maanantai 24. helmikuuta 2014

AMAZING THAILAND: Chiang Mai

Keskiviikkoaamuna pakkasimme reput ja suuntasimme nenumme kohti Don Muangin lentokenttää. Sieltä Nok Air lennätti meidät tunnissa Chiang Maihin ja guesthouseen pääsimme noin vartin kestäneen taksikyydin jälkeen. Ihanan helppoa! Pohdimme junalla matkustamista ehkä kaksi sekuntia todeten sitten, että nou thänks. Me ei vaan olla parhaimmillamme itse matkustamisen aikaan ja se on aina enemmän tai vähemmän tuskaa. Siksi siis nämä Thaimaan sisällä tapahtuvat hieman pidemmät siirtymiset tapahtuu meillä kevään aikana koneella. Lisäksi kun pohdittiin kustannuksia vs. hyötyjä niin 12-15 tunnin junakyyti ei voittanut meillä n. 25 e kalliimpaa 1 tunnin lentoa. Ollaan laiskoja ja mukavuudenhaluisia. Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytettiin Nok Airia ja voin lämpimästi suositella firmaa. Paljon fiksumpi kuin Air Asia (vai miltä kuulostaa ilmainen mahdollisuus 15 kg ruumalaukulle?).
Chiang Mai hurmasi meidät alta aikayksikön. Me majottauduttiin Chiang Maissa vanhan kaupungin alueella muinaisten muurien sisäpuolella. Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen turisteille: majoitus, ruoka, hieronnat, puodit ja matkatoimistot. Tästä huolimatta paikka oli kaikkea muuta kuin Bangkokin Khao San tai turistien täyttämät rantakohteet. Kaupunki ei voisi olla kauempana näistä paikoista! Jotenkin tuolla vaan koko paikan fiilis oli ihanan rento, mutta ei sillä teennäisellä haaremihousu/rastapää-hippityylillä (vaikka heitäkin täällä oli) vaan aidommalla ja välittömämmällä tavalla. Iltaisin ravintoloissa soitettiin kyllä musiikkia, mutta hiljaa. Meidän huoneeseen ei kantautunut muuta kuin linnun laulua. Ihan käsittämätöntä kaiken jytän ja Bangkokin saksalaisten molotuksen jälkeen.
Vuoristoinen ilma oli kuumuudesta huolimatta raikkaampaa, pienet kadut ja kujat täynnä mielenkiintoista katseltavaa, hieno katutaide väritti betoniseiniä eikä kukaan tyrkyttänyt mitään. Täällä sielu, mieli ja ruumis pääsivät rauhoittumaan. Sanoinkin Juusolle, että sitten kun joskus tulevaisuudessa saan burn outin ja joudun puolen vuoden sairaslomalle, mä matkustan Chiang Maihin ja liityn erilaisille kursseille väkertämään ties mitä hauskaa. Joku muukin on tainnut ajatella samalla lailla sillä turisteista suurin osa oli hieman vanhempaa väkeä.

Meillä ensimmäiset päivät kuluivat vain kaupungilla kulkien ja paikkoja ihmetellen. Vanha kaupunki oli helppo ottaa haltuun jalkaisin ja omaa etenemistä pystyi tauottamaan pysähtymällä ravintolaan tai kahvilaan mutustelemaan herkkuja. Chiang Maissa on todella paljon kasvisruokaa tarjolla ja muutenkin paikka tuntui olevan vähän valveutuneempi erilaisia ympäristöasioita kohtaan. Esimerkiksi tupakointi oli monessa paikassa kiellettyä ja seiskaleiskoissa kysyttiin aina tarvitaanko pussia (yleensä ostokset vain tunkaistaan miljoonaan pikkupussiin).
Chiang Mai on todellinen puuhastelijoiden paratiisi. Kursseja löytyi joka lähtöön aina Thai-kielestä Muay Thaihin ja hieronnasta ruuanlaittoon. Voi trekata, meloa, vieraillavuoristo kylissä, nähdä elefantteja ja liitää puiden yllä. Meidän neljä päivää ei riittänyt kuin vain pintaraapaisuun. Pelkän hengailun lisäksi kerkesimme osallistua thai- kokkikurssille ja vierailimme Elephant Nature Parkissa. Molemmat olivat aivan mahtavia kokemuksia ja ansaitsevat omat erilliset tarinat.

