torstai 20. helmikuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY: Auringonlaskut Aasiassa

Taas koitti matkailutorstai! Me ollaan juuri tällä hetkellä Chiang Maissa, joka jo puolikkaan päivän aikana onnistui hurmaamaan täysin Bangkokista eroavalla ympäristöllään ja leppoisalla tunnelmallaan. Tämän kirjoituksen aikana haluan kuitenkin Chiang Main sijaan palata menneeseen Aasian turneeseen ja sen aikana bongattuihin upeisiin auringonlaskuihin. Bangkokissa taivas on aikalailla koko ajan harmaan savupilven peitossa joten siellä ei paljoa pääse nauttimaan värikylläisistä auringonlaskuista. Mukavaa siis päästä kuvien avulla muistelemaan kuinka erilainen voi päivän muuttuminen yöksi ollakaan.


"Siperian Helmi", Olkhon, Venäjä

Keskellä Siperiaa, lähellä Irkutskin kaupunkia sijaitsee Baikal-järvi, tuo maailman syvin järvi, joka pitää myös sisällään n. 20% maailman makeasta vedestä. Olkhon on Baikalin suurin saari, ja sen pienestä kylästä avautuvat majesteetilliset näkymät: aina kylmävetinen järvi ja sen takana siintävät lumipeitteiset vuoret. On aikamoinen fiilis seistä järveen syöksyvän kukkulan reunalla kylmän Siperian tuuleen riepotellessa vaatteita ja katsella näitä maisemia.


Terelj, Ulan Bator, Mongolia 

Mongolian pääkaupungista, Ulan Batorista pääsee helposti Tereljin kansallispuistoon. Siellä tuli toteutettua oma pitkäaikainen unelma: nukkuminen jurtassa Mongolian aroilla ja ratsastaminen hevosella samoissa maisemissa. Aurinko laski melkein täydellisessä hiljaisuudessa ja eteen avautui elämäni kirkkain tähtitaivas.


Lautta, Itä-Kiinan meri 

Shanghain futurististen pilvenpiirtäjien kupeesta lähtee pari kertaa viikossa matkustajalautta kohti Japanin Osakaa kuljettaen pääasiassa kiinalaisia turisteja nousevan auringon maahan. Halvimmassa matkustusluokassa, 18 neliön huoneessa nukkuu 20 naista lattialla kylki vasten kylkeä ja siellä myös itse kyyröttelin suurimman osan matkan 48 tunnista.


Big Buddha, Hong Kong 

Kaapelihissikyyti metropysäkiltä Big Buddhalle vie noin 20 minuuttia. Paluumatkamme venähti pitkän jonon vuoksi alkuiltaan. Sehän ei lopulta paljoa haitannut kun näissä maisemissa sai liitää vuorien ylitse auringon sukeltaessa mereen.


Sairee beach, Koh Tao, Thaimaa 

Sukelluksestaan tunnettu Koh Tao on pikkuisin kolmesta Siamin lahdessa sijaitsevasta saaresta. Lokakuussa siellä on vielä sadekausi meneillään ja se tuli huomattua oleskelumme aikana: kahdesta viikosta ehkä 3-4 päivää oli sadettomia. Niinä harvoina päivinä kun ilma helli, saimme nauttia päivisin auringon paahteesta ja illan tullen mykistyimme auringonlaskun satumaisista väreistä. Nämä ovat todellakin niitä postikorttimaisemia.


Corong corong, El Nido, Filippiinit 

Myös Filippiineillä aurinko antaa parastaan ja auringonlaskujen seuraamisesta voi tehdä uuden harrastuksen matkansa ajalle. Palawanin saarella sijaitseva El Nidon kylä ja sen lähirannat vievät matkaajan menneisyyteen, muutaman kymmenen vuoden taakse jolloin kaikki oli vielä hieman kehittymätöntä mutta ah niin aidon kaunista.


Koh Samet, Thaimaa 

Aurinko laskee ja työpäivä päättyy. Ainakin hedelmämiehellä.

Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä prettyprettyugly.

19 kommenttia:

 1. Ihania maisemia ja tunnelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan itsekin oikeastaan äimistyin kuvia katsellessa (varsinkin Baikal ja mongolia) että hei, mähän oon oikeesti ollut tuolla, wau! xD

   Poista
 2. Aivan mahtavia maisemia, juuri sellaisia epätodellisen näköisiä postikorttikuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en vieläkään voi ymmärtää miten tuolla Taolla nuo värit olivat noin täydellisiä!

   Poista
 3. Vau mitä kuvia! Auringonlaskut voi vaan olla niin upeita. Itselläkin on kamera täynnä niitä maailman eri kolkista... Ja tuo Baikal-järvi, sinne on kyllä lähivuosina päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) Jotenkin nuo hetket sykähdyttää todella paljon!

   Poista
 4. Mielettömiä kuvia! Kaapelihissikyyti noissa maisemissa ei tosiaan kuulosta pahalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan! Oli oikein mukava lisä tuohon päivään vaikka se yli tunnin jonotus saikin ensin vanteen kiristymään päähän x) Kummasti moiset unohtui kun päästiin ylös :P

   Poista
 5. Tä oli ehkä mun lemppari postaus ikinä <3 Miksi mä en oo koskaan tullut Big Buddhalta alas auringonlaskun aikaan? Tämä asia pitää korjata melkein välittömästi. En myöskään tiennyt, että Shanghaista voi lauttailla Osakaan! Tästä aiheesta toivon postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3<3

   Joskus kun aikaa on enemmän (kesällä?? :D) niin haluaisin kirjoittaa tänne hyvät koosteet tuosta trans-mongolian vaiheista. Nyt voi tuosta ferrystä lukea hieman täältä:
   http://fatinbkk.blogspot.com.au/2013/09/shanghai-ferry.html

   Poista
 6. Huh huh, aika mielettömiä kuvia!! Me käydään toivottavasti tässä reissun aikana tuolla Uuden-Seelannin länsirannikolla, siellä niitä auringonlaskuja pitäisi päästä ihailemaan. Vaikka auringonlaskut eivät se varsinainen syy sinne matkaan olisikaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Auringonlaskut ovat kuitenkin varmasti hyvä lisä länsirannikon matkustukseen :)

   Poista
 7. Kaunista, erittäin kaunista! :) Baikal-järven auringonlaskut ovat kerrassaan upeita ei siitä mihinkään pääse. Olen kuullut El Nidosta niin paljon hyvää että ehkä sinne täyty jossain vaiheessa matkustaa - eikä vähiten noiden sun kuvien takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baikal-järvellä itselleni tuli jotenkin todella vahvasti sellainen "maailman äärillä"-fiilis. Siellä konkretisoitui kaikki junalla ajetut kilometrit ja piti vaan todeta itselle, että nyt ollaan kaukana.

   El Nido on kyllä leppoisa kylä täydelliseen tsillailuun ja ajantajun unohdukseen :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!