka!

   Mä olen käynyt Turussa vain pari kertaa, mutta siellä ainakin keskusta näyttää myös todella tunnelmalliselta puutaloineen.

   Poista
 7. AAAH, home sweet home eli ihana Tampere!! Täytyy tosin tunnustaa että itse aloin arvostamaan enemmän kaupunkia varsinkin sen jälkeen kun muutin ulkomaille... :) Me suuntaamme myös "kotin" tämän Uuden-Seelannin reissun jälkeen, ehkäpä törmäämme joskus vielä siellä!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!