keskiviikko 5. helmikuuta 2014

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Kiinalainen uusi vuosi Bangkokissa

"Vuosi 2014 on oiva vuosi matkusteluun ja yhteisöllisiin tapahtumiin. Puu-Hevosen vuosi palkitsee myös rehelliset mielipiteet, kärsivällisyyden ja kurinalaisen ajattelun, on aika tehdä nopeitakin muutoksia ja tavoitella omia päämääriä uusiin, hyödyllisiin tilaisuuksiin tarttuen. Vuosi saattaa tuoda eteen monia risteyksiä, jolloin rohkeus, joustavuus sekä omintakeiset ideat ovat työkaluja tulevaisuudessakin kestäviin ratkaisuihin. Hevonen rakastaa myös vapautta, joten nyt jos koskaan kannattaa palata luontoon, nauttia ehkä vaihtoehtoisista elämäntavoista ja niiden tuomista seikkailuista!"

Hyvää vihreän puuhevosen vuotta 2014 kaikille! Kiinalainen uusi vuosi vaihtui 31.1 ja juhlinnat täällä Bangkokissa jatkuivat aina 5.2 saakka. Me teimme pienen pyrähdyksen kaupungin Chinatowniin 1.2 ihmettelemään juhlatoimituksia. Porukkaahan oli liikenteessä juuri auringon laskun aikaan aika messevästi ja eteneminen tapahtui hitaasti mutta varmasti massan mukana huojuen pelipaikoille.
Temppelin edessä poltettiin jättimäisiä punaisia kynttilöitä, oli mahdollista saada munkin siunaus, ostaa miljoonia helyjä, uhrata rahaa jumalille ja tiputtaa kolikoita suurten säästöpossu-patsaiden sisään. Samaan aikaan suuri kultainen ihmislohikäärme kierteli ihmisten seassa ja rumpu pauhasi taukoamatta. Itsehän vain himoitsin rahapuiden ja rahanauhojen perään, haha (opiskelijabudjetti on opiskelijabudjetti täälläkin).

Jotenkin tuo Chinatown tuotti pienoisen pettymyksen uuden vuoden juhlinnan merkeissä. Voihan olla, että emme osanneet mennä oikeaan paikkaan (vaikka pyörittiinkin portin, temppelin ja esiintymislavan luona) tai emme länkkäreinä osanneet päästä siihen fiiliksen mukaan. Mutta tuntui, ettei siellä oikein ollut mitään. Paitsi ihmisiä enemmän kuin laki sallii. Tämä oli omissa kokemuksissa tasoa tulipahan nähtyä. Chinatowniin haluan kyllä palata vielä myöhemmin paremmalla ajalla tutkimaan paikkoja tarkemmin.


Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä prettyprettyugly.

6 kommenttia:

 1. Temppelit on niin kauniita ja satumaisia! Tuli ihan ikävä Bangkokia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Itse varsinkin tykkään todella vanhoista temppeleistä, niissä on kyllä jotain taikaa! Vähän eri näköistä kuin perus Luterilais-kirkko Suomessa x)

   Poista
 2. Ai että ihania nämä kiinalainen uusivuosi-postaukset. Mä haluan joskus kokea sen Kiinassa - tosin Bangkokin kelpaisi ei sillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. x) Me juuri palattiin Auytthayasta ja siellä vasta olikin kova meno kun oli juhlahumun vika päivä. Kyllä rumpuja päristeltiin ja gongia hakattiin! Lisäksi oli kauneuskisailua(tms), ruokatoria ja kaikkea muuta. Olimme ihan äimän käkenä siellä :P

   Poista
 3. Siellä osataan juhlia oikein pitkän kaavan mukaan, niin kuin pitääkin :) Puu-hevosen vuosi kuulostaa erinomaiselta, muutoksia on toivottavasti tulossa täällä monellakin saralla ja ohjeen mukaan täytyy niiden tullessa tehdä nopeitakin päätöksiä! Kauniita kuvia, jälleen kerran, niin kaukana siitä kaikesta mitä olen itse reissuillani kokenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse myös tykästyin todella paljon tulevan Puu-heppa vuoden povaamiin tapahtumiin :) Muutokset tuulet saavat puhaltaa niin paljon kuin haluavat, innolla oota tulevia tapahtumia.

   Ja kiitoksia!

   Poista

Nyt sitä kommenttia!