torstai 13. maaliskuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY: Mä meren kutsun kuulen

"lähdetään kauas pois
sinne mis on lämmin
ja niin paljon elävämmin
loistaa tähdet ja kuu"


Torstai, pitkän viikonloppumme toinen päivä. Päivä, johon mennessä ollaan jo hyvin saatu levättyä ja loikoiltua, mutta myös päivä, jota seuraa vielä ruhtinaalliset kolme uutta vapaapäivää. Hahhaa, nyt jos koskaan olen todella tyytyväinen päiväjärjestykseemme. Olen myös aika tyytyväinen siihen, että kaukaa viisaana keksin lennon etelään olevan loistava idea toteuttaa tenttiviikkojen jälkeen.

Nyt 2,5 kk Bangkokissa asumisen jälkeen konkretisoitui se asuminen. Vaikka tämä onkin yhtä pitkää matkaa koko aika, niin kyllä se arki vaan saapui tännekin ja toi mukanaan haaveen päästä muualle. Erityisesti lähemmäksi luontoa, paikkaan jossa on rento fiilis ja vapaus. 5 päivän reissu Krabin Aonangiin on siis enemmän kuin nappivalinta. Ja vaikka olemmekin saapuneet paikkaan jossa optikkoliike "palvelee Suomeksi" ja joka toinen valkoinen henkilö tuntuu olevan Suomesta, on lomatunnelma saavutettu. Tänään päästiin esimerkiksi toteuttamaan yksi reissun haaveista ja kajakoimme mahtavien maisemien ympäröimänä Railay beachilla. 

Meri ja meren läheisyys kyllä tekee valtavasti, niin visuaalisesti kuin henkisesti. Sitä ei edes tajunnut mitä on hetken aikaa kaivannut betoniviidakossa ennenkuin saapui Andamaanienmeren kynnykselle ja kuuli aaltojen loiskeen. Nyt seuraamme sanontaa less is more ja otamme iisisti.


Onko muilla mitään tiettyjä maisemia, jotka antavat voimaa ja tuntuvat hyviltä?


Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä @prettyprettyugly.

12 kommenttia:

 1. Mun paras melontareissu on juurikin tuolta samaisesta paikasta! Vuokrattiin toissatalvena kajakit Tonsailta ja kierreltiin niitä upeita merestä nousevia kalliomuodostelmia. Täydellinen päivä! Jos kiinnostaa niin linkin takaa löytyy juttu melontaretkestä kuvien kera:

  http://kinttupolulla.blogspot.com.es/2013/11/jattihamakit-ja-melontaretki-tonsailla.html

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit, kiitos linkistä! Meenkin heti lukasemaan :) Tuolla oli kyllä aivan ihanat maisemat ja koska me ei päästy Vietnamin Halong Bayssa melomaan kylmän ilman vuoksi niin nyt vihdoinkin sitten päästiin ja vielä aika samanlaisiin maisemiin. Oli niin huippua vaikka olematon haba väsyikin aika nopeasti x)

  VastaaPoista
 3. Nämä kolme maisemaa varmasti tuntuis oikein hyviltä nähdä livenä eikä näin ruudun takaa toiselta puolelta maapalloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo limestone-vuoret ovat kyllä aivan uskomattoman näköisiä. Ja kajakilla kun pääsee omaan tahtiin muiden turistien ulottumattomiin tutkimaan paikkoja niin saa vaan rauhassa nauttia luonnosta :)

   Poista
 4. Noi on kyllä meijänkin reissun parhaimmat kajakointi paikat :) Nauttikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kajakointi oli kyl niin odotusten mukaista! Mitä nyt meidän "veo, veto" oli välillä "mitä sä oikein teet?!?!?" ja "minne me ollaan menossa??!?!" :D

   Poista
 5. Voi Ao Nang, vaikka onkin turrepesäke, niin olihan siellä silti mukavaa. Ja söin siellä paikallisesta katukeittiöstä yhden parhaista tomymeista ikinä. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, tämä ON kyllä niin turrepesäke ettei mitään järkeä! :D Olen juuri miettinyt, että kuinka tästä paikasta saisi kirjoitettua aidon postauksen, joka olisi kuitenkin edes suhteellisen korrekti... Turrepesäke on aika hyvä määritelmä tälle :) Mutta siitä huolimatta saatiin täältä juuri sitä mitä tultiin hakemaan ja neljä päivää oli juuri sopiva aika ettei alkanut ihan tuhottomasti ahdistamaan muut suomalaiset köh köh.

   Poista
 6. Ihania maisemia, kyllähän sitä lämpöisessä ja meren äärellä mieli lepää. Varsinkin jos on vähän rauhallisemmassa paikassa, mutta mielialasta ja toiveista riippuen kyllä ne ruuhkaisemmatkin rannat aina välillä kelpaavat :). Ja metsässä ja vuorilla sitten rentoutuu vielä paremmin! Vaikka olen nyt Suomessa, missä noita lätäköitä ja puita on paljon ympärillä, niin täälläkin pitää aina välillä päästä syvälle hiljaiseen metsään tai järven äärelle missä ei ole muita ihmisiä. Siellä sitä rauhoittuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krabi oli kyllä juurikin sellainen ensiapu kasvaneeseen luontonälkään! :)

   Ja en malta odottaa kun pääsee Tampereella taas luonnon äärelle! Asuntoni sijaitsee kävelymatkan päässä uimarannasta ja metsässä menee useita polkuja joita saa yleensä talsia ihan omassa rauhassa. Autuutta!

   Poista
 7. Tuttu biisi, tuo soi ennen Uuteen-Seelantiin lähtöä jatkuvasti ja vieläkin se pistää hymyn huulille. :) Ihanaa että lomatunnelma on saavutettu! Täältä on löytynyt montakin maisemaa mikä saa huokaisemaan helpotuksesta ja tuo hyvän olon tunteen, mutta sama on kotona Norjassakin ja Suomessa varsinkin mökkimaisemissa. Ihanaa iisisti ottamista sinne, meillä alkaa pitkä matka kohti Suomea ja Tamperetta huomenna!

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Omat maisemat on joko juurikin merenranta ja auringonpaiste tai kattoterassi ja viinilasi!:)

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!