sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Voihan sade!

Sunnuntaipäivä. 
Aamulla herättiin sateeseen ja nyt, kellon lähennellessä jo 15, sade vain jatkuu vailla pienintäkään taukoa. Meidän hienot suunnitelmat mennä Harajukuun vakoilemaan paikallisten nuorten pukeutumisleikkejä vesittyivät täysin. Lähdettiin jo metrolla Shinjukuun elätellen toiveita ilman parantumista, mutta vartin kävelyn jälkeen, kun jo nilkatkin olivat märät vedestä, oli pakko luovuttaa ja tulla takaisin hotellille. Tänään on siis mitä ilmeisimmin leffapäivä!

Sade on vitsaus ulkoilmasta nauttivalle (lue köyhälle) turistille. Meidänkin suunnitelmat ovat aikalailla kokonaan, kenties hieman naiivisti, rakentuneet sen varaan, että päästään kävelemään ympäri Tokiota ja näin tutkimaan paikkoja. Meillä ei taida olla oikein mitään "sisäjuttuja" varalla, joten sateen yllättessä löydettiinkin sitten itsemme vangittuina tähän "kompaktiin" 2,5 x 2,5 m huoneeseen. No, ainahan sitä voisi ajella junilla ja metroilla ympäri kaupunkia, heh. 

Saldomme tähän mennessä on 50/50. Kahtena päivänä on satanut ja kahtena ei. Säätiedotus näyttää, että seuraavan kerran sateen vaara olisi vasta ensi perjantaina joten pitäkäämme peukkuja pystyssä sen suhteen, että näin myös on!


7 kommenttia:

 1. On kyllä harmillista, kun sen sateen pitää tulla just silloin, kun olisi paljon aktiviteettia ulkosalla. Meillä yleensä kaikki meininki painottuu ulos, joten tämä Espanjan aurinko toimii ;) Mutta silloin kun täällä sataa, niin sataakin sitten kunnolla, ehkä parisen kertaa kuussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tosiaan kaikki suunnitelmissa oleva on ulkona tapahtuvaa, joten tuo todella pitkä sade kyllä pisti pakan ihan sekaisin. Varsinkin kun satoi niin pahasti ettei tehnyt mieli edes kävellä sinne metroasemalle, että olisi päässyt jonnekin ostariin tms haahuilemaan. Mutta nyt on onneksi aurinko hellinyt meitä! :)

   Poista
 2. Voi ei, sade on aina harmi juttu :( Me oltiin viime vuonna tuollapäin kans ja taisi aika samoilla lukemilla mennä nuo sadepäivät. No, aina löytyi joku pubi tms missä viettää aikaa mutta olisihan sitä ulkona aina mielummin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen sadepäivä oli meillä sellaista ärsyttävää pikkutihkua joten kunnon sisseinä lähdettiin vaan ulos kiertelemään, mutta tämä toinen kerta oli jo sellaista vedentuloa, että pelkästään tuolla meidän epäonnisella metroreissulla tuli kastuttua ihan kunnolla ja fiilis lähti kiertää väkisin mitään. Mutta illallahan sitten paistoikin jo aurinko! :)

   Poista
 3. Niin outoa nähdä tuo toka kuva, jossa on suuri kello seinässä, kun käveltiin siitä ohi monta kertaa matkamme aikana :). Olimme Tokiossa kaksi viikkoa, joista ehkä viitenä päivänä satoi. Mutta ostat vain läpinäkyvän sateenvarjon etkä anna pienen sateen haitata ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, oliko teillä hotelli Shinjukussa? :)

   Ja sateenvarjo tuli hommattua (ja raahattua Bangkokiin sekä sitten myöhemmin Suomeen asti, mahtava matkamuisto :D), mutta sade oli parina päivänä sellasta kaliiberia, ettei ulkona vaan voinut olla. Jalat kastuivat polviin saakka ja märissä kengissä kävely on jotakin sellaista jota en voi sietää. Kyllä, olen tehty sokerista :D

   Poista
  2. Siellähän se oli :).

   Aivan mielettömän hyvä paikka hotellille, pakko myöntää. Kaikki oli niin lähellä joko jalan tai metrolla/junalla. Tuosta tuli käveltyä pari kertaa ohi, kun piti päästä hakemaan herkullisia donitseja Krispy Kremestä :P.

   Oli sitten kunnon vaatetus ja sateenvarjo tai ei, mutta sateessa ei ole kiva kävellä. Tiedän kyllä sen. Ja märät kengät aiheuttavat inhottavan olon lisäksi muuta mukavaa, kuten hiertymiä, jotka voivat pilata koko matkan. Ymmärrän siis täysin, mitä tarkoitat.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!