maanantai 7. huhtikuuta 2014

Välitentit

Nuo Japanin kuvat ja postausideat kuumottelee sormenpäissä, mutta pakko olla tylsä ja fiksu ihminen ja keskittyä pakertamaan yliopiston ryhmätöitä kasaan. Tähän väliin on kuitenkin pakko (eli siis pidän "luovaa taukoa" markkinointiviestintäsuunnitelman onnistumisen mittaamistyökaluista) kirjoittaa välitenttien tuloksista, ne meinaan ilmestyivät tässä ripotellen juuri ennen Japanin reissua. 

Kirjoittelin tenttifiiliksistä maaliskuussa ja pieni jännäkakka jäi kyllä odottelemaan tuloksia, sillä tuntui, että tuli vetästyä aika paljon asiaa tentteihin sieltä kuuluisasta hihasta. Tällaisen perinteisen suorittajanörtin tavoin, oma panikointi oli aika turhaa sillä kaikista tenteistä tuli suhteellisen hyvät arvosanat ja olin aina siellä parhaimpien joukossa. Heh. Tämähän meinaa sitten sitä, että lopputentit vedetään sieltä mistä aita on matalin ja luku-urakkaa tehostetaan ja tiivistetään muutamaan päivään. Mitä sitä turhaan...

Tenttien tulokset:

Comparative management: 4/5
Global Marketing 18.4/30
International marketing communications 69,5/90
International management 56/75

Eli paikallisen tason mukaan kaikki muut on nelosta/vitosta ja tuo GM on joku kolmonen. Täällä tosiaan tuo arvostelusysteemi on vähän erilainen enkä taida sitä vieläkään ymmärtää ihan täysin. Kaikki kurssin osa-alueet on jaettu prosentteihin ja kurssi on kokonaisuudessaan luonnollisesti 100%. Välitetti saattaa olla jotain 20-30% välillä. Sen sijaan, että tentistä tulisi suoraan arvosana (paitsi CM:ssä tuli), pisteet muutetaan prosenttiosuudeksi joka kirjataan sitten ylös. Opiskelijan kuuluu saada vähintään 50% kurssista saadakseen arvosanan. Rankkaa menoa.

Eli esimerkiksi tuossa global marketing - tentistä tuli 30 prosentista 18,4%. Muista jutuista pitää vielä kikkaroida ne puuttuvat rosentit, jotta kurssista pääsee läpi. Tämähän on aika mielenkiintoista, sillä Suomessahan riittää, että saa kaikesta 1- jotta kurssista pääsee läpi. Jos täällä vetelee ala-arvoisia numeroita eivät prosentit välttämättä riitä kurssin läpipääsyyn. Monet jättävätkin kurssin välitenttien jälkeen kesken ja yrittävät seuraavana lukuvuotena uudelleen. Tällä systeemillä olisin edelleen suorittamassa pakollista ruotsia Tamkissa...

Huomisen päivän lisäksi koulua on meillä enää neljä kertaa joista kaikki menevät joko ryhmätöiden esittelyyn tai niiden kuunteluun. Lopputentit alkavat 5.5. Tässä tämä vaihto-opiskelu sitten olikin, järkyttävää aatella, että 5 kuukautta on kohta paketissa.

Koulumme yksi auditorio. Vähän päheemmät penkit kuin Tamkissa.

8 kommenttia:

 1. Moikka! Heitin sulle blogihaasteen. Kurkkaa täältä (http://tuntemattomaanjatakaisin.pallontallaajat.net/2014/04/08/blogihaaste-hyvastit-talvelle/), toivottavasti lähdet mukaan! :)

  VastaaPoista
 2. Haasteeseen todellakin vastataan! :)

  VastaaPoista
 3. Hei mahtavaa suorittajanörtti (ihana nimike...), nuohon tulokset ovat erinomaiset!!! :) Tsemppiä ryhmätöiden kanssa... Vaikka opiskeluaika olikin ihanaa, en kaipaa sitä lainkaan kun katson kuinka mieheni painiskelee maisterinopintojen parissa, työn ohella ja yleensä yöllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, nörde kiittää! :) Poikakaveri myös aina ihmettelee miten jaksan opiskella ja suunnittelen lisää opintoja jos kuitenkin stressaan niistä niin paljon. Kaippa ne saavutukset sitten tuntuu niin hyvältä, että siinä kohtaa ei enää muista omia hikoilujaan :P

   Poista
 4. Oi miten hauska blogi sinulla! Japanin kuvat on ihan mielettömiä. Toivottovasti vielä joskus pääsen Japaniin keväällä. Tsemppiä opiskeluihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa vaan ja tervetuloa joukkoon iloiseen! :) Todella mukavaa, että viihdyit ja jäit vielä lukijaksi! :)

   Poista
 5. Hienosti on mennyt! Mukava lueskella tällaisiakin juttuja, kiinnostavaa tietää vähän eri koulutusjärjestelmistä yms. jos sitä joskus itse päätyy vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, itsekin olen enemmän kuin tyytyväinen näihin tuloksiin :) Reissun syyhän on vaihto-opiskelu niin pitää siitäkin välillä infota jotain ettei mene ihan vaan reissaamiseksi koko homma x)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!