perjantai 11. huhtikuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY: Symppis Asakusa


Kun Booking.comissa aloittaa hotellien etsinnän Tokion suunnalla saattaa tulla aika nopeastikin huomanneeksi, että niistä yllättävän moni sijaitsee Asakusassa, Taiton alueella. Sinne minäkin suuntasin matkaseuralaisen kanssa viime syyskuussa kun Japanin Interrail oli päättymässä. Yövyttiin koko Tokiossa oloaika Asakusassa vaihtaen kerran hotellia. Myös tällä meidän keväisellä matkalla Juuson kanssa otettiin tuttu ryokani alueelta ja vietettiin ensimmäiset päivät jo rakkaiksi käyneillä huudeilla.


Asakusan alue henkii perinteisempää japanilaista elämänmenoa ja tämän huomaa helposti kaduilla tallustellassa. Talot ovat vanhempia ja matalempia, ihmisillä ei ole kiire ja pieniä mielenkiintoisia ravintoloita löytyy joka nurkasta. Alueella pääsee helposti liikkumaan joka paikkaan jalkaisin, joten se on helppo ottaa hetkessä haltuun ja sieltä on loistavat liikenneyhteydet muualle Tokioon.


Tokyo Skytree sijaitsee Sumida joen toisella puolella kavuten aina 634 metrin korkeuteen. Asakusassa liikkuessa torni pilkottelee rakennusten välissä ja pimeällä sen kauniisti valaistu runko toimii hyvänä maamerkkinä suunnistaessa pienillä kujilla. Asahin kultainen pallero jaksaa ihastuttaa ja naurattaa.


Asakusan sydämessä sijaitsee Tokion vanhin temppeli, Senso-ji, joka valmistui niinkin aikaisin kuin 645. Temppeli on yksi Tokion värikkäimmistä ja suosituimmista ja temppelialueella on melkeimpä päivästä riippumatta paljon ihmisiä liikkeellä. Temppelin porteilta alkaa Nakamise-niminen ostoskatu, jonka 200 metrin varrella löytyy kaikki mahdolliset turistihärpäkkeet vietäväksi kotiin.


Asakusan alue on mielestäni todella sympaattinen ja suosittelen sitä lämpimästi muille kaupunkiin matkaaville. Alueelta löytyy kaikki tarvittava ja Uenon suuri asema on reippaan kävelymatkan päässä. Suomessa olen suuri puutaloalueiden ystävä, joten ehkä siksi sydämeni sykkii niin paljon Asakusan vanhemmille, 50- ja 60-lukujen taloille, jotka edustavat Tokion vanhempaa rakennuskantaa.


Onko teillä muilla Tokioon matkanneilla omaa lempparialuetta Tokiossa?Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä @prettyprettyugly.

16 kommenttia:

 1. Mäkin oon yleensä päätynyt yöpymään Tokiossa Asakusan alueella tai ainakin sen lähettyvillä. Ehkä seuraavalla reissulla tulee mentyä taas sinne.

  Täytyy muuten kysyä, että tiedätkö onko Tokion julkisiin mahdollista saada jotain päivälippua? Ainakin viime kerralla kun kävin (2009) ei osunut silmään, tosin meillä oli käytössä se junapassi jolla pystyi hyvin suhaamaan JR:n junilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, että vastaan tähän, vaikkei minulta kysyttykään :).

   Anne: Ainakin metroissa ja junissa kannattaa ehdottomasti käyttää Suica-korttia. Se ei tee matkustamisesta halvempaa (halpaahan se on jo valmiiksi), mutta sen ansiosta ei tarvitse ostella erillisiä lippuja ja häslätä niiden kanssa. Suica tekee matkustamisesta todella paljon helpompaa.

   Poista
  2. Suican tiesinkin, tosin en sitä aikasemmin ole itse käyttänyt. Vaihtarinakin tuli kuljettua pyörällä kouluun, ettei tarvinnut tota "matkakorttia" vaikka koulukavereilla oli. Ensi kerralla pitääkin sitten varmaan hankkia se. :)

   Poista
 2. Saa vastata! :) Ja kiva, että jollakulla on kokemusta kortista.

  Siellä siis on tosiaan tuo Suica ja sitten on vielä Pasmo-kortti, eikä nyt muistu mieleen mikä kävi mihinkin kulkuvälineeseen. Sellasen hommatessa piti maksaa pantti ja koska matkat eivät tosiaankaan yhtään halvemmpiksi tulleet niin ite oon mennyt vaan niillä kertalipuilla. Kuten Jerry kirjoitti, niin nehän on välillä aika ärsyttäviä kun on ruuhkaa ja pitää jonotella omaa vuoroaan ja oikean summan valitseminen on yhtä suurta arpapeliä, mutta Bangkokin jälkeen homma tuntui pieneltä vaivalta :P

  Jostain luin, että jollakin junafirmalla joka kulkee Hanedan kentältä Tokioon oli joku paketti meno- ja paluulipuille haneda-ueno-haneda jonka mukana sai 2-3 päivälle rajattomat metrokulut. Mutta jos on pidempään niin töttöröö, mikä järki?

