perjantai 7. maaliskuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY: Bangkok skyline

Viime lauantaina päätimme uskaltaa työntää nokkamme ulos Bangkokin pakokaasujen keskuuteen ja lähdimme suunnistamaan kohti Lebua State Toweria. Hotellin 64. kerroksessa sijaitsee Sirocco Bar, jonka puitteet ovat monelle tuttuja Hangover 2 elokuvasta.  Hotelli sijaitsee lähellä Chao Phraya-jokea muiden hienojen hotellien (kuten Shangri-la) alueella. Sovimme tapaavamme muut suomalaiset vaihtarit paikan päällä klo 18.30, joten lähdimme sopivasti 1,5 tuntia aiemmin suuntamaan kohti yläilmoja taksin, junan, skytrainin, kävelysillan ja tuktukin avulla. Olimme n.20 minuuttia myöhässä...

Sirocco, maailman korkein ulkoilmabaari, aukeaa joka ilta klo 18.30. Paikalle kannattaa suunnata heti aukeamisen tienoilla, näin välttää suurimmat ruuhkat ja pääsee nauttimaan auringonlaskusta Bangkokin yllä (mitä siitä nyt onkaan nähtävissä saastepilven takaa). Koska paikka on vähän fiinimpi, on pukeutumiskoodina smart casual. Ei siis shortseja, hihattomia, flipfloppeja tai revittyjä vaatteita. Ylös meneminen on täysin ilmaista eikä juomiakaan ole pakko ostaa jos liikkuu vain näköalapaikalla eikä mene baariin. Kuvaaminen on sallittua vain tietyissä paikoissa ja sääntöjen noudattamista vahtii puolen tusinaa turvamiestä.

Tarkoituksena oli kilistellä Blog Awards-voitolleni, joten suuntasimme rohkeasti baarin puolelle ja koitimme pitää parhaamme mukaan pokerinaama kunnossa selatessamme drinkkilistaa. Juomat eivät maksaneet sitä 30 dollaria mitä luulin, olutta sai "jo" 320 bahtilla (7,30 €) ja drinkit maksoivat 590 bahtia (13,40 €). Hintoihin lisättiin toki 10% palvelumaksu sekä 7% vero eli drinkin hinta pompsahti suoraan 16 euroon. Kunnon opiskelijoina pojat ottivat kaljaa ja me tytöt otimme puoliksi Hangover-elokuvan nimikkodrinkin Hangovertinin. Ella kuvailikin drinkkiä osuvasti "Oli pahaa, näytti viemäriltä ja maistui havuilta".

Maisemat olivat baarissa kuitenkin upeat jos yhtään syttyy pimeydessä tuikkiville pilvenpiirtäjille ja loputtomiin jatkuvalle sähköiselle valomerelle. Omasta mielestäni paikka oli hyvinkin ylihintaisen drinkinpuolikkaan arvoinen, varsinkin kun nyt voi todeta vihdoinkin nähneensä auringonlaskun myös kaupungissa. 

Onko muilla omia suosikkejaan korkeiden rakennusten parissa?
Vinkkejä paikoista joissa olisi pakko käydä?


Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä @prettyprettyugly.

5 kommenttia:

 1. Mulla taitaa olla jonkinlainen pakkomielle korkeisiin paikkoihin, vaikka niitä ihan kauheasti pelkäänkin. Eiffeliin oli päästävä, vaikka polvet menivätkin korkeimmassa kerroksessa ihan veteläksi. Singaporessa ja Langkawilla oli ängettävä cable cariin. Tampereella käydäessä on päästävä vähintään Pyynikin torniin (eikä muka munkkien takia), jos Näsinneulaan ei ehdi. Kotikaupungissa, Hämeenlinnassakin tykkään piipahtaa Aulangon näköalatornissa. Singaporessa 1-Altitude kuulostaa Siroccon kaksoisveljeltä, kalliita juomia ja upeat näkymät! Tosin siellä oli kyllä ihan hyvää viiniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jonkinasteen korkeanpaikankammo, tai ehkä enemmän kauhea pelko, että sieltä korkealta tippuu (ihanat unet missä putoaa korkeaaaaaltaaaa). Eiffel-torni oli kyllä vaikuttava ilmestys, mutta olin silloin aika tiukasti liimautuneena takaseinään kiinni xD

   Mietin juuri, että oliko Singaporessa joku megahotelli, jonka kattouima-allas päätyi lasiseinään korkeuksissa? Se olisi aika kuumottava paikka uiskennella :)

   Poista
 2. Hei onnittelut kisan voitosta!!!! Korkeiden rakennusten koluaminen on kyllä jäänyt vähiin... Eiffel-tornissa kävelin rappusia ekalle tasolle - TOSI huono idea, meinasi korkeudenpaikankammo iskeä ihan täysillä, vaikka sitten siellä ihan ylhäällä olo oli jo parempi (ja kyytinä siis hissi). Meikäläiselle taitaa sopia paremmin nuo korkeat kukkulat mitä miedänkin kodin läheltä Norjasta löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Korkeat kukkulat ovat kyllä varmasti komean näköiset nekin. Sarille jo totesinkin, että itsellä on kaamea pelko putoamisesta joten kaikenlainen kiipeily on taas itselle todella hermostuttavaa puuhaa.

   Poista
 3. Ah, upeita kuvia! Mulla on niin ikävä Bangkokia. Voi kun sinne pääsisi taas pian! :)

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!