sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tokyo Skyline auringonlaskun aikaan


Tokiossa on monta paikkaa josta pääsee ihastelemaan kaupunkia yläilmoista, tunnetuimpia ovat varmasti Tokyo Skytree sekä Tokyo Tower (muita kohteita näkee Japan Guiden sivuilta). Ensimmäinen majapaikkamme Asakusassa sijaitsi Skytreen "varjossa" ja siitä muutimme seuraavaksi taas lähelle Tokyo Toweria. Tokyo Towerin pohjakerroksessa kävimme sentäs vierailulla, mutta nähdäksemme kaupunkia lintuperspektiivistä suuntasimme kohti Tokyo WTC Buildingia. 


Rakennus on Tokion ensimmäisiä pilvenpiirtäjiä ja sijaitsee Hamamatsucho-aseman päällä. 163 metriä korkea WTC rakennettiin 1970-luvulla ja sen observatoriossa on 360 asteen näköalat kaupunkiin. Saavuimme rakennnukselle juuri kreivin aikaan ennen auringon laskua ja pääsimme ihastelemaan taivaan värien muuttumista auringon laskeutuessa pilvenpiirtäjien taa.


Juuson kameralla otetut kuvat:


Paikka oli mitä loistavin kaupunkimaiseman ihasteluun. Näköalatasanteen sijaitsessa vain 40. kerroksessa pilvenpiirtäjät nousivat eteemme ja korkeuseroja oli helpompi hahmottaa. WTC:stä pääsi ihastelemaan kauniisti valaistua Tokyo Toweria (Japanin Eiffel), merta, liikennettä ja junia. Paikan sisäänpääsymaksu oli 620 (4,40€) yeniä, joka meille hintatietoisille oli sopivampi vaihtoehto kuin Skytreen 3000 (21 €). 


Meidän vierailupäivänä oli satanut pitkälle iltapäivään saakka ja me aamuisen epäonnisen kävelykierroksen jälkeen jumitettiin vain hotellihuoneessa odotellen kenkien kuivumista ja ilman selkiintymistä. Tunnelma kohosi huomattavasti päästessämme vielä illalla ulkoilemaan ilman kastumista ja Tokion kaupungin siluetin ihastelu oli hyvä päätös päivälle.
 

4 kommenttia:

 1. Hei, voit poistaa tämän kommentin jos tulee nyt kahteen kertaan, mutta kuten aiemminkin, nämä kommentit hieman temppuilevat :P. Siispä olit tosissaankin oikeassa, että tuolta on upeat näköalat! Todella hienoja kuvia :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! mitä ihmettä nyt nää kommentit temppuilee koko ajan?? Tämä oli tosiaan ainoa kommentti joka tuli perille! :0

   Mutta kiitoksia! Maisemat oli kyllä upeita :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Ja toi Eiffeli-kopio tosiaan näyttää näin iltavalaistuksessa enemmän alkuperäiseltä veljeltään. Vaikka skyline on muuten vähän eri näköinen kuin Pariisissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Heh,oikeassa olet, siellä on hieman perinteisempi näkymä kuin Tokion pilvenpiirtäjät :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!