  Voi olla, että Tokiossa on vähän sama juttu kuin Bangkokissa, koska on niin monia yrityksiä toimimassa julkisen liikenteen parissa ei ole mitään universaalia korttia johon saisi päivälipun hankittua. Kaikki pitää maksaa erikseen. Mikä on kyllä sääli näin turisteja aatellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma :)

   Suicat tosissaan käyvät ainakin metroon ja junaan, mutta esimerkiksi busseista en ole ihan varma. Niitä on toisaalta melko turha käyttääkään :P. Pantti tosissaan piti maksaa, mutta sen saa takaisin, kun kortin palauttaa, joten oli todella helppoa kulkea Suican kanssa. Toimme kyllä omat kortit mukanamme, koska niitä voi käyttää myös ensi kerralla ;)

   Poista
 3. Nyt, kun vielä muistaisi, mitä kirjoitin siihen aiempaan kommenttiin, joka ei tullut näkyville :P.

  Asakusa oli kiva paikka, mutta valitettavasti emme tutkineet sitä viime kerralla paria tuntia enempää. Ensi kerralla tähän pitää tehdä muutos :). Ja Tokyo Skytree on vain niin mahtava, kuten olenkin jo hehkuttanut :P.

  Tokion alueet ovat kaikki niin erilaisia, että suosikkia on lähes mahdotonta valita. Kuitenkin Shinjuku, Shibuya (erityisesti Harajuku) ja Odaiba olivat ehdottomia suosikkejani :).

  Ps. Hienoja kuvia ja mielenkiintoista tekstiä! Lisää Japania, kiitos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä tosta, että kaikilla kaupunginosilla on selkeät omat piirteensä ja ne eroavat toisistaan. Jos oon ymmärtänyt oikein niin sä taidat tykätä enemmän modernista, pilvenpiirtäjistä yms. Ei ihmekään, että nuo osat ovat mieleesi :)

   Ja kiitoksia kehuista! Japanista tulossa monen monta juttua vielä, kunhan saisin vihdoinkin kuvat muokattua loppuun. 1300 kuvaa huh huh... :P

   Poista
  2. Olet ymmärtänyt ihan oikein :). Yleensä en ole mikään vanhan kannattaja vaan tykkään lähes poikkeuksetta enemmän modernista, mutta nähtävyyksien kannalta asia on toinen. Vanhat linnat, pyhätöt yms. kiehtovat minua juuri niiden menneisyyden ja arkkitehtuurin vuoksi. Tykkään siis kyllä katsella vanhoja taloja yms. mutta vietän suurimman osan ajastani mieluummin suurkaupungin sykkeessä pilvenpiirtäjien keskellä ;). Mutta erityisesti Japanin vanhat kohteet kiehtovat mielettömän paljon.

   Ole hyvä vain :). Hienoa! En malta odottaa, että pääsen lukemaan niitä! Ahmin Japani-jutut välittömästi, kun niitä vain löytää. Meilläkin oli Tiian kanssa yhteensä yli 2000 kuvaa kahden viikon matkalta, joten tiedän, että se on todella työlästä ;)

   Poista
 4. Onpa symppiksen näköistä! Haluaisin kyllä tuonne kiertelemään kiireettömästi katuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä loistopaikka sellaiseen päämäärättömään kävelyyn :)

   Poista
 5. Asakussa yövyin itsekin aikanaan ja pidin alueesta todella paljon, tuolla temppelissäkin tuli vierailtua, hieno paikka! Asakusasta käsin oli helppoa kierrellä muualla Tokiossa. Aivan ihania kuvia muuten, tuovat muistoja mieleen. Omat Japani-kuvat ovat hävinneet jonnekin (byhyy), mutta onneksi on blogit (jee).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, muitakin Asakusassa yöpyneitä! :)) Jee!

   Tuo kuvien katoaminen! Är! Mulla on myös kadonnut mun Trans-Siperian reissun kuvista kokonaan osuus Baikal-järvestä Mongoliaan saakka. Eli joku melkein 2G kuvia... Vaikka todella tarkkaan mielestäni siirsin kansioita koneelle ja vielä varakovolle niin jonnekin ne sitten meni. KARSEETA. Ei ees viitti aatella koko asiaa kun alkaa kyrsiin niin paljon :D

   Poista
 6. Kiitos näistä kuvista, harmaa, väsynyt lauantai (kääk olen ollut jo viikon töissä!) pelastettu ja ehkä ensi viikon sitten haaveilen Japanista näiden kuvien myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onko arki nyt iskenyt? Haaveillen ja reissukuvien voimin eteenpäin vaan! :)

   Poista
 7. Asakusa on kyllä ihana! Sinne on mukava lähteä pakoon sitä hektisempää Tokiota. Vaikka toki tuolla temppelialueellakin melkoisen hektistä on, mutta joen rannalla ja sivukujilla jo helpottaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Temppelialue on kyllä aika hektinen ja varsinkin se shoppailukatu! Huh :D

   Poista

Nyt sitä kommenttia!