tiistai 15. huhtikuuta 2014

Säätö on toinen nimeni


Tiedättekö sen tunteen, kun ennen reissun alkamista päättää ottaa asioista selvää, etsii tietoa ja vertailee eri vaihtoehtoja, lopulta päättää mikä on fiksuin tapa edetä, vinguttaa lopulta luottokorttia ja reissun alkaessa sitten tajuaakin, ettei se oma vaihtoehto ehkä ollutkaan se voittava arpa? No minä -  tai me - ollaan kyllä tämän reissun aikana tehty tällaisesta väärien valintojen - hetkistä ihan jokapäiväinen harrastus. Toisaalta sitä pitää puolustautua sillä, että näin pitkällä matkaamisella jotkut asiat väistämättä jäävät tajuamatta tai ottamatta selvää. Meidän viimeisen reissun kunniaksi piti tottakai säätää tavallista enemmän.


Koh Lipelle saapuessamme meillä ei tosiaan ollut majoitusta varattuna. Booking.comissa oli vain muutamia vaihtoehtoja kovaan hintaan, joten pääteltiin, että täällä on pakko olla muutakin. Ja onhan täällä! Valtava määrä bungaloweja ja resortteja ja kaikkea siltä väliltä. Mutta me ei otettu huomioon muutamaa pikkuseikkaa:

1) saarella on tietenkin oma saarilisänsä hinnoissa
b) uuden vuoden kunniaksi paikat on aika täynnä

Hintataso on täällä ihan järkyttävä. Tuuletinhuone riukuvessalla maksoi 800 baht (20 e)/ yö ja nyt uuden vuoden pyhinä hinta pompsahti 1500 bahtiin. Sellainen mukava melkein 100% nousu. Tasokkaampi bungalowi ilmastoinnilla ja jääkaapilla (eikä nyt puhuta mistään luksusmegapäheydestä) oli alehintaan 3500 baht (80e). Jotain näiden väliltä saattaa olla olemassa, mutta sitten nämä majoitukset ovat jossain viidakon keskellä kaukana ruokapaikoista. Eikä missään ollut todellakaan majoitusta tarjolla suoraan edes viikoksi. Tämän vuoksi meille tulikin sitten yhteensä hotellivaihtoja 4 kappaletta. 2 yötä, 2 yötä, 1 yö, 4 yötä ja 2 yötä. Riukuvessassa viettiin ekat yöt ja tuo yksinäinen yö uuden vuoden juhlinnan alkaessa ja muut taas meille melkein taivaana näyttäytyvässä hotellissa ilmastoinnin lempeässä syleilyssä. Lompakko itki verta eikä Juuso edes halunnut tietää paljonko me maksettiin majoituksesta yhteensä. Budjetit heilui jo aikaa sitten, mutta mennään nyt sillä mentaliteetilla, että kyseessä on vika reissu. Kyllähän siihen voi aina vähän satsata :)


Toinen homma mikä tajuttiin, oli se, ettei me ehkä haluttaisikaan mennä Lipen jälkeen vielä Mookille. Täällä on taas päivät menneet niin nopeasti ettei ole rinkkojen raahailun lomassa edes pystynyt kunnolla rentoutumaan ennen kuin vasta nyt parina päivänä. Ajatus siitä, että vielä pitäisi vaihtaa saarta ja maksaa lystistä melkein 40 euroa ei houkutellut yhtään. Nok airin lentoahan ei voinut enää muuttaa, mutta kävin tuolla rannassa kyselemässä lentoyhtiön kanssa kimpassa toimivalta lauttafirmalta, onnistuisko vaihto mitenkään niin kuulemma kaikki ok, ilmestyn vaan täällä Lipellä lähtöpäivänä lautan check-inniin ja se on sillä selvä. Eikä tarvinnut maksaa mitään mikä on aina positiivinen yllätys Thaimaassa. Juuso hankki itsellensä lautta+minibussiliput Ao Nangiin ja hänellä jatkuu matka vielä Koh Taolle mun lentäessä Bangkokiin ryhmäesitelmien pariin. Nice.


Me ollaan nyt käyty tutkimassa täällä eri rantoja, Lipe on niin pikkainen, että se on helppo ottaa haltuun vain kävelemällä. Täytyy sanoa, että tämä on ehdottomasti kaunein rantapaikka Thaimaassa ja vaikken Malediiveillä olekaan koskaan käynyt, ei Koh Lipen vertaaminen näihin Intian valtameren paratiisisaariin voi ihan tuulesta temmattua olla. Täällä meinaan hiekka on oikeasti valkoista, se sokaisee silmät ja tuntuu pehmeältä puuterilta jaloissa kun meri on taas niin kauniin turkoosia ettei kuvia muokatessa paljoa tarvitse Snapseediä rämpytellä. Oman luksuksensa antaa melkein autiot rannat. Suurimpien turistimassojen ollessa paikallista alkuperää ei heitä pahemmin näy rannoilla aurinkoa ottamassa, joten sitä saa ihan rauhassa leveillä ja leikkiä meressä seuraavan matkailijan ollessa kaaaauuukana omassa rauhassaan.

Säätämisen jälkeen lomafiilis on siis onnistuneesti vielä saavutettu viimeisen kerran ja kärähtäneet olkapäätkin alkavat pikkuhiljaa osoittaa parantumisen merkkejä. Suuremmat tarinoinnit niin Lipeltä kuin vielä Japanista saattavat jatkua vasta Bangkokissa, täällä netti näyttää toimivan vain ennen klo 10 aamulla kun suurin osa muista turisteista on parantelemassa krapulaa nukkumassa niinkuin lomalaisten kuuluisi. Mehän ollaan tikkana ylhäällä jo 7.30 niinkuin kunnon eläkeläiset.

3 kommenttia:

 1. Lipe oli mustakin aivan tosi upea paikka. Ainut mikä saarella häiritsi oli roskat! :( Pikkuinen saari ei pysty handlaamaan sitä määrää turisteja mitä sinne matkustaa ja saari täyttyy muoviroskasta.. Näin oli siis 3 vuotta sitten, en tiedä onko roskatilanteeseen tullut joku parannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täälläkin sitä roskaa on, eli eipä ole tilanne muuttunut :/ Vielä kun on tuo uusi vuosi meneillään niin aamulla kadunkulmat ihan täynnä moskaa. Roskien määrä on yksi syy miksi Thaimaa vähän masentaa matkakohteena nyt, järkyttävää nähä miten eri puolilla maata ketään ei kiinnosta yhtään mitä luonnolle tapahtuu. :(

   Poista
 2. Vietin Lipellä yhden päivän vuonna 2006 ja edelleen se siintää mielessä yhtenä upeimmista paikoista :) Olisi siellä mielellään ollut kauemminkin. Silloin siellä oli vielä aika vähän turisteja. Paljon on kuulema muuttunut lähivuosina, mutta mielellään kävisin siellä vielä joskus uudelleen.

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!