sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Maybe not so amazing Thailand: Pattaya

Huhu, nyt sitten tapahtui se perinteinen aika kuluu niin nopeasti, mitä täällä tapahtuu?- hetki. Krabilla meidän hotelliin ei kuulunut ilmaista nettiä (olisi pitänyt maksaa 100 baht/1h eli 2,5 e!), mutta jostain kumman syystä aina välillä aulanetin signaali kantoi huoneeseen. Sillä sitten kituuteltiin ja datailtiin hi-taas-ti. Siinä ei paljoa voinut kuvitella tekevänsä ja nyt on sellainen olo, että mistäs minä aloittaisin. Mutta ehkä mä koitan jatkaa siitä mihin viimeksi jäin, eli meidän viikko sitten tehtyyn yhden yön reissuun Pattayalle.
Pattaya sijaitsee n. 150km Bangkokista itään ja on aikalailla Thaimaan turismin synnyinsija. Vietnamin sodan aikana jenkkisotilaat rullaili meren äärelle pieneen kalastajakylään lomille ja pian tarjonta alkoi vastata kysyntää jolloin muotoutui kyläpahasen paikalle nykyinen syntien pesäke, Pattijoki. Olin aikoinaan sitä mieltä, että tänne en tule koskaan. En koskaan. Tämä yhden yön vierailu taisi olla neljäs kertani Pattayalla, joten never say never.

Pattayan hauska puoli on siinä, että varmasti jokaisella on oma mielikuvansa paikasta, jota voitaisiin kuvailla turismin helvetiksi maan päällä. Se mielikuva on niin paha ja synkkä, että kun paikalle sitten saapuukin, saattaa jopa pettyä. Kukaan ei tulekaan hieromaan tissejä naamaan. Ihmiset eivät juoksekaan alasti kadulla. Keski-ikäinen mies ei revikään pientä thaipoikaa mukaansa. Jos Pattayaa pitäisi nyt kuvalla jotenkin, niin se on ennemmin venäläisten turistien temmellyskenttä kuin mitään muuta. Venäläiset mainoskyltit vuoraavaat katujen sivut ja thaimaalaiset puhuvat venäjää, paremmin kuin muissa paikoissa yleensä puhutaan englantia. Ja tänne saapuvat kaikki itänaapurit, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Monesti koko perhe pienine lapsineen on mukana lomalla.

Vaikka 24/7 jatkuvat orgiat eivät hyppääkään verkkokalvoille heti kun bussista astuu pihalle, on Pattaya silti myös nykyään enemmän tai vähemmän paikka jonka tarkoitukseen se syntyi sodan aikana. Siksi me ei voitu kuin ihmetellä perhelomailijoita, jotka kulki Walking streetilla pienet lapset mukana klo 21 aikaan kun meno alkoi käydä jo aika epäilyttäväksi. Niitä traumojen määriä... Pattayalla ei voi kuitenkaan olla huomaamatta myös sitä yleisintä turistityyppiä, keski-iän ylittänyttä valkoista miestä. Näitä menee joka kadulla ja istuu joka baarissa eikä ole vaikeaa arvata mikä on heillä motiviina pienelle Pattaya lomalle. Tai niin. Ei saa yleistää, mutta tämähän nyt ensimmäisenä tulee mieleen, köh köh.
Näkymä hotellimme partsilta, soi 3:lla.
Ruokakaupan kultaakin arvokkaampi tarjonta.
Kattouima-altaamme
Eräs Suomibaari soi 7:lla
Jos ei ole helposti paheksuvaa sorttia ja pystyy jättämään tuohtumuksen ja arvostelun kotiin, on Pattaya ihan hauska paikka pariksi päiväksi. Turisteja on paljon joten myös palveluita on paljon. Löysimme Central-ostarin ruokakaupasta ruisleipää ja Edam-juustoa ja jo pelkästään näiden mutustelu hotellihuoneessa oli matkan arvoinen kokemus. Pattayalta löytyy myös melkein kaikkien Euroopan maiden edustamat ravintolat niin suomalaisesta ruotsalaiseen kuin saksalaisesta sveitsiläiseen. Söimmekin itselleni aiemmilta kerroilta tutussa Suomi-baarissa ihan aidolta maistuvat makkaraperunat!

Auringon laskettua oli tottakai pakko tehdä pieni kävelykierros Walking streetillä, nimensä mukaisesti kadulla, joka suljetaan iltaisin autoilta ja jonka varrella on kaikki mahdolliset tyttöbaarit, ping pong-showit, yökerhot ja ravintolat. Kun pelottavan näköisiä leidareita alkoi ilmestyä kujien pimeydestä, päätimme että oli aika ottaa suunnaksi taas meidän hotelli. Viime vuonna kävin kaverin kanssa kadulla sijaitsevassa Insomnia-yökerhossa ja kuten arvata saattaa, paikka oli täynnä ulkkismiehiä ja pieniin vaatteisiin pukeutuneita työntekijätyttösiä. Tuli vähän sellainen "väärässä paikassa väärään aikaan" fiilis.

Kaikki oleellinen on sanottu tässä.


