maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kevättä Uenon puistossa


Palataan taasen Japanin kamaralle ja siellä Uenon puistoon, joka nimensä mukaisesti sijaitsee Tokion Uenossa ja alkaa parin askeleen päästä asemasta. Tuo yksi maan vanhimmista julkisista puistoista on myös yksi suosituimmista, varsinkin Hanamin aikaan. Meilläkin se oli yksi pääkohteista, missä ihastelimme kirsikankukkia sekä vakoilimme paikallisten piknik-kulttuuria. Puiston alueella sijaitsee useita museoita, eläintarha sekä huvipuisto. Me emme olleet moksiskaan näistä mistään vaan vietimme aikamme kävellen ja katsellen, hengitellen keväistä ilmaa sieraimiin ja nauttien lämpimästä auringonpaisteesta.


Puistoon oli pistetty pystyyn monia ruokakojuja ja penkkirivejä niiden antimista nauttiville ihmisille. Aurinkoinen keväinen ilma ja värikkäät ruokateltat toivat mieleen Tampereen Keskustorin ja Vapun. Tänä vuonna jääkin vapputorin makkaraperunat syömättä ja lakut ostamatta...


Kirsikankukkien jälkeen huomiomme kiinnitti Shinobazu lampi, jonka läpi kulki kävelytie. Sen varrella pääsi katselemaan lokkeja ja sorsia, auringossa lämmitteleviä kilpikonnia sekä muovisia joutsen-polkuveneitä. Suurinta huvitusta aiheuttivat hieman keväästä innostuneet pulu-urokset, jotka kaulahöyhenet pörhöllä yrittivät kellistää naaras-puluja oikealta ja vasemmalta. Naispuluja ei olisi voinut vähempää kiinnostaa... Hah!

Tampereella kevään tulon huomasi myös puliukkojen lisääntyneestä liikehdinnästä ja saman huomion pääsi tekemään Uenossakin, joka on Tokion deekujen pääkallopaikka. Me näimme monia "väliaikaisia" koteja, kivellä kuivatettavia lammessa pestyjä vaatteita sekä raihnaisen näköisiä ukkeleita istumassa lammen rannalla. Molemmilla reissuilla tuli kohdattua laitapuolen kulkijoita Uenon ja Asakusan alueella, missä saattoi mitä yllättävämmästä paikasta löytää pahvilaatikkokodin tai matkalaukussa kulkevan omaisuuden. Nuo tyypit viettävät kyllä aika rankkaa elämää ja en voi itse olla miettimättä kuinka moni harvahapsista parkkiintuneista äijänkäppyröistä on entisiä bisnesmiehiä, jotka menettivät elämänsä Japanin talouden syöksyttyä taantumaan 90-luvulla.


4 kommenttia:

 1. "Tampereella kevään tulon huomasi myös puliukkojen lisääntyneestä liikehdinnästä"

  Pari viikkoa takaperin just sanoin tuolle toiselle puoliskolleni, että kevät alkaa siitä kun puistoissa ja aukioilla alkaa hengailla vähän epämääräisemmän näköistä sakkia. Näin sitten sielläkin.

  Nätiltä siellä kyllä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, kyllä ne puliukot vaan kuuluu siihen Tampere-kuvaan! :D Keskustorilla saa taas kesäisellä varoa sitä yhtä kivipenkkisykermää missä ne pitää leiriänsä.

   Poista
 2. Tekis mieli sanoa, että mee nyt mettään näitten kuvies kanssa, kun ovat aina niin ihania! Mutta pian sä pääsetkin mettään, suomimettään! Jee!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!