maanantai 23. kesäkuuta 2014

Keväistä Japania Zojoji-temppelillä


Japanin kevät, Suomen kesääkin lämpimämpi hetki maaliskuun lopussa. Silloinkin kyllä parina päivänä sade yllätti meidät, kasteli varpaat kengistä puhumattakaan ja sai meidät linnoittautumaan hotellihuoneelle nopean nettiyhteyden ja Vikingsin 1. tuotantokauden kanssa. Toisin kuin tämä Suomen kesä, Japanin kevät oli armollisempi ja vilautti meille taas auringon lämmittäviä säteitä jo iltapäivästä.

Puhdistautumispiste ennen temppeliin menoa

Toinen hotellimme sijaitsi kävelymatkan päässä Tokyo Towerista Daimon-pysäkin vieressä. Päätimme kävellä tuolle Eiffel-tornin kaksoisveljelle ennen auringonlaskua ja kävelyreittimme kulki Zojoji-temppelin läpi. Niin taisi kyllä monen muunkin turistin, sillä emme olleet ainoat paikalla. Vaikka temppelistä ei pahemmin ollutkaan mitään haisua, oli alueella mukava pyöriä hetken aikaa ja ihmetellä hauskoja yksityiskohtia sekä kirsikankukkia jotka näyttivät aivan yhtä upeilta kuin ensimmäiselläkin kerralla.


Vaikka jo ensimmäisellä Japanin reissulla tuli luettua kuinka toimia shintolaisessa temppelissä, ei sitä ole lukuisilla temppeleillä käymisestä huolimatta tuntenut oloaan mukavaksi oikeasti toimia ohjeiden mukaan. Syynä tietenkin se, ettei kuitenkaan usko kyseiseen uskontoon ja tuntuisi teennäiseltä mennä tuonne heilumaan palavan tikun kanssa japanilaisten sekaan. Teennäisyyden pohjalla kenties oma tapa ajatella asioita aivan liian pitkälle jolloin tällaista juttua ei vaan missään nimessä voi ottaa kevyesti. Ei ikinä! Me ollaankin päädytty ihastelemaan temppeleitä ulkoa astumatta niihin sisälle antaen näin ainakin eleellinen rauha uskonnon harjoittajille. Ja maailma on sun - blogista on mahdollista lukea hyvin kirjoitettu postaus shintolaisuudesta ja temppelillä käymisestä joten suosittelen kaikkia aiheesta kiinnostuneita vilkaisemaan kirjoitusta.

Puuhun sidottuja rukouksia/toiveita sekä taustalla näkyviä puulaattoja samaan tarkoitukseen

3 kommenttia:

  1. Emme käyneet tuossa kaupunginosassa laisinkaan viime matkallamme. Siis Tokyo Tower yms. jäivät näkemättä lähietäisyydeltä. Suosittelisitko tuonne suuntaamista ensi kerralla :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Alue oli omatsa mielestäni ihan mukavan oloinen. se ei tietenkään ollut mikään vauvauvau-paikka, mutta jos yhdistää päiväretkeen Tokyo Towerin, tuon temppelin sekä WTC observatorion niin saa jo ihan mukavan iltapäivän aikaiseksi :) Aseman lähellä oli jonkin verran tunnelmallisia ravintoloita, joten sapuskaakin löytyy. Meidän hotellin lähellä oleva intialainen/nepalilainen oli todella hyvä ja hotellin arvosteluissa kehuttu :)

      Poista

Nyt sitä kommenttia!