Loppuun ei voi todeta muuta kuin, että lyhyen reissumme aikana Chiang Mai pomppasi kyllä yhdeksi lempparipaikaksi Thaimaassa. Ihan harmittaa miksei ole aiemmin saanut persettään ylös rantatuolista ja matkustamaan pohjoiseen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!
Hintatietoja:

Lennot Bkk-Chiang Mai-Bkk 70 e
Guesthouse Tri Gong Residence 750 baht (17 e) /yö
Taksi kentältä hotellille 120 baht (2,70 e)
Fried rice + shrips 75 baht (1,70 e)

6 kommenttia:

 1. Voi kihveli. Jo Rimman tarinoinnit Chiang Maista saivat mielenkiinnon heräämään ja tuo maininta raikkaasta ilmasta sai mut avaamaan nokairin sivut. Harmi, etteivät lennä täältä Phuketista mutta pitääpä katsella muitakin yhtiöitä. Tässä ehtisi muutaman päivän reissun Chiang Maihin tekemään ennen siirtymistä Malesian puolelle.

  Btw, tykkään kovasti, kun laitat nuo hintatiedot loppuun! Uskon, että niistä on iloa kaikille matkaansa suunnitteleville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh, kannattaa kyllä mennä, lyhytkin visiitti on kyllä jokaisen euron arvoinen kokemus! Ja tuonne kyllä operoi aika moni lentoyhtiö, jos sitten esim. Air Asia lentäisi sinne suoraan Phuketista.

   Ja toivottavasti hintatiedot auttaa ihmsiä! Ei matkustelukaan mitään salatiedettä ole niin kiva antaa lukijoille jotain osviittaa siitä, paljonko rahaa menee. Varsinkin heille, jotka eivät matkusta paljoa, sillä monilla tuntuu edelleen olevan sellainen käsitys, että matkustaminen on kallista :)

   Poista
 2. Täytyy rehellisesti sanoa, ettei Aasia tai Thaimaa ole ikinä mua vetänyt puoleensa, mutta nyt kun olen sun blogias jonkin aikaa seurannut niin on innostus sinnekin suuntaan vähän herännyt :)

  Mun mielestä kans noi hintatiedot on tosi kivoja, mutta olisko ihan hömppäidea laittaa niihin vielä vaikka sulkeisiin hinnat euroissa. Mulle ei nimittäin ainakaan noi bahtit sano kyllä yhtään mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, ei ole yhtään huono pyyntö! Olen joihinkin postauksiin laittanutkin euroja, mutta nyt taisi kyllä joku megalaiskuus yllättää :D Korjataan tilanne samointein!

   Ja otan tuon kyllä aikamoisena kohteliaisuutena, että mun tarinoinnit ovat herättäneet mielenkiintoa Aasiaa ja Thaimaata kohtaan :)

   Poista
 3. Aasia on kiehtonut minua jo ennestään ja nämä tarinat eivät kiinnostusta kyllä lainkaan vähennä :). Tuosta paikasta oon kuullut paljon hyvää, mutta kirjoitit niin selkeästi miksi tykkäsit paikasta, joten tää taisi kyllä olla sellainen viimeinen kiinnostuksen herättäjä! Pakko päästä jossain kohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kannattaa ehdottomasti matkustaa! :)
   Tämä on myös täydellinen kohde heille jotka eivät rannalla lekottelusta niin kiinnostu. Tai jos örveltävät kännituristit ahdistaa xD

   Poista

Nyt sitä kommenttia!