tiistai 28. tammikuuta 2014

Omituisten otusten kerho

Koulumatka campukselle alkaa aina noin kilometrin mittaisella kävelyllä Hua Maakin kampuksen bussipysäkille. Sieltä lähtee koulubussi sinne oikealle campukselle (jumalan selän taakse) Bang Naan. Tämä Hua Maakin alue, toiselta nimeltään Ramkhamhaeng soi 24 on mukavan touhukas katu missä pääsee tarkastelemaan hyvin paikallisten elämää. Melkeinpä ainoat ulkomaalaiset alueella ovat kahden yliopiston vaihto-opiskelijat joten kadun palvelut kuten hieronnat, ruokapaikat, hedelmämyyjät ja mopotaksit ovat thaimaalaisille suunnattuja ja thaimaalaisille hinnoiteltuja (oma lompakko kiittää).

Vaikka ensisilmäyksellä tämä katu saattaa näyttää kaaottiselta kovan liikenteen ja jatkuvan ihmisvilinän takia, on alue todella kodikas mataline taloineen, kahviloineen ja katukojuineen. Ja kaikista sydäntäsulattavimmat ovat monet niin hassun hauskat pikkuiset patsaat joihin katse kiinnittyy sattumalta. On norsua, lohikäärmettä, ihmishahmoja ja sammakkoa. Oma kävely on jo aika etukenoista kun yritän bongailla uusia patsaita matkan varrelta. Itseäni nämä veijarit piristävät mukavasti ja siirtävät huomiota muualle huonoista kävelyteistä, yllätys koirankakoista ja päälleajavista moposta (näitähän ei Bangkokissa pääse välttämään millään).

Hauska myös ajatella, että jos tämmöisiä olisi esimerkiksi Tampereella laitettuna pitkin katuja niin ei vaadittaisi kuin yksi viikonloppu ja muutama alkoholihuuruinen ihminen ja patsaat olisivat jo ihan jossain muualla. Täällä nämä saavat olla rauhassa ilostuttamassa ihmisiä päivästä toiseen.


4 kommenttia:

 1. Ulkomailla tulee usein ihasteltua juurikin sitä koristeellisuutta mitä monissa paikoissa on. On erilaisia patsaita, kukkaistutuksia, ruukkuja, hiekkalinnoja jne. mitkä päivästä toiseen ilahduttavat ohikulkijoita eikä kukaan mene näitä hajottamaan. Tampereella ei mitään voi jättää viikonlopun yli ulos lukitsematta kun jo käy joku ne sotkemassa tai rikkomassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mälsää aatella, että mikä syyhy kotimaassa on ihmisillä hajoittaa kaikki :/ Onko sekin jotenkin tekemisissä sen perinteisen kateuden kanssa, ettei kellään saa olla mitään kivaa, edes hassua puutarhatonttua koti-ovensa edessä keskustassa?

   Poista
 2. Noi sammakot on aika liikkiksiä :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, ne on vielä niin pikkuisia ettei niitä heti huomaa, mutta sitten kun tajusin, että mitäs tossa altaan reunassa roikkuu niin pääsi pieni nauru xD

   Poista

Nyt sitä kommenttia!