tiistai 25. maaliskuuta 2014

"All my bags are packed I'm ready to go..."

"Cause I'm leavin' on a jet plane
Don't know when I'll be back again"


Laukut ovat todellakin nyt pakatut ja huomenna nokka osoittaa kohti Itä-Aasiaa. Lennämme Taipein kautta Tokioon Air Chinan koneella ja tähän aikaan olemme jo mukavissa asemissa Ryokan-hotellimme tatamilla. Tämä reissu ei olisi voinut tulla yhtään parempaan aikaan, Bangkokin hiljalleen saapuva kesä on tuonut kiusaksemme jo hyvinkin häiritsevän kuumuuden (se normaali Thaimaan kuumuus ei ole mitään verrattuna tähän kosteaan hapettomaan vyörymään) ja on ihanan helpottavaa pitää siitä vähän taukoa.

Tokiossa on tällä hetkellä juuri parhaimmillaan kirsikkakukkien kukinta-aika, Hanami, joka oli meidän reissuajankohdan valitsemisen oleellisin syy. Kymmenen päivän aikana onkin tarkoitus ihmetellä tätä vaaleanpunaista unelmaa Tokion eri puistoissa ja siinä sivussa sitten toimia japanilaisen ruuan syöttöporsaana. Jännittää siirtyä nyt pitkästä aikaa vähän viileämmille leveyspiireille, vaikka viileys meidän tapauksessa tarkoittaakin sellaista 15-20 asteen keväistä ilmaa. Oikein odotan innolla raikasta ilmaa ja pakkasin jopa pipon mukaan. Elättelen toiveita siitä, että sille ja "kashmir"-huiville tulee käyttöä reissulla...

On muuten aivan mahtava fiilis palata Tokioon. Trans-Mongolia ja Japanin Interrail päättyivät viime syyskuussa Tokioon ja Juuso vieraili siellä taas viime toukokuun aikana veljensä kanssa. Molemmille jäi palava halu matkustaa maahan uudestaan, joten kun olosuhteiden vuoksi vaihto-opintojen ajalle oli mahdollista valita vain yksi ulkomaan kohde, oli päätös aika helppo tehdä. Saavat nyt Singapore ja Etelä-Korea jäädä odottamaan vuoroaan, sillä Nousevan auringon maa on nähtävä uudestaan!

Tällä matkalla molemmat tietää minne ollaan menossa (ainakin suurinpiirtein) eikä tällä reissulla tarvitse tuhlata aikaa niihin välillä niin rasittaviin uuden maan juttuihin, kuten metrolippuautomaatin ihmettelyyn, metrokartan tulkintaan, hotellien etsimiseen (hotellit ovat tuttuja jomman kumman reissuilta) ja kun kaupungista on jo jotain osviittaa, on eri paikkojen tutkiminen paljon tehokkaampaa sekä myös rennompaa kun ei ole hukassa koko aikaa. Uuh, en malta oottaa!
Pisulle haastetta

16 kommenttia:

 1. Jee, hyvää matkaa ja lomaa! En ole ikinä nähnyt livenä tuollaista vessaa, joten nää kuvat on mulle aina yhtä ihmeellisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oli kyllä jännä veski (jossakin suuressa ostoskeskuksessa muistaakseni) ja tarkkaan piti katsoa mitä nappia painoi :P

   Poista
 2. Hahahaaa, en kestä tota viimestä kuvaa :D Onko toi oikeesti vessassa? :D

  VastaaPoista
 3. Nytkö sen aika jo on! Ihan mieletöntä matkaa! PAljon kirsikankukkakuvia, kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Oi Hanami! Mä pääsin ihastelemaan sitä viime vuonna jopa täällä Helsingissä, tuolla pienessä japanilaisessa puutarhassa. Mutta voi kun ne näkisi vielä joku päivä ihan autenttisina siellä suunnalla maailmaa!

  VastaaPoista
 5. Japani! Siis ymmärrän ihan täysin, miksi tuonne on muillakin niin palava halu päästä uudestaan :D. Se on vaan niin tajuttoman upea maa ja erityisesti Tokio on niin hieno kaupunki. Kävin siellä viime syksynä ensimmäistä kertaa ja idioottina luulin, että se tyydyttäisi haluni päästä käymään Japanissa. Toisin kävi. Nyt en osaa enää muuta ajatellakaan kuin takaisin pääsemistä :).

  Kaiken lisäksi olet siellä Hanamin aikaan! Mahtavaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Joo, sitä kuvitteli, että rapsuttamalla kutinaa se lähtisi pois, mutta mitä vielä! Sinnehän se jäi kutisemaan entistä enemmän. Japani on samaan aikaan niin samanlainen ja niin erilainen länsimaiden kanssa, että jopa pienetkin asiat ovat jo nähtävyyksiä itsessään. Ajan saa hyvin kulumaan vaan eri paikoissa kävelemällä ja maailmanmenoa ihmettelemällä :)

   Poista
  2. Niinpä!

   Juuri se idän ja lännen sekoitus tekee siitä mielenkiintoisen, mutta toisaalta kyseessä on ihan täysin oma MAAILMANSA eikä pelkästään ainutlaatuinen maa :). Se on hauskaa nähdä, että tavalliset asiat voidaan tehdä siellä ihan erilaisella tavalla, mutta toimivalla sellaisella. Tokiossa ei varsinaisia nähtävyyksiä pahemmin ole, mutta toisaalta se ei tarvitse niitä, kun ruokakaupassa käyminenkin on ihmeellinen kokemus ;)

   Poista
  3. Hmm, mutta onhan täällä myös nähtävyyksiäkin vaikka mitä! Keisarillinen puutarha, Sensoji-temppeli ja ne tuhannet muut temppelit, varmasti monia museoita jonne itse en ole eksynyt, huvipuistoja jajajjaa... Mutta kuten sanoit niin se ruokakaupassakin vierailu on jo aikasmoinen kokemus joten täällä ei tarvitse harrastaa sellaista nähtävyydeltä toiselle juoksemista vaan ihan tavallisilla kujijlla voi köpötellä :)

   Ja vaikka japanilaiset ovatkin olleet teknologian ihmelapsia niin heilläkin kyllä on joitakin mielenkiintoisia aivopieruja. Mutta maassa maan tavalla :D

   Poista
  4. Totta. Ilmaisin asian huonosti. Nähtävyyksiä on, mutta mielestäni niitä on todella vähän kaupungin kokoon nähden. Mutta vastapainoksi kaupunki tarjoaa ihan mielettömästi muuta nähtävää. En siis laskenut museoita ja useimpia temppeleitä näihin nähtävyyksiin vaan pidin niitä sellaisena mukavana lisänä :). Mutta tämähän on vain oma tapa ajatella asiaa :P.

   Kyllä niitä ihmeellisiäkin ideoita löytyy tuolta :P. En vieläkään ymmärrä, miksi he käyttävät kyykkyvessoja JA high tech vessoja.

   Poista
  5. Joo, tästä voisikin kehittää syväluotaavan keskustelun siitä minkä mieltää nähtävyydeksi :P

   Ja tätä vessa-asiaa pohditaan mekin! Jossain ostoskeskuksissa saattaa olla vessoissa yksi kyykkyvessa tai sitten metron vessoissa kaikki yhtä lukuunottamatta ovat kyykkiksiä. Ehkä laajin tuotteen elinkaari nähtävillä samassa paikassa jos näin voidaan sanoa. Pissareikä maassa---> WC joka puhuu x)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!