keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Aika matkustaa ja aika olla kotona

 
 “I think you travel to search and you come back home to find yourself there.”
- Chimamanda Ngozi Adichie
 
 
Suuntaviivat Trans-Mongolia turneelle

Tasan kuukausi sitten palasin Suomeen 9kk reissaamisen jälkeen. Ei vieläkään ole tullut sitä kaihoisaa oloa, sitä pakkoa päästä matkustamaan. Radiossa soi Raappanan Kauas pois ja hymähdellen muistelen millaista oli kuulla tämä kappale talvella 2012-2013. Silloin meinasi villapöksyt räjähtää kun ei malttanut odottaa enää seuraavia kuukausia elokuun loppuun ja matkan alkuun. Nyt taas... nyt ei ole kiire minnekään. Vaikka on suunnitteilla parikin pientä Euroopan matkaa ei niistä ole (vielä) tullut sitä innostunutta matkafiilistä. Tästä kertonee jo pelkästään se, että koko vapaan viikonlopun aikana en muistanut katsella sopivia lentoja elokuulle köh köh. 

Olkhonin saarella Baikalilla

Vihdoinkin uskaltauduin vilkaisemaan jo valmiiksi tallennettuja luonnoksia Bloggerissa ja miettimään seuraavia kirjoituksia. Jotenkin sitä on niin imeytynyt arkielämän pyörteisiin ettei omaa reissua ole vielä kerennyt jälkifiilistelemään. Yksi päivä tosin lähdin etsimään tiettyä kirjoitusta täältä ja selatessa omia turinoita taaksepäin tuli kyllä sellainen ahaa-elämys "oho, mähän oon käynyt tuollakin!". Ei sitä omat rusina-aivot pysty vieläkään kunnolla käsittämään. Me mentiin välillä niin kovalla tahdilla paikkoja läpi, että kaikki muuttui yhdeksi sumuksi.
 
Jossakin päin Venäjää
Juhannuksena on suuret suunnitelmat istuutua kunnolla koneen ääreen, varmuustallentaa loputkin matkakuvat ja sen jälkeen käydä ne kaikki läpi. Taka-ajatuksena valita kehitettävät kuvat sekä erikseen vielä katsoa mistä kuvista olisi mahdollista teettää isompia julisteita tauluiksi kotiin. Lisäksi on videoitakin tallennettu ja Luoja, Muumi-Peikko tai Bob Marley yksin tietää missä kohtaa niistä saisi jotakin aikaiseksi. Uskoisin, että kuvia katselemalla saattaa se oma matkafiiliskin löytyä ja muutama huokaus päästä.

Suurta idoliani Arnold Schwarzeneggeriä lainatakseni: I`ll be back!

5 kommenttia:

 1. Tuo kuvien läpikäynti reissun jälkeen on kyllä yks ikuisuusprojekti... Mulla on vielä oman vaihtovuoden osalta kuvakirjaprojekti kesken, mutta ehkäpä se tässä kolmen vuoden sisään valmistuis...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mullakin on vielä ensimmäisen reppureissun kuvat kehittämättä ja tästä reissusta on jo ööö.... 8 vuotta aikaa! xD Eläkkeellä sitten viimeistään!

   Poista
 2. Täällä olisi saman kuvien läpikäynti vielä edessä. Odotan inspiraatiota... Varmuuskopiot on toki otettu, mutta siinäpä se. Ehkä parhaista pitää teetättää kuvat johonkin seinälle, kun nyt saadaa ensin remppa valmiiksi. On varmasti ihana olla Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi käsittää miten yhtäkkiä koneella istuminen onkin niin hankalaa. Muutenhan se onnistuu milloin ja miten vain x)

   Meillä ei onneksi remppaa ole tarvinnut nyt tehdä, mutta kyllä tämä sisustaminenkin on yllättävän rankkaa puuhaa! Kaikkea pientä säätöä ja miettimistä ja pennien laskemista. Joskus loppukesästä olisi tarkoitus rempata kylppäri, tosin maalaamalla vain. Oonkin silmä kovana lukenut jo muutamaan otteeseen teikän remppapostaukset, ne meinaas vakuutti mut nyt vihdoinkin kaakelimaalin toimivuudesta! :) Saavat rumat vihreät "marmori"laatat kyytiä!

   Poista
 3. Mä en jotenkin yhtään nauti kuvien läpikäymisestä, ahdistaa aina etukäteen kun niitä on niin paljon. Parempi puolikas ottaa yleensä tavoitteeksi rajata jonkun tietyn määrän kuvia. Esimerkiksi Italian roadtripiltä meillä oli n. 1500 kuvaa ja hänen tavoitteensa oli päästä noin 500-600 kuvaan. Mun mielestä se tuntuu kauhean kylmäveriseltä, jos siellä onkin joukossa paljon enemmän hyviä otoksia :D Itse taisin päästä n. 800, mutta vielä löytyis varmaan parannettavaa. Eikö vois joku keksiä tietokoneohjelman, joka automaattisesti poistais ne huonot kuvat :D

  Ja täällä mennään muuten samoilla fiiliksillä, ei tee mieli lähteä ulkomaille tällä hetkellä ollenkaan. Tuntuu lohduttavalta ajatella, että kun koko kevät meni matkakuumeessa, niin reilun 10 pvän onnistunut reissu sai sen tainnutettua, eikä heti tee mieli lähteä muualle.

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!