torstai 16. tammikuuta 2014

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Tarinani bloggaajana

Instagram Travel Thursday on täällä taas ja ajattelin sen kunniaksi jakaa kanssanne tarinani bloggaajana. Uskoisin, että tänä päivänä tätä blogia lukee moni, joka on hyppänyt mukaan seikkailuihin vasta viime syksyn aikana tai ihan viime viikkoina, joten alun hämäristä tapahtumista ei ole niin tarkkaa käsitystä. Päästään nyt siis sinne jännän äärelle vilkaisemaan mistä blogi sai alkunsa.
Tästä se alkaa...

Aloitin liiketalouden opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa 2011 ja alusta saakka tavoitteenani oli päästä vaihdon, työharjoittelun tai molempien kautta ulkomaille. Halu lähteä oli niin kova, että tuntui tukahduttavalta vain "tuhlata aikaa Suomessa". Halusin aloittaa vaihto-opiskeluun ja ulkomailla asumiseen painottuvan blogini ajoissa ja kertoa prosessista ihan alusta saakka. Monilla tarina tuntui menevän "hain, pääsin, lähdin"-tyylillä vaikka vaihtoon hakemisessa ja menemisessä on todella monta palikkaa liikuteltavana. Itse kaipasin perusteellisempaa tietoa ja kun sitä ei ollut mielestäni tarpeeksi tarjolla, ajattelin, että täältä sitä sitten löytyy ainakin (oiva tekosyy jaaritteluun!). Aloin kirjoittaa myös aiemmista reissuistani Thaimaahan ja matkustamisesta tuli osa blogia. Matkailuun oli muodostunut  suuri intohimo sen jälkeen kun siihen pääsi käsiksi vakituisten palkkatulojen ansiosta, joten tuntui luonnolliselta kirjoittaa myös matkailusta vaihto- ja työharjoittelusuunnittelujen ohella.
Tamkin kv-tuutorina toimimista
Alunperin oma hieno suunnitelma oli suorittaa tradenomin tutkinto erikoistuen matkailuun. Halusin työskennellä turismin parissa ja tottakai siellä Thaimaassa minne eksyin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2011. Opiskelin matkailuun liittyviä kursseja avoimessa yliopistossa, toimin koulun kansainvälisenä tuutorina Suomeen saapuville vaihtareille ja haaveilin kesätyöstä matkaoppaana. Työharjoittelusta ei loppujen lopuksi tullut yhtään mitään, mutta  pääsinpäs sitten matkustamaan kahden ihanan suomalaisen tytön kanssa Cambodiaan ihmettelemään Angkor Watia sekä Vietnamiin ottamaan aurinkoa Nha Trangiin.
Angkor Wat auringon noustessa
Back in Finland
Suomeen paluun jälkeen keskityin täysillä opintojen suorittamiseen ja vaihto-opiskelupaikan saamiseen. Samalla alkoi Trans-Mongolian suunnittelu sekä 3 kuukauden mittaisen Aasia-turneen alustus poikaystävän kera. Blogiin kirjoitin suunnitelmista, opiskelusta ja muista matkoista joita tuli tehtyä viime vuoden aikana. Samalla oma kiinnostus matkailun parissa työskentelystä on kasvanut (tai siirtynyt) yleisempään mielenkiintoon kansainvälisyydestä ja sen parissa työskentelystä. Aasia nyt yllättäen kiinnostaa valtavasti ja haaveissa onkin nykyään sen hotelliomistamisen sijaan pesti jossain kansainvälisessä yrityksessä jossa pääsee toimimaan Aasian markkinoilla. Ja tähän pestiin voisi sitten sisältyä paljon matkustelua ja hetkittäisiä asumisia ulkomailla, kröhöm...
Kymmenessä päästiin käymään tästä listasta. Aikas hyvin!

Blogista on tullut näiden kahden vuoden aikana todella tärkeä harrastus ja osa elämää (oikea elämä kun on ihan yliarvostettua). Tarkoituksena on todellakin jatkaa myös Bangkokin jälkeen, toivottavasti uusien seikkailujen ja matkojen parissa, mutta jaan tänne sitten vaikka villasukkien teko-ohjeita jos muuta kirjoittamisen aihetta ei löydy.

Oma fiilis on, että blogi niin sanotusti heräsi kunnolla henkiin vasta kun pääsin kirjoittamaan reissun päältä. Sitä ennen kaikki oli sellaista alustusta tulevaa varten. Samalla into kirjoittamiseen on kasvanut jokaisen kirjoituksen myötä ja tärkein anti on ollut todellakin vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa ja "virtuaalitutustuminen" muihin matkabloggaajiin (kenties vielä jonain kauniina päivänä myös livetutustuminen!) IG Travel Thursdayn ansiosta.  Halu kehittää tätä blogia ja pitää sisältö mielenkiintoisena on valtava. Samalla se intohimo matkustamiseen roihuaa entistä voimakkaampana ja maapallon valloitus tulee jatkumaan vielä pitkään.
Juna puksuttaa läpi Siperian
Ei hullumpi opiskeluympäristö BangkokissaVirallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle.

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista kuulla, miten muiden bloggaaminen on alkanut, (jotka ovat sitä jo jatkaneet vähän pidemmän aikaa) :) Aika paljon olet päässyt matkustamaan, määrätietoisesti eteenpäin ;) onko opintoja vielä jäljellä paljonkin? Niin, ja kivoja kuvia myös sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Nyt on kyllä päässyt todella moneen paikkaan matkustamaan ja se on ollut älyttömän hienoa. "Harmi" vaan kun nälkä kasvaa syödessä ja nyt pitäisi taas päästä moneen muuhun paikkaan x)

   Poista
 2. Kiinnostava tarina, kiitos tästä! Olen muuten itsekin joskus ollut Tampereella kv-tutorina, joskin en noissa vermeissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kv-tuutorin pesti oli kyllä todella antoisa! Ja heh, Ihaa-puku sopi niin hyvin liiketalouden violettien haalareiden kanssa, että päätinpäs vetää hieman paremmaksi haalareiden kanssa x)

   Poista
 3. Jes, tätä tarinaa on odotettu! ;) Itse olen yksi näistä jotka hyppäsivät syksyn aikana mukaan, joten oli tosi mielenkiintoista kuulla mistä kaikki on saanut alkunsa. Ja kyllä, toivottavasti näemme joskus vielä livenäkin!!!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!