perjantai 28. helmikuuta 2014

Kuulumisia välitenttien välistä

26.2 pärähtivät käyntiin välitentit meidän koululla ja ne kestävät 7.3 saakka, eli melkein kaksi viikkoa. Tällä viikolla mulla oli vaan yksi tentti, International management, joka oli tänään (hengissä selvitty!). Ensi viikolla sitten painetaankin siellä psykoosin rajamailla kun on kolme tenttiä (ti, to ja pe). Mun kaaliin ei ole ikinä selvinnyt tenttiviikkojen hyödyllisyys, sillä ainakin itsellä opiskelumotivaatio laskee tuolloin aina alimmilleen ja turhaudun maanisesta pakollisesta pänttäämisestä. Useimmiten käykin niin, että raivokkaan (parituntisen) lukemisen, kirosanojen ja rauhoittavien lääkkeiden jälkeen menee tenttiin ripuloimaan jotakin turhaa paperille ja astuessa ulos luokkahuoneesta ei enää muista mitään koko aiheesta. Hyödyllistä?

Omat tavoitteet tenttien suhteen ovat kunhan läpi pääsee niin hyvä on. Pessimisti ei pety. Kaikki muu on positiivista ekstraa. Luotan myös meidän koulutusjärjestelmän opettamaan jaloon taitoon soveltaa tietoa eli suomeksi sanottuna jauhaa kakkaa. Thaimaassa vieläkin panostetaan ulkoalukuun, joten paikallisväestö on enemmän tai vähemmän lirissä kaikenlaisten case-tehtävien parissa joten siellä on oma mahdollisuus loistaa. Tän päivän kokeessa ei kyllä loistokkuutta herunut, aivot oli hieman jumissa ja vaikka kerrankin muistin teorian, niin jotenkin sen hyödyntäminen casen tietoihin oli hyvin köyhänlaista. Oma arvio panokselle on 2,5/5.

Näitten avulla jaksaa lukea!
Tentti"viikon" vuoksi me ollaan enemmän tai vähemmän jumissa Bangkokissa. Vaikka pommit paukkuu ja uutiset vihjailevat sisällissodasta, ollaan me kuitenkin nyt hieman höllennetty tätä omaa vankilaa ja käyty välillä keskustassa pyörimässä. Varovaisesti tietenkin. Käytiin toissapäivänä Siam Paragonissa leikkimässä turisteja, ostin jopa H&M:stä itselleni trikoot silmällä pitäen Tokion reissua niin ei selluliittireidet jäädy Japanin keväiseen ilmaan. Samalla löydettiin alakerran Siam Gourmet -ruokakaupasta ihka oikea salaattitiski missä sai koota itselleen pöperöä 35 baht/100 g hintaan (0,80e/100 g). Kuvaaminen oli kielletty niin ei ole kuvia tiskin tarjonnasta, mutta valikoimissa oli todella monipuolinen vihannes ja hedelmä osio, paljon papuja ja muita jyväsiä, kunnon kastikkeet, monet salaatit ja erilaisia grillattuja/marinoituja sieniä, kesäkurpitsoja, munakoisoja ja vuohenjuustoa. Oli pakko ostaa mukaan ja salaatti oli taivaallista Italialaisen yrttikastikkeen kera.

Salaatti ja kastike yhteensä 125 baht (2,85 €)
Kirjoitin jo aiemmin siitä, ettei elämää Suomessa ole täällä olon aikana unohdettu. Tällä viikolla onkin ollut kainennäköstä säheltämistä sähköpostin avulla, ostin meinaan huuto.netistä itselleni kivan pyörän kesäksi ja sen toimitus vanhempien luokse piti sovitella maanantaille. Oli pientä "ajatusten vaihtoa" nykyisen vuokralaiseni kanssa asunnon irtisanomispolitiikasta ja siinä kohtaa verenpaine meinasi jo nousta aika vaarallisiin lukemiin. Nyt asia on onneksi kunnossa ja tiedän jo, että palatessani Suomeen voidaan järjestää muutto seuravaalle viikolle sillä asunto tyhjenee jo maaliskuun alussa (hei hei ne loputkin säästöt kun pitää maksaa omasta pussista 3 kk maksut, jippii!).

Lisäksi sain eilen postissa kauan odotetun paketin josta kuoriutui tuleva raamattuni, Tampereen yliopiston Politiikan tutkimuksen pääsykoekirja. Sen kimppuun kävinkin jo ja tarkoitus on oman tappavan suunnitelman avulla lukea kirjaa läpi täällä ollessa jo niin, että pääsykokeiden aikaan osaan kirjan ulkoa etu- ja takaperin. "Otetaan iisisti" ajatelma on nyt muuttunut "otetaan iisisti, mutta tehdään töitäkin välillä" toteamukseksi eikä se kyllä haittaa ollenkaan. Pientä reenausta jo kesää varten jolloin pitää palata työelämään takaisin.

Huomenna menemme State Towerin Sirocco baariin kilistämään Blog Awardsien voitolle muutamien vaihtareiden kanssa, eli pientä sosiaalisoitumisen tynkää luvassa! Hyvää viikonloppua!


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä pääsykoekirjan pariin ja tentteihin myös, ei käy kateeksi..... :I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Viikko piinaa ja sitten voi taas onneksi hengähtää :P

      Poista

Nyt sitä kommenttia!