perjantai 27. kesäkuuta 2014

IG TRAVEL THURSDAY: Katutaidetta Brick Lanessa

Juhannuksen kovalevyn kuvien selaamisen tuloksena löytyi vaikka mitä mielenkiintoista ja uusien kirjoitusten aiheita vain pompsahteli ilmaan kun suhailin eri kansioiden välillä. Niistä tietenkin melkein jokainen on jo unohtunut kun ei tajunnut kirjoittaa yhtäkään ylös, laiska juhannuksen synnyttämä vaakatasoinen datailuasento todellakin teki tehtävänsä. Onneksi operaatio ei valunut kokonaan hukkaan, sillä nämä viime kesänä otetut kuvat Lontoon Brick Lanelta jäivät kyllä muistiin ja hämmästyttivät itseä uudelleen monimuotoisuudellaan, väreillään ja mielikuvituksellaan.

Tekijöinä @rekaone ja @mad_c1
Tekijänä ROA

Oma tutustuminen Brick Lanen alueeseen on tapahtunut vähitellen. Ensin tuli käytyä  parilla reissulla lähellä sijaitsevalla Old Spitalfields Marketilla, josta löytyy kaikkea ihanaa hypisteltävää lontoolaisten käsityöläisten tuotteista aina niihin tuttuakin tutuimpiin Aasiasta tuotuihin rytkyihin. Markettialueen etniset ruokapaikat huokeilla hinnoilla saivat viimeisetkin pennoset häviämään lompakon uumenista. 


Pari vuotta sitten hyvä ystäväni oli Lontoossa suorittamassa työharjoitteluaan erään muotisuunnittelijan nyrkkipajalla ja hänen kanssaan sukelsimme sitten jo vähän syvemmälle Brick Lanen syövereihin. Tepastelimme useilla ihmisten täyttämillä kujilla jossa tavalliset tallaajat olivat myymässä kaikkea mahdollista, useimmiten omia vanhoja vaatteitaan kunnon kirpparimeiningein. Valitettavasti saavuttiin paikalle hieman myöhässä ja lähtöpakkaamiset olivat jo monella käynnissä, mutta päästiin onneksi vielä kuolailemaan etnisten ruokapaikkojen tarjonnalle, joka oli yhdellä sanalla kuvailtuna valtava. Kaikkea löytyi maan ja taivaan väliltä ja hintojen pyöriessä 3-6 punnan välissä ongelmaksi muodostui ainoastaan oman mahalaukun rajoittunut tilavuus.


Viime syksynä päästiin Juuson kanssa sitten oikein kunnolla kiertelemään aluetta ja bongattiin monia katukylttejä joissa katujen nimet oli kirjoitettu englannin lisäksi myös bengaliksi. Brick Lane tunnetaankin myös nimellä Banglatown sillä se on bangladesilaisten asuinaluetta. Joillakin kaduilla pitikin hieman hieraista silmiään sillä Intia-vibat olivat melkoiset.


Suurinta iloa meille tuottivat katutaide ja valtavat koko seinän kokoiset graffitit joita löytyi lisää jokaisen kadunkulman jälkeen. Kyllä oli kännykät koetuksella kun yritimme ikuistaa kaikki hienot ja hauskat kuvat muistiin. On ollut huisin hienoa ihmisten kommentoidessa graffittien tekijöitä Instagrammissa. Itseäni eniten kiinnostanut elefantti-mustekala taitaakin olla ihan oma käsitteensä jo ja sen kuvia voi katsella Instassa tägillä #octophant. Tuntuu olevan myös suosittu tatuoinnin aihe, eikä mikään ihme!


Mistä kaupungista tai kaupunginosasta löytyy sinun lempparit katutaidekuvat?

Octophant: #alexdiaz ja kurkilintu: ROAVirallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust expert ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä @prettyprettyugly.

7 kommenttia:

 1. Tuo siili on aivan ihana :) Brick Lane on muutenkin kiva, tosin yritän aina mennä sinne ei-niin-kiireiseen aikaan. Rakastan sitä ruokaa mitä sieltä saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se väenpaljous tietyissä kohdissa on kyllä aika ahdistava, pitää vain virran mukana valua eteenpäin. Onko sulla tietoa, että onko niitä kadunvarsiruokakojuja muulloinkin kuin sunnuntaisin? Oli meinaan hienoa käydä siellä silloin, kun ihmisiä ei ole liikaa.

   Poista
 2. Makeita kuvia! Katutaide kiinnostaa aina. Vitsit kun viime Lontoon reissusta on jo liian pitkä aika, tuli taas ikävä sinne :). Tän vuotisista kaupungeista erityisesti Berliini ja Granada ihastuttivat katutaiteen saralla. Molempiin voisin matkustaa takaisin toki monen muunkin syyn takia, mutta katutaiteella erottautuivat monista muista Euroopan kaupungeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja näissäkin huomaa mikä ero on oikeasti taidokkaalla kuvalla ja sellaisella töhryllä mitä valitettavasti näkee liikaakiin Tampereella. Onneksi sitä taidokkaampaa tavaraa on nähtävillä Pispalassa hylätyissä tehtaissa, mutta mielestäni tänne ihan kaupunkiinkin sopisi hyvin suuret ja värikkäät kuvat.

   Poista
  2. Todellakin sopisi! Tuossa pari päivää sitten marmatin puolisolle, miten täällä Tampereella ei edes voi nähdä oikeasti taidokasta katutaidetta missään talonpäädyissä tai keskustassa. Meiän katutaide täällä ei ole oikein verrattavissa vaikkapa Saksaan, missä katuja ja taloja on sallittua koristella näyttävämmin. Mutta ehkä tämä joskus muuttuu :)

   Poista
 3. Upeita kuvia!! Tuonne en ole koskaan Lontoossa käydessäni eksynytkään, ja muutenkaan katutaidetta en ole etsimällä etsinyt. Reykjavikistä tosin olen nähnyt sen verran makeita kuvia, että sinne olisi kiva lähteä kameran kanssa tutkimaan tarkemminkin :)

  VastaaPoista
 4. Oi miten oonkaan rakastunut katutaiteeseen <3 Aivan ihania kuvia <3

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!