Omaan silmääni Pattayan ranta on ihan järkyttävä miljoonine aurinkovarjoineen ja tavarantuputtajine. Ei kyllä ole haisuakaan mistään rentouttavasta hetkestä kun naapuri röhnöttää 5 cm päässä omasta tuolista. Pattayalla toimii siis ehdottomasti paremmin hotellin oma uima-allas ja jos sellaista ei satu olemaan, Mike Shopping Mall-nimisen ostarin yläkerrassa on julkinen kattouima-allas jonne pääsee muistaakseni 150 (3,5 €) bahtilla koko päiväksi makoilemaan.

Pattaya ajoi meillä tarkoituksensa eli toimi pakopaikkana Bangkokille edes yhdeksi päiväksi ja sai ajatukset suuntautumaan johonkin muuhun kuin tentteihin. Oli myös ihan hauskaa, että Juuso pääsi näkemään paikan sillä onhan se omanlaisensa nähtävyys. On sitten jokaisen oma valinta millälailla sen ottaa vastaan.
Mukavia auringonottohetkiä?
Hintoja:

Bkk-Pattaya bussilippu (Ekkamain bussiasema) 124 baht (2,80 €)
Bussiasema - Pattayan rantakatu/oma hotelli 30 baht (0,70 €)
Ruisleivän palanen Central-ostoskeskuksessa 80 baht (1,80 €)
Makkaraperunat Raymondsilla 140 baht (3,20 €)
Cocacola Walking streetin baarissa 80 baht (1,80 €)

11 kommenttia:

 1. Nyt täytyy sanoa että ei sitten yhtään olisi meidänkään paikka ja onkin aina kierretty kaukaa Thaimaan matkoilla. Mutta nämähän on makuasioita, mitä reissultaan hakee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin aattelen aina rantakohteita sellaisina ihanina tyyssijoina joissa palmut kaartuvat aution hiekkarannan päälle ja meren liplatuksen voi kuulla omaan bungalowiin. Pattaya on itselleni enemmän kaupunkikohde kuin rantakohde ja kaupunkina se on kyllä toimiva.

   Poista
 2. :D uh, kun oma reissu on ohi niin pitää kyllä kirjotella omia muistojaan kyseisistä paikoista :D Hyvä kirjoitus muutenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, niin jos mä oikein muistan, te ette ihan lämmenneet paikalle :D

   Poista
 3. Kai se Pattis pitää ees kerran elämässään käydä katsastamassa. Mutta mulla on sellanen käsitys, että kai siellä on jotain vähän rauhallisempia paikkojakin ja rantoja, jonne esim. lapsiperheet menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä oonko ymmärtänyt oikein, mutta Jomptien beach on kai paljon rauhallisempi paikka. Siellä oon käynyt kerran aika nopsaan ja silloin tuli kiinnitettyä vaan huomio siihen, että kaikkien ravintoloiden ruokalistat oli ensin venäjäksi ja vasta sitten englanniksi xD

   Poista
 4. Niinhän se on, että mitä kukakin tuolla haluaa nähdä... Me tykkäsimme paikasta, kun tärkeitä olivat hyvä ruoka, ystävälliset ihmiset, edulliset ostokset, paljon nähtävää ja koettavaa (krokotiilipuistoa, korutehdasta, saarireissua yms.). Kaksi viikkoa olimme ja vielä jäi mahdolliselle toiselle kerralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pattaya vaikuttaa juuri sellaiselta kunnon tukikohdalta jonka lähistöllä on paljon puuhaa koko perheelle kun siellä on akvaariota yms. aktiviteettia. Paikka on mielestäni enemmän kaupunki kuin "biitsi-kohde" varsinkin kun Thaimaan rannoista tulee mieleen ne hieman autiommat paikat. Mutta mun mielestä hienoa, että viihdyitte! :)
   Toivottavasti tästä mun kirjoituksesta välittyi se, että itselläni on myös paikka sydämessä pattikselle ja se on omana itsenään aika vekkuli mesta :)

   Poista
 5. Kuulostaa kyllä aika karsealta mestalta, mutta toisaalta ymmärrän minkä takia joku lähtee sinne lomalle, jos tosiaan palvelut on helposti lähellä ja vielä mahdollisesti omalla kielellä. Mutta ne mielikuvat Thaimaan paratiisirannoista on tuolta kaukana ja mun mielikuva Thaimaasta onkin aikalailla ehkä ollut just tällänen mitä tässä kirjotuksessa kuvaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, on kyllä jännä miten ihmiset tuntuvat jakaantuvan aikalailla kahteen leiriin Thaimaan suhteen. Toiset ajattelevat paratiisirantoja ja letkeetä menoa ja toisille se taas on yhtä sikailua maksettujen naisien ympärillä. Olisi jännä tehä joku laadullinen tutkimus siitä, mitkä seikat vaikuttaa mielikuvaan ja miten ihmiset ovat muodostaneet mielikuvansa paikasta :)
   Onneksi täältä vielä löytyy noita paratiisirannoiksikin mahdollisesti kuvailtavia paikkoja! Ei täällä muuten olisi mitään järkeä viettää aikaansa :,,,D

   Poista
  2. No niinpä! Olisi mielenkiintoinen tutkimusaihe todellakin. Olen kerran viettänyt pari tuntia Bangkogin lentokentällä välilaskulla matkalla Australiasta Suomeen ja kenttä oli nimenomaan täynnä niitä isokaljamahamies-hinteläthainainen -pareja. Se kuva ja mieltymä jäi pysyvästi takaraivoon! :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!