keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Värikäs Shibuya

Mainoskylttejä, ihmisvilinää ja Hatchiko-koira


Shibuya on yksi Tokion vilkkaimista asemista ja sen lähellä sijaitsee kuuluisa tienristeys Center Gai ( センター街) jossa pääsee uimaan ihmisvilinään. Aseman edestä löytyy myös kuuluisa Hatchiko-koiran patsas jonka ympärillä parveilee niin ulkomaalaisia kuin paikallisia turisteja räpsimässä kuvia.


Paikka on suosittu shoppailu- ja biletyspaikka nuorison keskuudessa. Me emme sortuneet kumpaankaan (yllätyys). Sorruimme kuitenkin Juuson mielestä hyvään pizzapaikkaan joka osoittautui nopeasti, tosin vasta maksamisen jälkeen tietenkin, Suomen Raxiakin kauheammaksi buffet-kokemukseksi. Kun näette ravintolan Shakey´s, älkää menkö sisälle. Älkää edes vahingossakaan vaikka pitkä jono antaisi ymmärtää, että edessä siintää herkkuja herkkujen perään. Niitä ei meinaan tule. Kyseessä on pizzabuffet, jonka tarjonta vastaa Atrian kuralättyjen tasoa. Jostain kumman syystä paikka oli kuitenkin täynnä japanilaisia nuoria ahtamassa suunsa täyteen suklaabanaani-pizzaa...


Täällä muodin mekassa teimme sitä mitä tehtiin muuallakin Tokiossa eli käveltiin katuja pitkin ja ihmeteltiin maailman menoa. Ylläoleva pieni, ehkä 8 neliön eläinkauppa särki sydämemme kun pennut heiluttivat häntäänsä pienissä häkeissään. Nyyh. Kukkaron nyörien pysyessä tiukasti kiinni oli muovimaailma pian nähty joten suuntasimme takaisin hotelliimme missä seiskaleiskan riisikakkunen sekä juustokakun palanen odottivat noutajaansa.8 kommenttia:

 1. Tuosta Shakeysista oli juttua Tokio Oppaassa, mutta emme itse eksyneet sinne. Se kuulosti kokeilemisen arvoiselta, mutta tuon jälkeen enpä taida olla menossa :P. Hyvä vinkki siis!

  Emme muuten löytäneet Hachikoa ensimmäisellä yrityksellä, vaikka oli kartta apuna x). Ihmisiä oli niin paljon, ettei sitä vain nähnyt.

  Ahhhhh.... toivottavasti tuonne pääsee taas marraskuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puitteet kyllä olivat paikalla mahtavat ja me jouduimme jonottamaan ennen sisäänpääsyä joten itsellekin tuli olo "tän on pakko olla hyvä!". Kun pääsi buffan luokse ja näki ne ohkaiset mitäänsanomattomat rasvapizzat niin teki mieli itkeä. En voi ymmärtää. Rahallisestihan menetys ei ollut suuri, taisi buffa maksaa hieman päälle 1000 yeniä eli sen 7 e, mutta mua jäi harmittaan se, että menetin yhden ruokailukerran jonka aikana olisi voinut nauttia jotakin todella herkullista japanilaista ruokaa. Jos ei tykkää Raxista niin ei todellakaan tykkää Shakey´stä.

   Hachiko oli kyllä aika piilossa ihmismassa keskellä! Siinä kun on sopivasti edessä se istuinpömpeli peittämässä näkyvyyttä sekä röökikoppi kauhealla ruuhkalla. Juuso oli onneksi käynyt siinä aiemmalla reissullaan niin löytyi koirapatsas helposti :)

   Poista
 2. Jeeee , ihana lukea Tokyo postauksia <3

  VastaaPoista
 3. Suklaabanaanipizzaa... hyi :D Muistan kun käytiin hostperheen kanssa sushilla aina silloin tällöin sellasessa mestassa missä ne sushit liikkuu hihnalla ja mun hostsiskojen ehdoton lemppari oli joku hiton jauhelihapihvi-nigiri.. Riisipallura jonka päällä on pieni jauhelihapihvi ja vähän majoneesia.

  Mä en malttais millään oottaa että pääsen käymään Japanissa, ensi vuodelle on reissu suunnitteilla! Viimeksi käynyt 2009 keväällä, että nyt alkaa olla korkein aika jo..

  VastaaPoista
 4. Japaniin olisi kyllä niin mahtavaa päästä ja pian! Ihanan värikästä. Nuo eläinkaupat missä myydään koiria ja kissoja, särkee kyllä tosiaan sydämen joka kerta kun niitä näkee. Onneksi ne on pohjoismaissa kiellettyjä. Vielä kun saisi muun maailmankin tajuamaan millaista eläinrääkkäystä pentujen pitäminen lasikopeissa onkaan. Mur!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan olonen blogi <3

  http://www.indiedays.com/blog/withoutwings-iidasd

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!