maanantai 9. kesäkuuta 2014

Positiivisuutta elämään

Tämä matka - blogin Anna siirsi positiivisuushaasteen Facebookista blogimaailmaan ja Pako Arjesta - blogin Jerry haastoi minutkin mukaan.  Tarkoituksena kertoa Facebookissa pyörivän haasteen mukaisesti viitenä päivänä viisi positiivista asiaa elämästään tai päivästään. Oma positiivisten asioiden nimeäminen juontaa juurensa edellisestä viikonlopusta, joka omalla mittapuulla oli hyvinkin tapahtumarikas (tätä on kylläkin jokainen päivä jona laittaa nenänsä pihalle muun kuin työn merkeissä).

Nyt on hyvä olla:

1. Lauantaina pidettiin työpaikan henkilöstöjuhlat. Teemana oli 20-luku ja miljöönä toimi Hatanpään kartano. Oli aika mahti-ilta hyvän ruuan ja työkavereiden kesken ja mikä hienointa, ihmiset oikeasti panostivat pukeutumiseen mikä ei teemabileissä ole aina niin pomminvarmaa. Meikäläinen keskittyi kenties liikaa Mouhijärveläisen savujuuston metsästykseen kun jäi drinkkilippuja käyttämättä... Mut hei, hyvä juusto!


2. Lauantaina päivällä järjestettiin Ikean parkkipaikalla peräkonttikirppis ja satuttiin paikalle vain siksi, että oli kertynyt jo mojova lista kaikkea ostettavaa kotiin. Gotta love my job, kun pitää mennä mestoille vapaapäivänäkin. Piti mennä "pyörähtämään" kirppisosuudelle, mutta 10 minuuttia myöhemmin kannettiin jo 7 kirjaa autolle. Kuvassa näkyvät matkailuun liittyvät bongailut: ihan pakasta vedetty Mad Cook, Matka Intiaan-romaani sekä Suomen retkeilyopas, yhteensä kaikki 6 euroa. Oppaassa on esittelyssä esimerkiksi Kolin kansallispuisto jonne tie vie vielä tämän kesän aikana ja Pirkanmaa-osiostakin löytyi vaikka mitä mielenkiintoista, kuten Birgitan polku. Mulle on nyt kehittynyt joku perverssi fiksaatio Intiasta kertoviin kirjoihin ja Matka Intiaan on jo kolmas lyhyehkön ajan sisällä hankittu teos. Tästä voimme päätellä, että aika parantaa traumat, jopa ne kaikista syvimmät (vitsillä!).


3. Koti on kuosissa ajan n sisällä, mutta hiljaa hyvä tulee. Nyt kun pitkästä aikaa tietää, ettei ole muutto tulossa heti nurkan takana niin on halua asettaa tavarat fiksusti paikoilleen, eikä vain viskoa sinne tänne. Siksi työhuoneessa on vieläkin kaikki "toimistotavarat" levällään miettimässä tulevaa paikkaansa ja olohuoneen nurkkaan on ripoteltu sisustusesineitä sinne tänne. Onneksi on Pinterest mistä voi vakoilla sisustusinspiraatiota!


4. Suomen kesä ilostuttaa, mutta myös vihastuttaa. Tässä on jouduttu sotkemaan pyörällä töihin aamuisin 4 asteen "lämmöissä" ja joku allergiakohtauskin on vaivannut kohta viikon verran. Silti valoisuus ja lähellä oleva metsä saavat mielen kevyeksi.


5. Erityismaininta lähtee nykyiselle avopuolisolle (pelottava sana!), joka on jaksanut taas katsella kaiken maailman kiukutteluja, hulluuskohtauksia ja paniikkeja kiitos pääsykokeiden, keskeneräisen kodin, työn ja vähäisten unien. Hän aina jaksaa potkia muhun vauhtia ja pakottaa ylös ja ulos, sillä vaikka kesä onkin kivaa aikaa, se olisi mulle ihan yhtä kivaa lasin läpi katsellessa. On siis hyvä, että joku saa tähän höperöön kissamuoriin vauhtia, muuten meikä vain datailisi, lukisi ja ompelisi. 

Haastan tähän mukaan kaksi ystävääni, myös talven paossa viettäneen Terveseiset päiväntasaajalta - blogin Sandran, vuotta aiemmin Bangkokissa vaihdossa olleen Never grow old - blogin Sannan. Tavoitteena pakottaa mokomat kirjoittamaan jotain blogiinsa! :) Ja Wilma, tämä on myös sinulle!

6 kommenttia:

 1. Kiitos, että otit haasteen vastaan :)!

  Enpä ole itse ollut teemajuhlissa, mutta on varmasti mahtavaa, kun ihmiset oikeasti panostavat asuihin. Joskus voisi olla hauskaa osallistua johonkin tuollaiseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemajuhlat ovat kyllä ihan parhaimpia! :) Pääsee luovuus esille kun miettii hätäpäissään asua 0 euron budjetilla x)

   Poista
 2. Kohta 3 on kuin mun suustani :) Ihanaa laittaa kotia, kun tietää, ettei ihan heti tarvitse pakata elämäänsä taas laatikoihin. Vai onko tää sittenkin jotain iän tuomaa pesänrakennusta?! Ja Pinterest on kovassa käytössä täälläkin, sieltä löysin meillä sopivan sänkyratkaisun, joka sitten haettiin mistäs muualtakaan kuin Ikeasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Go Ikea! Meillä on jo aika paljonkin tavaraa sieltä, henksuale rules! Ja itse olen muutenkin ihan aivopesty paikan tuotteisiin, siellä on niin laaja valikoima ja luovilla yhdistelmillä saa ihmeitä aikaiseksi.

   Ehkä tämä on se vastapaino sille seikkailulle ja kodittomuudelle. Oli aika matkustaa rinkka selässä ja nyt on aika tehdä kotia :)

   Poista
 3. Siis eikä! Mä niin fanitan noita sun kipsimalleja sisustuselementtinä! Yritän aina potilailleni vitsailla kipsimallien loppusijoituspaikkaa potilaan kanssa tuumaillessamme, että ne toimisivat ihan mielettöminä sisustuselementteinä! Kukaan ei ole tarttunut tähän ilmaiseen vinkkiin! Sydäntä lämmittää sun toiminta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahhaaaaa, jes! Siis omasta mielestäni nuo hampaat ovat ihan tykit ja pakkohan niiden olla esillä jossain :D En tiedä saako tuo jäädä lopulliseksi näyttelypaikaksi sillä nostin ne siihen vitsillä, mutta eipä Juuso ole vieläkään niistä mitään sanonut!

   Poista

Nyt sitä kommenttia!